Liderul partidului Forta Civica(FC), senatorul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, miercuri in cadrul unei conferinte de presa, ca va propune un proiect de lege prin care sa nu se mai regaseasca in Parlament agenti sub acoperire. "Noi credem ca este absolut necesar sa despartim apele. In momentul in care esti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujba dubla si de aici o sa vedeti mai departe cum procedam", a declarant Ungureanu, citat de agentia Agerpres.

Senatorul FC nu a dorit sa sa precizeze daca cunoaste vreun parlamentar care ar detine si functia de agent sub acoperire.

"Nu am ce exemple sa va dau, ar trebui intrebati parlamentarii insisi. (...) Initiativa noastra este menita sa transforme Parlamentul dintr-o institutie lipsita de credibilitate, dintr-o institutie in care se pot intampla, cum s-a intamplat si in vara, migrari masive de parlamentari dintr-o parte in alta a spectrului politic intr-o institutie credibila, solida, care este asezata pe spatele unor oameni politici responsabili si cu biografie curate", a declarat Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a fost director al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei in perioada 2007-2012, numit premier de catre presedintele Traian Basescu in februarie 2012. In aprile 2012 in urma unei motiuni de cenzura a Opozitiei USL, Guvernul condus de acesta a fost demis. Ungureanu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 9 decembrie.