Orice amendament propus la proiectul bugetului de stat pe 2013 trebuie sa prevada si o sursa de finantare - "de unde sa se taie banii", a declarat marti, la Palatul Parlamentului, premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Solicitat de presa sa comenteze depunerea a 2.000 de amendamente la bugetul Educatiei, seful Guvernului a afirmat ca ar fi fericit daca cineva ar putea sa inmulteasca banii "ca in minunile biblice".

"Stiu un singur lucru: orice amendament admis la Legea Bugetului trebuie sa prevada de unde din alta parte sa se taie banii. Daca poate cineva sa inmulteasca banii din buget ca in minunile biblice, eu sunt fericit. Neexistand insa o asemenea posibilitate de la Iisus incoace, cand vrei sa dai o paine in plus, trebuie sa tai din alta parte", a concluzionat Ponta.

In context, el a relatat ca deputatul USL Anghel Stanciu l-a atentionat ca a preluat in buget multe din prevederile fostului premier PDL Emil Boc, in special in ceea ce priveste transporturile, insa a dat asigurari ca a impartit sumele corect.

"Pe zona de alocari de drumuri judetene sigur ca sumele nu sunt suficiente, dar macar le-am impartit corect, pe o formula care exista si inainte. Nu am schimbat formula acum, ca sa dam mai mult la judetele in care este USL, decat la judetele unde nu e USL. Guvernul Boc dadea bani doar la ai lor si celorlalti nu. Noi macar am impartit banii corect, pe o formula echilibrata. Ca nu ajung bani, sa stiti ca nu ajung pentru niciunul dintre judete. Cred ca incepand cu judetul meu, cu Gorjul, toti sunt nemultumiti, dar acestia sunt banii", a spus Victor Ponta.

El a admis ca parlamentarii ridica probleme reale, dar a aratat ca Executivul nu are mai multe resurse.