Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, vineri, la Targu Jiu, ca nu intelege "graba" unora de a stabili candidatul PDL la Presedintia Romaniei, el mentionand ca Adriean Videanu este un posibil candidat, la fel ca si alti membri ai partidului, scrie Mediafax.

Blaga a precizat ca apreciaza raspunsul oferit de Videanu la intrebarea daca va candida, respectiv acela ca isi ofera disponibilitatea in situatia in care partidul il sustine pentru asa ceva, liderul PDL spunand ca doar in urma Conventiei Nationale din luna mai se poate lua o decizie in privinta viitorului candidat.

"Domnul Videanu este una din persoanele care ar putea candida. Daca il va sustine partidul la momentul acela, si aici vorbim de 2014, nu vad de ce atata graba, inclusiv de la unii colegi, pentru 2013. Nu uitati ca unii candidati ai nostri au intrat in batalii, domnul Traian Basescu, la locale, cu sapte zile, inainte de a se depune listele, iar in 2004 Traian Basescu a fost candidatul nostru la prezidentiale cu patru zile inainte, pana atunci fiind domnul Stolojan", a spus Blaga, acesta mentionand si ca in PDL "sunt solutii" pentru un candidat la Presedintie.

Liderul PDL a refuzat ca ofere informatii suplimentare despre criteriile in baza carora va fi desemnat viitorul candidat la Presedintia Romaniei, Blaga precizand ca face politica de 20 de ani si stie ce decizii trebuie sa ia.

"Fac politica de 20 de ani si eu va raspund ceea ce vreau. Nu voi comenta mai mult, cu tot respectul pe care vi-l port. Nu e graba ca sa stabilim candidatul acum trei zile, cand a ridicat problema, sau eu acum la Gorj", a raspuns Blaga la o intrebare a jurnalistilor pe tema respectiva.

Liderul PDL a spus si ca nu se include in categoria celor care vor ca desemnarea candidatului partidului la Presedintie sa se faca intr-un timp cat mai scurt, precizarea vizandu-l direct pe Cristian Preda.