Chestorul Camerei Deputatilor Dan Motreanu a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca parlamentarilor PNL nu li s-a interzis sa depuna amendamente la bugetul pe 2013, el aratand ca, in urma unei discutii in grup, s-a decis sa se finanteze obiectivele generale promise in campanie.

"Nu ni s-a interzis sa depunem amendamente la buget. A fost o discutie generala, la inceput, cu liderul de grup, care este si presedintele Comisiei de Buget-Finante (Dan-Radu Rusanu, n.r.), in care s-a explicat ca sunt bani pentru plata arieratelor si pentru finalizarea obiectivelor deja demarate", a spus Motreanu.

"Mai mult, fiind la inceput de mandat, am cazut de acord ca trebuie indeplinite promisunile cu caracter general din campanie, respectiv indexarea pensiilor si cresterea salariului minim", a adaugat Motreanu, care a mentionat ca, in aceste conditii, depunerea de amendamente punctuale nu-si avea rostul.

Motreanu a criticat, pe de alta parte, actuala opozitie pentru ca a reluat amendamentele depuse de USL la bugetul din 2012, el intrebandu-i pe democrat-liberali daca au verificat cate din acele amendamente au ajuns sa fie indeplinite.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a sustinut ca i s-ar fi transmis in mod "cat se poate de oficial" sa nu faca amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, in timp ce liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a infirmat spusele colegului sau.

"Mai intai am primit un sms prin care mi s-a spus ca pana vineri putem face amendamente, dupa care in momentul in care am cerut formularele (pentru a depune amendamente la buget, n.r.) mi s-a transmis cat se poate de oficial ca ni se cere sa nu facem amendamente", a declarat Rosca Stanescu intr-o emisiune Realitatea TV.

De asemenea, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, pentru Mediafax, ca cele sustinute de Sorin Rosca Stanescu nu sunt adevarate.

"Nu este adevarat, chiar parlamentarii USL au primit, eu am dat sms tuturor parlamentarilor ca amendamentele se depun de joi pana sambata", a declarat Hasotti, pentru MEDIAFAX, insa nu a putut preciza cate amendamente au fost depuse in numele grupului PNL.

Potrivit programului stabilit de Birourile Permanente ale celor doua Camere, parlamentarii au avut la dispozitie saptamana in curs pentru a depune amendamente la proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013.

In zilele de luni, marti si miercuri urmeaza fi facute audierile in comisiile de specialitate pentru fiecare minister in parte, iar incepand de joi si pana luni, inclusiv, cele doua proiecte de lege vor fi dezbatute in comisiile comune de Buget-Finante.

Proiectele de buget urmeaza sa fie dezbatute in plenul Parlamentului marti, 5 februarie.