Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, luni, ca senatorul PC Dan Voiculescu a facut o "marota" din suspendarea presedintelui Traian Basescu, fiind vorba despre "o framantare interna" a liderului conservator. Vasile Blaga a adaugat ca deciziile Curtii Constitutionale precizeaza in ce conditii poate fi suspendat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Intrebat in legatura cu ideea lui Dan Voiculescu de a-l suspenda a treia oara pe Traian Basescu, Vasile Blaga a spus ca "a facut o marota domnul Voiculescu din suspendarea presedintelui Traian Basescu. Numai de instabilitate mai are nevoie Romania, restul le are pe toate. Sunt copilarii si imi pare rau ca unul dintre liderii de varf, am impresia ca uneori el conduce USL, are astfel de porniri(...) Nu asta e tema, cred ca este o framantare interna a domniei sale".

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a afirmat, duminica seara, ca sustine o a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu si ca nu crede intr-o coabitare a acestuia cu Uniunea Social-Liberala: "Eu cred ca Basescu nu va incheia al doilea mandat si ca probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea si demiterea. Asta este singura solutie ca Romania sa se dezvolte in liniste. Voi sustine aceasta solutie".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, intrebat cum comenteaza o afirmatie a lui Dan Voiculescu privind necesitatea unei noi suspendari a sefului statului, ca PNL nu discuta despre suspendare in lipsa incalcarii Constitutiei, iar in acest moment nu exista o astfel de incalcare.