Dan Voiculescu scrie luni, pe blogul personal, ca mai multe mijloace de informare in masa, dand exemplu Evenimentul zilei, au desfasurat in ultima perioada o ampla campanie de presa referitoare la dosarul in care apare si numele sau (dosarul ICA, n.r.), in care au prezentat, "repetitiv si tendentios", doar pozitia uneia dintre parti - DNA. Astfel, presedintele fondator al PC solicita Consiliului Superior al Magistraturii "sa adopte o pozitie oficiala referitoare la criteriile pe care toate institutiile de presa ar trebui sa le asume atunci cand se refera la dosare aflate in stare de judecata", demers care, spune el, "ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene si ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili".

"In ultima perioada, mai multe mijloace de informare in masa au desfasurat o ampla campanie de presa referitoare la un dosar aflat in faza de judecata, in care este inclus si numele meu.

Exemplu: Evenimentul zilei a publicat, in editia tiparita si in cea online, in intervalul 15 ianuarie - 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

In toate aceste interventii s-au prezentat repetitiv si tendentios date partiale din dosar (exclusiv pozitia uneia dintre parti - D.N.A.) inducand opiniei publice si magistratilor un anumit sens in care ar trebui evaluata si judecata cauza.

Desi am fost direct vizat de aceasta campanie denigratoare, am refuzat categoric sa comentez pe marginea continutului dosarului si nu am prezentat public nici macar documente obiective, de importanta fundamentala, precum expertiza solicitata de instanta, care consemneaza ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul supus judecatii.

In aceste conditii, dincolo de situatia punctuala a unui dosar in care deficitul de imagine cauzat de abordarile partizane mentionate este deja creat, solicit Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte o pozitie oficiala referitoare la criteriile pe care toate institutiile de presa ar trebui sa le asume atunci cand se refera la dosare aflate in stare de judecata, respectand evident libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa.

Va propun sa evaluati obiectiv aceasta solicitare, dincolo de orice potentiale raportari subiective la tema sau la persoanele implicate.

Consider ca acest demers, care ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene, ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili, consolidand increderea in actul de justitie", a scris Voiculescu pe blog.