Primarul Aradului, Gheorghe Falca, va candida la sefia partidului impotriva lui Vasile Blaga la Congresul PDL anuntat pentru aceasta primavara, au declarat pentru HotNews.ro surse din PDL. Contactat telefonic, Falca a raspuns evaziv, repetand afirmatia ca "in acest moment nu exista o competitie in interiorul PDL" si ca "atunci cand se va anunta competitia o sa am o conferinta de presa in care o sa imi prezint pozitia". Primarul de Arad l-a atacat recent pe liderul PDL, declarand ca "daca domnul Blaga ramane lider PDL, e posibil si acest lucru, inca cu siguranta vom anula sperantele votantilor de dreapta".

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

Mai multe surse din partid dau ca sigura candidatura lui Falca, dar spun ca totul depinde de CNC-ul din 23 februarie cand se vor decide data si obiectivele viitorului Congres. "E posibil ca Vasile Blaga sa convoace un congres fara alegeri, chemat sa confirme actuala conducere", au explicat pentru HotNews.ro sursele citate. Consiliul National de Coordonare este controlat practic de Vasile Blaga. Din aceasta structura de conducere fac parte toti parlamentarii, europarlamentarii, membri BPN si liderii de organizatii judetene. Nu este clar, in consecinta, pe sprijinul cui din partid va conta Falca daca se va inscrie in cursa pentrus sefia PDL.

Contacatat de HotNews.ro, Gheorghe Falca s-a limitat la un raspuns evaziv, repetand ca "in acest moment nu exista competitie in interiorul PDL. Cand se va anunta competitia, o sa am o conferinta de presa in care o sa imi prezint pozitia. Pana atunci, asteptam reactiile partidului la ceea ce se intampla in acest moment in Romaia in legatura cu guvernarea. Avem o guvernare cu un buget mai mic la investitii, care infirma ideea de creare de locuri de munca. Avem un buget generat de o impozitare mai mare in romania atat la nivel local, cat si la nivel national. La acest buget, dreapta trebuie sa aiba o reactie la superimpozitarea de stanga".

La viitorul Congres ar urma sa fie stabilit si viitorul candidat la presedintie al dreptei. Conform surselor citate, Vasile Blaga va incearca sa blocheze o eventuala candidatura a lui Mihai Razvan Ungureanu din partea dreptei, urmand ca viitoarea competitie interna pentru prezidentiabilul PDL sa fie data intre actualul presedinte al partidului si Adriean Videanu.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a achitat, pe 28 ianuarie, pe Gheorghe Falca in dosarul "Fabrica de Zahar", in care este acuzat ca ar fi primit mita sub forma unui schimb de terenuri, insa decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte. Primarul Aradului a mai avut intentia, in 2010 de a candida la sefia partidului, fiind sustinut atunci in mod deschis de Elena Udrea, insa a renuntat la candidatura.