Vlad Moisescu, fostul lider al PNL sector 1 si mana dreapta a lui Andrei Chiliman, si-a anuntat, luni, demisia din functia de vicepresedinte PNL. "Actul demisiei reprezinta manifestarea dezacordului meu fata de modul in care dl. Crin Antonescu intelege sa utlizeze prerogativele de presedinte al PNL in scopul reglarii de conturi personale in interiorul partidului", explica Moisescu, intr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro.

Vlad MoisescuFoto: captura B1 TV

Moiescu sustine ca si-a depus demisia la Biroul Permanent National al PNL insa doreste sa-si mentina calitatea de simplu membru PNL. Liberalul il acuza e presedintele PNL ca a "decapitat conducerea organizatiilor de tineret si studenti ale filialei PNL Sector 1 si a suspendat activitatea Curtii de Onoare si Arbitraj a partidului".

"Ca simplu membru al Partidului National Liberal, le adresez colegilor mei, in perspectiva apropiatului Congres, un apel la responsabilitate si la ratiune in raport cu viitorul PNL si al ofertei pe care partidul nostru o prezinta societatii romanesti", se arata in comunicatul de presa transmis de Vlad Moisescu.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat inainte de sedinta BPC a partidului, ca demisia lui Vlad Moisescu din functia de vicepresedinte este "nesemnificativa", un "gest de mic scandal".

"Aceasta demisie este cu totul nesemnificativa. O demisie inainte cu doua saptamani de Congres cand toata conducerea depune mandatul, nu are pentru mine nicio semnificatie. Este doar un gest pentru un mic scandal, acolo unde se poate", a declarat Crin Antonescu.

In octombrie 2012, in contextul stabilirii candidatiilor la alegerile parlamentare, conducerea PNL a eliminat trei sefi de organizatii. Sedinta PNL in care trebuia validata lista de candidati pentru parlamentare s-a lasat cu taieri de capete. Crin Antonescu a cerut demisia lui Vlad Moisescu (apropiat al taberei Chiliman-Tariceanu) din functia de presedinte al organizatiei PNL sector 1(cea mai performanta organizatie de sector a PNL), acuzandu-l pe acesta ca a colaborat cu PDL in timpul campaniei de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Alti doi lideri de organizatii au fost demisi pe motiv de ineficienta, mai exact liderii de la Dambovita si Mehedinti - Gabriel Grozavu si Liviu Mazilu.

Mazilirea celor trei lideri de organizatii a avut loc in contextul in care sustinerea acordata de Crin Antonescu lui Gigi Becali pentru a candida pe listele PNL la alegerile parlamentare nu a fost acceptata usor de liberali, cativa dintre acestia criticand sustinerea patronului echipei de fotabal Steaua.

De altfel, in aceeasi sedinta, Gigi Becali a primit derogare pentru a candida la alegerile parlamentare, acesta neavand vechimea necesara pentru o astfel de functie.