Premierul Victor Ponta a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 24 ianuarie 2013, 19:41 Actualitate | Politic


Victor Ponta
Foto: HotNews.ro
Premierul Victor Ponta a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre temele politice, economice si sociale la zi.

Multumim invitatului si cititorilor pentru participarea la aceasta intalnire online. Curand, va fi postat pe site interviul pe care Dan Tapalaga i-l ia in aceste momente prim-ministrului Victor Ponta.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22354 vizualizari

 • insolventa POS DRU (Joi, 24 ianuarie 2013, 19:57)

  andrey23 [utilizator]

  Buna ziua. Sunt directorul unei firme care a derulat un proiect POS DRU si care a intrat in insolventa din cauza nerambursarii platilor de catre stat. Contractul de finantare semnat stipuleaza un termen de "maxim 45 zile de la data depunerii Cererii de Rambursare", iar noi nu am primit nimic timp de 7 luni. Ce explicatie are domnul prim ministru? Va multumesc!
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:11)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrey23

   Posdru a fost blocat din luna februarie 2012 dupa ce am acceptat corectii financiare de aproape 200 milioane de euro si dupa ce am facut schimbarile de sistem necesare in luna decembrie comsia europeana a acceptat ca Romania sa retransmita facturi spre decontare. La sfarsitul lunii ianuarie este ultimul audit al CE si in februarie asteptam decizia finala privind reluarea platilor. Avem in proiectul de buget pe 2013 prevazute sumele necesare pentru plata tuturor restantelor la POSDRU.
 • Austeritatea trecută... (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:02)

  m3th0dman [utilizator]

  (...)
  3. Am văzut recent începerea unei noi autostrăzi Tg. Mureş - Iaşi; nu consideraţi că e mai bine ca prima dată să se termine autostrăzile începute (Oradea-Cluj de exemplu) şi abia apoi să se înceapă altele?

  Mult succes în continuare!
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:13)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui m3th0dman

   Din pacate statul nu poate finanta inceperea autostrazii Targu Mures Iasi asa ca nu se pune problema unei realocari de bani de la autostrazile incepute. Proiectul Targu Mures Iasi poate fi realizat in anii urmatori doar prin finantare privata intr-un Parteneriat Public Privat. Orice proiect de acest gen il voi sprijini pentru orice zona a tarii.
 • concret (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:03)

  pragmatism [utilizator]

  Sustine exploatarea gazelor de sist? Doresc un raspuns scurt prin: DA sau NU. ///
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:14)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui pragmatism

   Explorare, da. Dupa confirmarea existentei sau inexistentei resurselor de gaz (aprox 5 ani) vom lua o decizie finala care presupune da, exploatam gaze de sist, cu respectarea tuturor standardelor europene si mondiale de protectia mediului.
 • citostatice lipsa in Romania (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:05)

  MedicamenteLipsa [anonim]

  Un bun prieten sufera de limfom Hodgkin (o forma de cancer) si este programat pentru transplant mediluar la Spitalul Fundeni.

  Tratamentul pregatitor cu Alkeran (fiole) si Carmustin (fiole) trebuia inceput acum doua saptamani. Nu a putut pentru ca medicamentele nu se gasesc in Romania. Medicii i-au spus sa isi faca rost de ele din strainatate, altfel sansele lui sunt minime. Stim alti 4 pacienti care sunt exact in aceeasi situatie. Pentru unii este deja poate prea tarziu.

  1. Ce ne sfatuiti sa facem?
  ////
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:17)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui MedicamenteLipsa

   Din pacate situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2500 de bolanvi pe listele de asteptare la 1200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv; in sedinta de miercuri prin doua ordonante de urgenta vom modifica legea sanatatii 95/ 2006 pentru a da voie ministerului sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare.
 • referendum 2009 , vi-l amintiti ? (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:13)

  GeorgeT [utilizator]

  Stimate dl Prim Ministru,

  Cind se vor aplica rezultatele referendumului din 2009

  Cum este posibil ca alesii nostri,Cu exceptia presedintelui tarii Traian Basescu, sa ignore total resultatele referendumului din 2009,

  Va multumesc anticipat ,
  George
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:19)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui GeorgeT

   In legea electorala pe care trebuie sa o adoptam in Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, eu personal si USL vom sustine limitarea numarului de deputati la 300 si reprezentarea in Senat a fiecarui judet cu doar 2 senatori. Aceasta este o solutie care cred ca poate sa deblocheze toate discutiile politice pe tema structurii Parlamentului.
 • Legea insolventei persoanelor fizice (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:14)

  AndreiCosmin [anonim]

  Avand in vedere necesitatea imperioasa de reglementare a acestui domeniu si de eliminare a blocajelor aparute - atat din perspectiva creditorilor bancari cat si din perspectiva sociala - vreau sa va intreb daca veti sustine adoptarea Legii insolventei persoanelor fizice in mandatul dvs. de Premier?
 • metrou si cai ferate (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:20)

  Geo333 [utilizator]

  Domnule prim-ministru,

  1. Metroul din Drumul Taberei constituie cea mai mare investitie de acest gen dupa 89. Inceputa intr-un ritm alert, lucrarea a incetinit in ultimele luni, ca urmare a taierii fondurilor alocate initial, la rectificarea bugetara in vara. Aflam acum ca in 2013 fondurile alocate vor fi si mai mici, de unde rezulta incetinirea substantiala a lucrarilor. Ramanem asadar cu gropile deschise si santiere inghetate. Ce le spuneti locuitorilor acestui cartier, care afla ca in loc sa se incheie in 2015, lucrarile vor dura pana prin 2018 sau chiar mai mult? Ce solutii vedeti pentru continuarea normala a lucrarilor, finantate in mare parte dintr-un credit BEI?

  ////
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:20)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Geo333

   Sustin cu toata convingerea trecerea metroului de la Ministerul Transporturilor la Primaria Capitalei, guvernul asigurand in continuare subventia si finantarea proiectelor deja incepute.
 • domnule ponta (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:27)

  popcorn monta [utilizator]

  ajutoarele sociale sunt mici,pe cand credeti ca puteti creste ajutoarele sociale?
 • Autostrada Nord-Sud (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:34)

  Tudorick [utilizator]

  Cu ceva timp in urma se discuta despre un proiect european cu privire la o autostrada care sa lege Ucraina de Bulgaria, traversand astfel Romania de la Nord la Sud.
  Aveti la cunostinta daca acest proiect este inca in derulare sau daca este anulat?
  Multumesc
 • bataie de joc fata de persoanele cu dizabilitati (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:36)

  ieseanul_x [utilizator]

  Domnule prim-ministru, cum considerati Dvs ca o persoana cu dizabilitati se poate descurca cu "imensa" suma de 234 ron? Multumesc.
 • iluminat centura orasului SIBIU (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:38)

  ingi [utilizator]

  buna ziua,dle Prim Ministru...sunt administratorul unei firme care a executat iluminatul pe centtura Sibiului in 2010-2011,sub antrepriza consortiului BOEGL-GEIGER-CONTRAM...Credeti ca CNADNR va mai plati aceasta lucrare,caci conform contractului voi primi banii cand ii vor primi si ei,sau trebuie sa intram in faliment?
 • criza citostaticelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:41)

  gogu_demagogu [utilizator]

  ce se face, în mod concret, pentru rezolvarea problemei bolnavilor de cancer? liviu voinea a declarat ieri, răspicat, că mărirea bugetului unifarm (soluția propusă în timpul guvernului ponta I) nu este prinsă în bugetul pe 2013.
 • boli cronice grave in ro (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:41)

  cco [utilizator]

  ro se situeaza pe primul loc in ue cu numarul de bolnavi de tuberculoza la 100000 de locuitori si pe locuri fruntase cu numarul de infectati de hepatita B,C. are guvernul actual un plan pentru a rezolva aceste probleme (cea cu tuberculoza destul de rusinoasa zic eu, din moment ce in europa de vest aceasta boala a fost eradicata)
 • calitate in constructii (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:42)

  doru57 [utilizator]

  de ce nu se revine asupra ordinul nr. 356 din 28.05.2009 pentru abrogarea ordinul inspectorului general de stat al inspectoratului de stat in constructii nr. 646/2007 pentru aprobarea procedurii de autorizare personalului de specialitate în construcţii, data de madam udrea. ma refer la responsabilii cu calitatea. constructorul nu mai urmareste calitatea deorece nu are personal autorizat de stat. sunt angajati textilisti si economisti fara experianta sa urmareasca calitatea, deoarece nu se mai autorizeaza. ne miram de calitatea constructiilor si autostrazilor. foarte multi ingineri autorizati specialisti au ramas fara servici, deoarece pe cei pomeniti mai sus ii platesc mai putin
 • sanatatea si invatamantul (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:48)

  sucaa [utilizator]

  Stim cu toti aceste domenii sunt cele mai precare din Romania. Cum este posibil ca exact acolo unde a aparut preformanta sa se taie bani. Vorbim aici de invatamantul si spitalele private.
  Sunt unul din persoanele care beneficiez de acest lucru si platesc impozit si contributii corect la stat. De ce nu este posibil ca fiul meu sa nu beneficieze de acest lucru? Loviti exact in cei 10% (conform d-nuluiministru Nicolaescu) dar care contribuie cel mai mult la buget.
  ////
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:24)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui sucaa

   Nu doresc in nici un fel sa afectam dezvoltarea sectorului privat, nici in educatie nici in sanatate. Le consider extrem de importante pentru o tara moderna, dar important este ca Guvernul sa asigure accesul general si nediscriminatoriu (pe criteriul resurselor financiare proprii) al tuturor cetatenilor tarii. Cred ca prin dialog si prin solidaritate putem gasi echilibrul corect intre public si privat fara a naste un conflict intre cele doua sectoare care trebuie sa fie complementare si nu in concurenta.
 • Manageri (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:50)

  adikan [utilizator]

  Cati dintre membrii Guvernului(ministri si asimilati) au pregatire formala(atestata/validata) si practica(atestata/validata) in management?
 • cass pentru pfa si cim (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:54)

  gomis [utilizator]

  De ce se plateste cass in plus de cei ce obtin venituri suplimentare avand pe langa un contract individual de munca si un pfa ? Eu nu vreau sa platesc in plus. Sau daca platesc, vreau sa platesc pentru Casa de sanatate din Franta de ex .
 • Procent alocat sănătății (Joi, 24 ianuarie 2013, 20:55)

  Ionascu [utilizator]

  Domnule Prim-Ministru,

  În Uniunea Europeană, România alocă cel mai mic procent din PIB sănătății și penultimul procent ca mărime educației.

  Aveți vreun plan (multi-anual, desigur) de creștere a acestor procente?

  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:26)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ionascu

   Din pacate este adevarat dar aceasta problema de fond a societatii romanesti nu poate fi remediata decat printr-o decizie de fond; nu poti sa ai alocari bugetare la nivelul tarilor care au o medie a impozitelor de 50% cu o politica fiscala de 16%. Trebuie sa decidem noi ce este mai important din cele doua.
 • Votul prin corespondenta? (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:00)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  Veti introduce votul prin corespondenta pina la urmatoarele alegeri sau pina la urmatorul referendum?
  Va rog sa imi raspundeti prin da, sau nu.
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:27)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan-cel-Mare

   Sustin ideea unui cvorum mai mic de 50% la validarea referendumurilor completat cu instituirea votului electronic sau prin corespondenta pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate.
 • Autostrada A1 (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:02)

  masteryodda [utilizator]

  Cand vor fi anuntati castigatorii licitatiilor pentru loturile 2,3,4 Lugoj-Deva si lotul 2 din Timisoara-Lugoj? Au trecut deja 5 luni de cand s-au deschis ofertele.
 • Se incalca legea 448/2006 (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:03)

  ieseanul_x [utilizator]

  Domnule prim-ministru,

  Dvs stiti ca se incalca de atatia ani legea 448/2006 care spune ca indemnizatia pt handicap grav TREBUIE sa fie 50% din salariul minim pe economie? La ora aceasta este o crunta bataie de joc fata de aceste persoane, iar d-na Campeanu cand a venit la Iasi anul trecut inainte de alegeri...a promis ca se va mari aceasta indemnizatie...desigur ca alegerile gata, au trecut...
 • Astept sinceritate, domnule premier! (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:09)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  UE este ingrijorata de situatia din justitie iar MCV-ul care va fi prezentat curand va acuza ca nu ati indeplinit o mare parte din responsabilitatile asumate in fara domnului Barroso privind respectarea statului de drept. Deasemenea este criticata prestatia ministrului Justitiei, doamna Pivniceru privind procedura de numire a sefilor DNA si Parchet.
  Intrebare: vreti ca Romania sa iasa din UE pentru ca Voiculescu, Dragnea, Fenechiu si inca cateva zeci ca ei sa scape de justitie? Merita?...

  Va multumesc, cu stima
  Marian Eugen
 • Pana cand? (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:13)

  Smithy [utilizator]

  Domnule Prim-Ministru,
  Cea mai importanta problema a tinerelor familii este spatiul locativ iar ANL-ul a evoluat negativ atat in asigurarea calitatii noilor constructii (neavand parghiile necesare legislative) cat si in acoperirea cererii de constructii noi. Simultan, sistemul sanitar pierde acut medici rezidenti (nu mai vorbesc de lipsa grava de interes politic precum generarea acestei crize a citostaticelor) iar sistemul educational e intr-o instabilitate (practic in haos ca intentii politice) de durata. Totodata puterea de cumparare ramane cea mai mica din Europa (similar Bulgariei). Intrebare: Considerand cele enuntate mai sus, folosindu-mi de dreptul la fericire fara a minti,fura,jigni,parveni, de ce mi-as creste copilul in Romania?
 • Absența citostaticelor din România (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:14)

  sinick [utilizator]

  Ulltimii miniștri ai Sănătății au promis rezolvarea problemei citostaticelor, iar dr. Raed Arafat a găsit și o soluție prin rezervarea unei sume mici (800.000 euro, e un nimic raportat la dimensiunile bugetului) pentru achiziționarea citostaticelor de care pacienții ar trebui să beneficieze GRATUIT. Și totuși, din proiectul de buget pe 2013 lipsește alocarea acestei sume sau orice soluție alternativă care să le ofere o șansă la viață pacienților. Cum urmează să se achite guvernul de OBLIGAȚIA de a asigura gratuit medicamentele necesare pentru bolnavii de cancer?
 • echivalarea competentelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:17)

  NeluUdeni [utilizator]

  Când va fi convins domnul Premier Victor Ponta ca locul clasei pregătitoare pentru scoală este la scoală și că Învățătorii indiferent, de parcursul lor educational, și de vârstă, trebuie plătiți fără discrepanțele actuale generate de studii fără legătură cu calitatea.
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:29)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui NeluUdeni

   Voi fi tot timpul convins ca statul nu trebuie sa decida in locul parintilor in acea perioada de tranzitie intre gradinita si scoala. Incercam in acest an sa asiguram conditiile pentru ca parintii sa decida si sunt convins ca nu cu forta, ci prin convingere sa reusim in anii urmatori sa avem sistemul cel mai bun.
 • Exemplele pentru copii (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:21)

  AdrianCalin [anonim]

  Eu îi învăț pe copiii mei să muncească, să fie onești și să aibă mult bun-simț. Dumneavoastră ce-i învățați pe copiii dumneavoastră?
 • Noua Casa 2013 (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:27)

  Livvio [utilizator]

  Buna ziua.Cand apar reglementarile privitoare la programul Noua Casa?
 • ANRP (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:28)

  ANRP [utilizator]

  Buna ziua D-le Prim Ministru. Am onorabila varsta de 92 de ani, sunt foarte bolnava, si care, ma lupt din anul 2001 cand am facut notificarea in care solicitam despagubiri, pentru imobilul preluat de catre Statul Roman la emigrarea noastra si vandut chiriasilor. Desi am castigat in justitie procesul cu ANRP-ul, chiar si dupa nenumarate memorii adresate acestei institutii ale statului, nici la ora actuala nimeni nu ma baga in seama. Solicit interventia domniei voastre in rezolvarea de urgenta a dosarului meu de la ANRP nr. 48116/CC/2010, nu cred ca voi mai apuca intrarea in vigoare a noii legii de despagubire.
  Cu multa stima, Blau Susana, Israel.
 • criza citostaticelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:29)

  oti30 [utilizator]

  De ce nu a fost cuprins in bugetul pe 2013 fondul de rulment de 800000 de euro propus de d-nul Raed Arafat ca solutie pentru rezolvarea crizei citostaticelor?
 • citostatice lipsa (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:31)

  Salveaza [utilizator]

  Domnule Prim Ministru,

  Problema citostaticelor lipsa, exista de multa vreme si parea ca domnul Arafat o va solutiona. Am aflat azi cu suprindere ca de fapt nimic nu ne lipseste, doar ca medicii/ spitalele nu solicita aceste medicamente. Activez intr-o asociatie umanitara si zilnic primim cel putin 3-4 cazuri, bolnavi care ne cer ajutorul pentru procurarea acestor citostatice. Ne puteti spune daca dvs, veti accepta sa fiti partas la uciderea, prin nepasare, a mii de copii si adulti bolnavi de cancer, sau veti fi primul om care va intra adanc in problema acestor medicamente si o va rezolva pentru totdeauna? Aproape ca ma tem de raspunsul dvs, sper insa ca teama mea sa fie neintemeiata.
 • Particular (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:42)

  bran [utilizator]

  Domnule prim ministru va rog sa-mi raspundeti la intrebarea:
  1. De ce sunt mai multe comune si orase infiintate dupa anul 2005 in conditiile emigrarii masive si a scaderii accentuate a populatiei. Nici inainte de 1989 nu erau atat de multe orase si comune , in aceste nou infiintate comune si orase s-au angajat peste 100000 de oameni care sporesc masiv nr. de functionari , cum veti face reorganizarea tarii in cazul comunelor cu mai putin de 5000 de locuitori si a oraselor cu mai putin de 10000 de locuitori ?(editat de HotNews.ro)
 • dusmanii coabitarii (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:43)

  Gryphus [utilizator]

  puteti tine PSD sub control ca presedinte sau e posibil ca Dan Voiculescu sa va forteze sa rupeti coabitarea?
 • Legea retrocedarilor (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:45)

  floreaau [utilizator]

  Buna ziua, va rag sa-mi spune-ti daca o societate comerceala care are mai multe terenuri in proprietate poate sa imi restituie terenul care mi-a apartinut ( acum se afla o constructie) prin echivalent cu un alt teren sau alte bunuri care apartin s.c. ?
 • Biblioteci (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:48)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  Domnule Prim-ministru,

  După cum probabil știți, în ultimii ani, jumătate dintre bibliotecile publice din România (județene și locale), au fost informatizate prin programul ”Biblionet”, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates cu un grant de cca 27 milioane de dolari (http://www.biblionet.ro/) . La sfârșitul lui 2014, două treimi din bibliotecile publice vor fi acoperite de acest program.
  Intenționați să preluați ideea programului Biblionet și să introduceți calculatoare și internet și în celelalte biblioteci, care nu au intrat în program?
 • Fondul pentru Unifarm (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:52)

  ioana_f [anonim]

  „Intenţionăm să realizăm un fond la această unitate de peste 800 000 de euro. Astfel vom ajuta UNIFARM să poată achiziţiona de pe piaţa externă medicamentele pentru care spitalele au întâmpinat greutăţi în aprovizionare în acest an şi pentru care producătorii externi cer o plată în avans. Conform legislaţiei, spitalele nu pot face plăţile decât după 90 de zile, ca urmare distribuitorul naţional este în imposibilitatea de a negocia sau de a achiziţiona de pe plan extern ” a declarat, Raed ARAFAT, ministrul Sănătăţii pe 12 Decembrie 2012.
  Aceasta suma insa lipseste din Bugetul 2013, riscand sa prelungeasca problema lipsei unor medicamente vitale (citostaticele) la inca un an (problema deja exista de mai bine de 2 ani). Promosiuni s-au facut in campania electorala dar nu s-a realizat nimic concret pentru a solutiona aceasta criza. Care sunt pasii urmatori? Va rugam sa raspundeti concret, cu solutii de incadrare a acestui fond in bugetul 2013. Bolnavii nu pot trai in continuare cu scuze de genul "conform legislatiei nu se poate"
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:32)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui ioana_f

   Pentru toti cei care m-au intrebat de citostatice afirm inca o data ca miercuri in sedinta de guvern, prin modificarea a doua legi vom pune la dispozitia UNIFARM banii necesari. Imi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum si sub presiunea opiniei publice am reusit sa le indepartez.
 • Criza citostaticelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:58)

  Andrei100 [utilizator]

  Buna ziua. Cum intentionati sa rezolvati criza citostaticelor?
 • Ministri penali (Joi, 24 ianuarie 2013, 21:59)

  TamaraCojocaru [anonim]

  Cum credeti ca ma simt eu, cetatean fara vizite la judecatorie, stiind ca in guvernul Romaniei sunt persoane cercetate penal? ////(editat de HotNews.ro)
 • Autostrada Sudului care de fapt ocoleste Sudul! (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:01)

  NeuronosCitizen [anonim]

  Cine este persoana sau persoanele care au decis ca ruta Craiova - Bucuresti , adica Autostrada Sudului sa ocoleasca Sudul si se face un parcurs cu aproximativ 90 km in plus via Pitesti ?
  ///(editat de HotNews.ro)
 • Despre buget (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:02)

  PaulEnache [utilizator]

  Am vazut bugetul publicat de Guvern pe site-ul open spending. Ce v-a determinat sa faceti acest lucru?
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:33)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui PaulEnache

   Este un proiect aplicat in Statele Unite si pe care doi consilieri ai mei l-au pus in practica. De acum incolo va ramane o regula pentru toate bugetele viitoare.
 • criza citostaticelor, pe cand o rezolvare? (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:05)

  GabrielaTo [utilizator]

  Am si eu o intrebare despre criza citostaticelor din Romania si bolnavii care sunt lasati sa moara: cand aveti de gand sa rezolvati aceasta problema si, mai ales, as vrea sa stiu unde sunt cei 800.000 euro promisi, bani care ar da inca un an de trait suferinzilor de cancer si de ce acesti bani nu mai sunt prevazuti in buget??? Trebuie sa faceti ceva sa rezolvati aceasta problema!
  Sper sa primesc un raspuns...
  Multumesc!(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:33)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui GabrielaTo

   am raspuns mai sus
 • intrebare legata de timbru de mediu (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:06)

  mirelacatargiu [utilizator]

  Am urmarit in ultima vreme toata aceasta dezbatere legata de timbrul de mediu, dar n-am inteles mare lucru. Imi puteti explica si mie, simplu, de ce e mai bun acest timbru decat taxa auto? Multumesc!
 • creare de locuri de munca,investitii (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:09)

  djinmarius [utilizator]

  Cum va propuneti domnule ministru sa reporniti economia Romaniei daca mariti cheltuielile aparatului bugetar in dauna celor care produc bani si pot sa plateasca bugetului? ///(editat de HotNews.ro)
 • Unde se vor duce toti banii luati de guvern? (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:17)

  ionescudan [utilizator]

  Sunt conducator auto si am inteles ca veti taxa companiile din energie (inclusiv cele care comercializeaza combustibili) care fac profituri mari. Unde se vor duce toti banii luati de guvern? Este foarte bine ca le luati banii, dar ne intereseaza si spre ce zona ii indreptati!
 • clasa zero (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:20)

  GeorgePanteraalba [anonim]

  cum ramine cu grupa pregatitoare
  parere mea este sa ramina la gradinita deoarece sunt prea mici pt scoala chiar daca orele vor dura mai putin.
  va rog sa reparati ceia ce au stricat alti!!
  uni care nici nu cred ca u trecut pe la scoala.
 • Iasi (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:21)

  ccc111 [utilizator]

  Se vor incepe in 2013 lucrarile(sau macar in stadiul de licitatie) la autostrada Iasi - Tg. Mures?
 • /// (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:24)

  cristinna [utilizator]

  De ce nu publicati mai multe fotografii personale pe Facebook? Copiii dvs sunt foarte dragalasi!(editat de HotNews.ro)
 • Promovarea exporturilor de servicii de cercetare s (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:25)

  Ioan A. [utilizator]

  Buna ziua domnule Prim-Ministru!
  Sunt co-founder al unei companii romanesti private de cercetare stiintifica aplicata (in domeniul chimiei si farmaciei - studii pre-clinice) infiintate in 2011.
  Detinem o dotare tehnica de exceptie (achizitionata exclusiv cu forte proprii), am angajat sase tineri doctori ingineri chimisti si oferim outsourcing pentru servicii de cercetare companiilor mari, de prima linie din SUA, Canada si UE (in principal).
  Am intrat foarte greu pe piata externa (careia ne adresam practic in exclusivitate), numai prin mijloace proprii si cu costuri mari; institutiile abilitate romanesti ne-au aplaudat calduros, dar nu ne-au sprijinit concret in niciun fel (nici diplomatia traditionala si nici cea economica, prin BPCE-uri).
  Este desigur inutil sa subliniez ca succesul unui astfel de proiect poate constitui un model/reteta de urmat pentru buna parte din cercetatorii romani, cu avantajele evidente , inclusiv ale realizarii lor profesionale si chiar materiale, in tara.
  Va solicitam sprijinul institutional pentru promovarea acestui proiect pe pietele externe potentiale (in principal cele sus-mentionate) si v-am fi recunoscatori daca ne-ati indrepta catre un contact guvernamental, care sa se implice autentic si eficient in acest scop. Va multumim anticipat!
 • O halca imensa din bugetul pe 2013 alocata SGG (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:26)

  Le Meow [utilizator]

  Bugetul de stat pe 2013, asa cum apare on-line (http://buget.gov.ro ) prevede alocarea a 6,31% din fonduri pentru Secretariatul General al Guvernului, 6,21% pentru Ministerul Sanatatii si 4,55% pentru Ministerul Educatiei.

  Intrebare: Ce anume este atat de important in activitatea Secretariatului General al Guvernului incat sa justifice alocarea a 1,678 mld euro (7,33 mld lei), in timp ce Sanatatea va primi 1,651 mld euro iar Educatia 1,211 mld euro? /// V-as ruga sa raspundeti pe scurt si CONCRET - cu exemple de programe sau activitati ale SGG care justifica alocarea unei sume atat de mari in timp ce ne plangem ca Sanatatea si Educatia sunt subfinantate.

  Multumesc!(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:34)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Le Meow

   Pentru SGG nu s-a crescut cu nici un leu bugetul anterior. Voi cere sa fie explicat ca acea cifra se refera la toate institutiile aflate in coordonarea Guvernului.
 • Abuz al autortatilor din Ungaria fata de romani (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:27)

  PETROV [utilizator]

  Domnule Prim ministru.
  Dupa ce a primit o amenda de 3.000 de EURO in Punctul de trecere Naglac (Ungaria), soferul unui camion Bunea Dumitru din Hateg, a suferit o comotie cerebrala si ulterior a decedat.Pentru o prelungire a programului de lucru cu 5 minute, din cauze de cele mai multe ori obiective, autoritatile din Ungaria aplica in special soferilor romani si firmelor romanesti amenzi incepand de la echivalentul a 1550 EUR (400.000 Forinti).Intrebarea mea este urmatoarea: Daca Romania nu va intra in spatiul Schengen credeti ca se va putea face ceva la nivel de ministri transporturi sau guverne romana-ungar sa fie reduse aceste amenzi la un nivel rezonabil si pentru soferii care intra in Ungaria in vederea tranzitarii acesteia ?
 • RAAPPS? (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:28)

  RazvanAntonescu [utilizator]

  Ce v-a determinat sa faceti publica lista persoanelor care detin locuinte RAAPPS?
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:36)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui RazvanAntonescu

   Cred ca este o situatie incorecta pe fond si ca un guvern la inceput de mandat si cu hotarare poate sa rezolve ceea ce nu a reusit nimeni in 20 de ani. Si o sa si rezolv legislativ o data pentru totdeauna.
 • despre alocatii si centura Bucuresti (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:30)

  nicuflorescu [utilizator]

  Buna ziua. Avand in vedere ca se majoreaza pretul la utilitati si la impozite, cand va fi si o majorare a alocatiei pentru copii? ///
  Va multumesc.(editat de HotNews.ro)
 • clasa pregatitoare (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:32)

  tirolez [utilizator]

  /// Dnul ministru spune ca nu exista baza legala pentru a se face la gradinita decat in cazurile speciale. Exista riscul sa ne trezim ca in toamna lui 2014 nu putem da copilul in clasa 1-a pentru ca nu a facut clasa zero la scoala?
  Eu vreau sa dau copilul la 6 ani la scoala(cum a mers si fratele mai mare) dar in clasa 1-a nu in clasa zero.
  Multumesc.(editat de HotNews.ro)
 • Prioritati in bugetul pe 2013 (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:39)

  Le Meow [utilizator]

  Bugetul de stat pe 2013, asa cum apare on-line (http://buget.gov.ro ) prevede alocarea a 6,31% din fonduri pentru Secretariatul General al Guvernului, 6,21% pentru Ministerul Sanatatii si 4,55% pentru Ministerul Educatiei.

  Intrebare: Ce anume este atat de important in activitatea Secretariatului General al Guvernului incat sa justifice alocarea a 1,678 mld euro (7,33 mld lei), in timp ce Sanatatea va primi 1,651 mld euro iar Educatia 1,211 mld euro?

  V-as ruga sa raspundeti pe scurt si CONCRET - cu exemple de programe sau activitati ale SGG care justifica alocarea unei sume atat de mari in timp ce ne plangem ca Sanatatea si Educatia sunt subfinantate.

  Multumesc!
 • Bucuresti (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:40)

  denisabadea [utilizator]

  Cand se vor finaliza lucrarile la intreaga centura a Bucurestiului pentru ca nu se mai lucreaza de mult la extindere pe 2 benzi?
  Multumesc.
 • carduri electronice (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:42)

  cu ochii pe banditi [utilizator]

  Stimate Domnule Prim-ministru,

  Dupa cum cunoasteti, Marea Brianie a eliminat cardurile electronice de identitate si a distrus registrul national de idenitate pentru ca se incalcau mai multe drepturi fundamentale (viata privata, confidentialitate, libera exprimare, etc.). O baza de date de o asemenea amploare este supusa atacurilor informatice si extrem de vulnerabila.
  In conditiile in care insusi raportorul desemnat al Parlamentului European a apreciat ca introdcerea unui asemenea control este ca si cum ai lovi cu "barosul o nuca", va rog sa dispuneti analiza a oportunitatii introducerii acestora si sa aveti amabilitatea de a raspunde la 3 intrebari
  1) De ce nota justificativa atasataOUG 82/2012 cuprinde la impact bugetar raspunsul "Nu este cazul" ?
  ///

  Cu desebita stima,
  Un cetatean(editat de HotNews.ro)
 • De cand sunteti premier (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:46)

  BadeaRaluca [utilizator]

  ati angajat macar un singur tanar, profesionist si nu venit pe pile, in cabinetul dumneavoastra?
 • comparatie forfetar - 3% (Joi, 24 ianuarie 2013, 22:50)

  break_noon [utilizator]

  Care este diferenta intre forfetatul mult hulit al lui Boc, si impozitarea obligatorie pe venit cu 3% a lui Ponta ?
  mie mi se pare ca e aceasi chestie, doar ca are alt nume.
  In loc sa ii pedepsiti pe cei care fura, aducandu-si firmele pe pierderi, ii pedepsiti pe toti.
  ///(editat de HotNews.ro)
 • // (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:00)

  ileana2013 [utilizator]

  Sunt romanca implicata in redactarea de proiecte europene si ma intereseaza un singur lucru de la premierul Romaniei: care este situatia fondurilor europene actuale si, mai important, care este nivelul de cofinantare pe care statul roman si-l propune pentru 2013? Raman „somera” sau ma pot gandi la 2013 ca la un an mai bun?(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:37)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui ileana2013

   La inceputul acestui an vor fi deblocate toate programele cu finantare europeana (singura problema nerezolvata fiind POSCC). In buget avem alocate 21 de miliarde de lei RON pentru cofinantarea programelor europene.
 • criza citostaticelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:01)

  alinet [utilizator]

  ///Cum ramane cu marirea bugetului unifarm propusa de Raed Arafat? Concret.
  Atat noi cat si angajatorii nostri suntem OBLIGATI sa cotizam la bugetul sanatatii.
  Prin LEGE, statul are OBLIGATIA de a asigura gratuit tratamentul cu citostatice (si nu numai) in cazul persoanelor asigurate.
  ///(editat de HotNews.ro)
 • Impozit 3% pe venituri obligatoriu (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:02)

  MihaiUngureanu1307527128498 [anonim]

  Obligarea firmelor cu cifra de afaceri mai mica de 65.000 euro la impozitul pe cifra de afaceri de 3% este o povara prea mare pentru marea majoritate a firmelor de genul asta(inclusiv a mea). S-a facut un studiu de impact inainte de luarea aceste decizii? Nu de alta, dar exista riscul ca mare parte din cifrele de afaceri ale firmelor in aceasta situatie sa treaca in zona gri a economiei. Ma refer aici la firmele cu 2-3 angajati care nu fac profit, singurul castig al lor fiind plata salariilor (si a contributilor la stat, eventual si al TVA-ului). Va rog sa reanalizati OBLIGATIVITATEA acestui impozit, eu fiind unul din acei care vor fi direct afectati de modificarea acestuia si consider ca as fi nedreptatit fata de cei cu 16% impozit pe profit (cum sunt si eu acum). Multumesc
 • cum vedeti viitorul politic al tarii (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:02)

  Bodaproste [utilizator]

  Credeti intr-o posibila viitoare uniune USL-PDL? ///(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:38)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bodaproste

   Nu cu mine prim-ministru
 • /// (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:05)

  ileana2013 [utilizator]

  Care sunt, domnule Ponta, criteriile de care veti tine cont cand veti imparti banii pentru investitii? Ati fost impotriva PNDI, stiu bine asta. Dar dvs. cum veti face?(editat de HotNews.ro)
 • Ce face Guvernul pentru a le intinde o mana de aju (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:05)

  ElizaIonescu [utilizator]

  Mama este pensionara si va fi direct afecatata de liberalizarea preturilor la gaze. Eu o ajut cum pot. Ce face Guvernul pentru a le intinde o mana de ajutor romanilor in nevoie, dat fiind ca va creste pretul la energie electrica si la gaze in 2013?
 • domnule ponta (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:06)

  cristinna [utilizator]

  Ce veti face cu orasele cu trafic intens.Aveti in vedere investitii in centurile ocolitoare?(editat de HotNews.ro)
 • Datoriile CAER (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:15)

  Anca55 [utilizator]

  Aveți cunoștință de faptul că România poate recupera datoriile istorice aferente contractelor comerciale efectuate în cadrul CAER din perioada 1949 - 1989 ? //(editat de HotNews.ro)
 • Criza citostaticelor (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:15)

  Liana Serbanescu [anonim]

  Domnule Premier,

  Vizitati, va rog, o sectie de oncologie pediatrica. Ascultati personalul de acolo, ascultati povestile, tragediile, uitati-va cum le mor copiii in brate, cand ar avea sanse, daca ar avea tratamentul pe cate statul nu-l asigura, desi e obligat. Uitati-va si peste statistici, sa vedeti cum incidenta leucemiilor creste in progresie geometrica si medici si parinti au mainile legate si sufletele arse.
  Domnule Premier, toata tara e scandalizata de lipsa de compasiune si empatie a alesilor fata de alegatori! E timpul sa ne ascultati si pe noi, e timpul sa incepeti sa va pese, e timpul sa incepeti sa aveti constiinta si sa dispuneti masuri de urgenta pentru rezolvarea crizei citostaticelor!
 • citostatice şi icr (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:27)

  luiza_v [utilizator]

  cînd veţi rezolva criza citostaticelor şi de cîte gafe colosale mai e nevoie din partea dlui marga ca să fie schimbat din funcţie?
 • impozitarea agriculturii (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:38)

  Avidan [utilizator]

  Agricultura a avut o imensa contributie in cresterea PIBatunci cind conditiile meteo au fost favorabile.Ar putea fi ARMA SECRETA pentru Rominia in cautarile unei cai de iesire din criza si cresterea increderii.
  Orice impozitare suplimentara creaza o suparare si entuziasmul se diminueaza considerabil!!!Pina la urma cei care trag jugul sint decisivi,iar starea de spirit devine negativa,chiar daca pecuniar nu sint masiv afectatii.
  Oricum votul lor nu veti mai avea,fiindca taranul,nu uita!

  In aceste conditii credeti ca este oportuna Impozitarea agriculturii????
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:40)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Avidan

   Nu se cresc taxele privind agricultura, dimpotriva ele sunt scazute dar sunt mai multi care platesc aceste taxe, din sumele pe care le primesc ca si subventie. Prin masura adoptata, vom incuraja producatorii eficienti si care platesc taxe in detrimentul celor ineficienti sau evazionisti.

   Noul sistem nu se aplica productiei agricole sau zootehnice care este pentru consum propriu.
 • Intrebare (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:39)

  GeorgeVisan [anonim]

  Recent Ministrul Bugetului de Stat Liviu Voinea declarat ca in bugetul pe 2013 ca nu sunt prevazute sume pentru achizitionarea de avioane multirol. Mai este modernizarea fortelor aeriene o prioritate pentru guvernul dvs?
 • Impozitarea in agricultura (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:50)

  mamarutza2 [utilizator]

  Care este justificarea introducerii in baza de impozitare largita a categoriei cereale cultivate pe 2 ha, stiind faptul ca venitul obtinut astfel este foarte mic? Pentru a obtine un venit consistent din cultivarea cerealelor sunt necesare multe hectare.
 • O intrebare (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:56)

  Un cititor [utilizator]

  In ultimii ani discursul si efortul celor care conduc tara s-a concentrat nemijlocit pe componenta economica a vietii sociale din Romania. Sunt insa si unele probleme care, fara a avea un impact economic major, tin de calitatea vietii noastre. In acest context, va intreb: considerati necesar (si aveti mijloacele sa impuneti) ca in Romania anului 2013 fumatul sa fie interzis in toate locurile publice , fara exceptie?

  Va multumesc,
  Jean Dalidis

  NB. Am pus aceasta intrebare si ministerului sanatii care se plinge ca nu are destule resurse sa ingrijeasca oamenii bolnavi, dar pe de alta parte face prea putin pentru a prevenii ca oamenii sa se imbolnaveasca,
 • persoana cu handicap (Joi, 24 ianuarie 2013, 23:59)

  cata77xtm [utilizator]

  Persoanele cu handicap nelocomotor de ce nu sunt scutite de taxa auto la fel ca persoanele cu handicap locomotor,se face discriminare va rog faceti ceva .
 • Impozitarea micilor agricultori (Vineri, 25 ianuarie 2013, 0:13)

  FaraCoruptie [utilizator]

  Aveti in vedere reanalizarea categoriilor de activitati din agricultura si stabilirea unor plafoane mai realiste
  (hectare / numar de capete / stupi etc)?
  Ar fi de dorit sa se evite impozitarea agricultorilor care nu obtin nici macar salariul minim pe economie.
 • intrebare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 0:18)

  teodortno [utilizator]

  cu tot respectul, as vrea sa intreb domule Ponta de ce intotdeauna se trateaza in iesirile publice despre indexarea pensiilor si salariilor bugetarilor.Oare ceilalti care duc greul in sectorul privat,chiar sunt cantitate neglijabila?
 • Adrian Nastase si drepturile legale (Vineri, 25 ianuarie 2013, 0:22)

  uluit [utilizator]

  Domnule Ponta,
  Va rog sa ne raspundeti, ce drepturi legale are D-nul Adrian Nastase, asa dupa cum ati afirmat si dece nu-l eliberati mai repede?
 • terenul agricol (Vineri, 25 ianuarie 2013, 0:28)

  herdesi [utilizator]

  Buna ziua. Ce parere aveti despre terenurile agricole ,care sunt cumparate de catre straini ?///. Va multumesc.(editat de HotNews.ro)
 • pensii militare revizuite prin scadere (Vineri, 25 ianuarie 2013, 1:35)

  standby01 [utilizator]

  Aveti foarte multe probleme acum si multe din ele sunt, probabil, mai importante decat problema mea si a inca vreo 15-20 de mii de oameni in varsta .

  Desi am o retinere in a va aborda prin intermediul unui site ce este condus de persoane care nu au o atitudine prietenoasa fata de dv.(ba dimpotriva!), insist in demersul meu pentru ca desi m-am adresat dv. cu aceasta problema in repetate randuri nu am primit niciodaata nici un raspuns.

  Cand veti fi in masura sa indreptati nedreptatea care ni s-a facut de fosta guvernare si care este termenul de care aveti nevoie pentru a va respecta promisiunea facuta in acest sens cu luni in urma ?

  Suntem siliti sa batem drumul instantelor de judecata unde suntem plimbati cu lunile si cu anii plus ca mai si cheltuim pentru asta.

  Am o parere foarte personala fata de persoanele care nu-si respecta angajamentele.

  Sa auzim numai de bine!
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:42)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui standby01

   Prin recalcularea pensiilor militare, 90% din pensionarii militari au avut de castigat. Pentru cei circa 15.000 care au de pierdut am discutat si discutam in continuare o solutie care sa nu ii afecteze pe ei 90%.
 • locuri de munca la stat (Vineri, 25 ianuarie 2013, 1:54)

  adonis84 [utilizator]

  Buna ziua domnule prim-ministru, intrebarea mea este foarte grea, atat de grea incat de la revolutie nu s-a gasit nici un raspuns din partea clasei politice.

  Cum se face ca-i asa de greu sa ocupi un loc de munca la stat fara pile, relatii, spaga, etc.? ////(editat de HotNews.ro)
 • Criza citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 2:43)

  faur_mariana651355019279000 [utilizator]

  Cum si cand veti rezolva problema citostaticelor pentru pacientii bolnavi de Cancer??? Multumesc
 • lentoarea procedurilor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 2:45)

  pz [utilizator]

  Stimate dl Prim Ministru, Potrivit Codului de procedura civila, motivarea sentintei se face de catre judecatorii in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. Din pacate (nici in Noul Cod) nu exista o sanctiune in caz incalcarii termenului respectiv. Cand vor fi introdusa o sanctiune puternica de tip disciplinar? Dupa 15 plangerii pentru nemotivarea sentintei in timp, judecatorul ar trebui exclus din magistratura, si propun aplicarea presedintelui instantei o amendă de 20% din salariul pe zi de întârziere, iar pentru reclamantul despăgubiri pentru întârziere ce va platit din buzunarul judecatorului.
 • Intrebare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 2:49)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Buna ziua,

  Vi se pare mai performant acum ICR fata de cum era inainte? ///

  Cu deosebit respect,
  Eugen S.(editat de HotNews.ro)
 • Autostrazi (Vineri, 25 ianuarie 2013, 5:06)

  nick24 [utilizator]

  buna ziua,
  Planuri de autostrazi pe hartie sunt aceleasi de 10-20 de ani. Acum in criza, in mod normal trebuiau sa fie in executie in plus, macar Ploiesti- Comarnic, Pitesti-Rm Valcea, Campia Turzii- Tg Mures si Ploiesti- Buzau, trosoane mici, dar care ar fi ajutat circulatia. Nu credeti ca trebuia inceput cu ce e greu? Valea Oltului, Valea Prahovei, Deva-Lugoj, Turnu Severin- Orsova, Ditrau- Tg. Neamt?Locurile unde se gatuie circulatia ,
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:43)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui nick24

   Pentru autostrazi exista finantare europeana pentru Arad Valcea Pitesti si Bucursti Iasi in perioada 2014 - 2020. Celelalte autostrazi vor putea fi construite doar prin parteneriate public -privat.
 • proiect POSDRU (Vineri, 25 ianuarie 2013, 6:10)

  gherzan [utilizator]

  Domnule prim ministru,

  Sint asociat unic al unei firme care a derulat proiect POSDRU ID 63666,am instruit 900 cadre didactice in standard ECDL,am incheiat formarea din august 2012.din cele 7 cereri de rambursare depuse am primit doar doua.
  Beneficiarul proiectului INSP SCOLAR VALCEA refuza sa trimita cererile (in nr de 5) la procesare,nu sint trimise cereri din 2011/
  Va rog dispuneti prin ministrul educatiei ,trimiterea bloc a cererilor 4,5,6,7 si 8 toate sint la RM.VALCEA
  Am facut demersuri locale si la ministere si nimeni nu rezolva.
  Cine poate sa rezolve?toti spun ca nu e problema lor

  va multumesc
 • Discutie despre reinstaurarea Monarhiei (Vineri, 25 ianuarie 2013, 7:00)

  TaviBv [utilizator]

  Daca sprijiniti schimbarea Constitutiei, in sensul schimbarii formei de guvernare actuale cu monarhia constitutionala.
  Multumesc.
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:45)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui TaviBv

   Desi am tot respectul si admiratia pentru Regele Mihai si familia regala, raman in continuare un adept al formei republicane de guvernamant.
 • Criza citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 7:30)

  CristianaC [utilizator]

  800.000 de euro nu este o suma atat de mare. Chiar nu se pot gasi solutii pentru rezolvarea lipsei medicamentelor pentru bolnavii de cancer?
 • Buna ziua! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 7:41)

  shuly [utilizator]

  Domnule prim ministru avand in vedere faptul ca unitatea de invatamant la care ati sustinut teza de doctorat a recunoscut ca teza dumneavoastra este copiata, cand veti recunoaste plagiatul si veti renunta la titlul de doctor?
 • Agricultura si taxe (Vineri, 25 ianuarie 2013, 7:42)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Ati fost consiliat de specialisti adevarati, de teren cand ati hotarat introducerea taxelor in agricultura? Intreb pentru ca masura este heirupista si va aduce doar lipsa de onestitate si productii limitate la acele cote. Caz personal: detin 20 de hectare de teren si 100 de oi.De-abia reusim cu ele de la un an la altul. Subventiile vin cu intarzieri de pana la jumatate de an-un an,"inspectorii" de stat te storc fara motiv,productia este fluctuanta.Am decis perioada de recuperare urmatorii 3-4 ani (asta inseamna lipsa de cultura...lupin semanat pe teren si lichidat stocul animalier).Deci, nici la noi si nici la voi.
 • citostatice (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:02)

  tangol [utilizator]

  Cum planuiti rezolvarea crizei citostaticelor?
 • Interventia statului pe piata imobiliara (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:07)

  roxanal [utilizator]

  Ţinând cont că directorul Agenției Naționale pentru Locuințe, domnul Cosmin Ilina, a declarat că se pot construi apartamente cu 280-300 euro/mp, nu puteţi considera pentru noul program Noua Casă o sumă maximă garantată de stat apropiată de valoarea de 411 euro/mp, adică exact preţul de vânzare al locuinţelor ANL?
  În completare, adaug că ”economia Romaniei este economie de piata, bazata pe libera initiativa si concurenta”, după cum spune Constituția la articolul 135. Programul Prima Casă, domnule prim-ministru, a sfidat această prevedere prin garanțiile nejustificate oferite instituțiilor de credit care ar fi trebuit să își asume riscurile împrumuturilor acordate și să aibă responsabilitatea creditării pe fundamente economice realiste.
  Vă rog pe această cale să opriţi definitiv orice formă de intervenţionism în piața imobiliară, mai ales atâta timp cât acest intervenţionism nu este în favoarea cetăţenilor, ci a instituţiilor financiare.
  În cazul în care nu îmi puteţi răspunde sau nu este timpul suficient, vă voi adresa în perioada următoare şi o petiţie, în virtutea dreptului de petiționare prevăzut de Constituția României (art. 51).

  Vă mulţumesc! Multă sănătate şi toate bune!

  Roxana Lucaci
 • Credeți ca Voiculescu o sa fie judecat vreodată? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:21)

  Alui [utilizator]

  Păcat ca se permite o singura întrebare.
 • recalculare pensii (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:31)

  sorinmiron [utilizator]

  Sunt sute de mii de procese de recalculare pensii in baza adeverintelor de venituri pentru care s-au platit CASEI DE PENSII procentele corespunzatoare. De ce MINISTERUL MUNCII nu obliga CASA DE PENSII sa ia in calcul adeverintele de venit ca sa nu mai existe atatea procese si atata pierdere de timp prin instante. Toate procesele sunt pierdute de CASA DE PENSII, dar pensionarii isi primesc banii dupa 3-4 ani !!!!!!
 • Sa tariti bine in miciuna si prostie. (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:34)

  Geo-mitica [utilizator]

  Domnule prim-ministru,
  Vin cu urmatoare intrebare. Cand in companiile de stat intriduceti "Manager privat", ma refer la companiile din transporturi si mai ales cele din CFR. Dupa cred ca stiti aicea totul este politic incepanad de la portar pana la director. Cum faceti reorganizare, restructurare stiind faptul ca la CFR dierctori si consilieri se schimba intre ei. Vin liberali la putere pun consilierei PDl-isti, vin PDL-isti la putere pun consilieri PNL-isti(intr-un cuvant rocada cadrelor politica).
  Sa nu zicetri ca la CFR ati pus "manager privat" pentru ca nu va cred. Ce pregatire are si de unde vine???? Sunt CFR-isti cu masterate, doctorate si cu vechime in domeniu de peste 25 ani, dar nu fost nici macar sunati de firma de recrutare a lui Butunoiu in vederea selectie! Deci, sa nu ne mintiti cu televeizorul.Cand o sa intarm si noi in normalitate si o sa avem cincursuri de promovare corecte. Trebuie facuta restructurae la CFR, dar nu pe picior si una reala si corecta de oameni care cunosc sistemul si sa nu ramana in sistem amantele, incopetenti, liberali(incopetenti si corupti) etc.
  In final vin cu rugaminetea sa va interesati ca ce v-am zis sunt reale si este o realitatea care doare.
  Va multumesc.
  Cu stima si respect,
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:46)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Geo-mitica

   La CFR infrastructura este un manager grec, selectat de o companie privata din luna decembrie. Iar la CFR Marfa noul manager privat va fi numit pana pe 15 februarie.
 • comunicare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:39)

  eduard71 [utilizator]

  stimate d-le ponta,

  am observat ca in mod constant , declaratiile d-voastra si ale mininistrilor d-voastra sunt in continuu rastalmacite. de ce nu creeati la nivel de guvern un departament de comunicare bazat pe voluntari ,care sa explice masurile luate pe intelesul tutoror , astfel incat sa nu se mai poata, rastalmacideciziile luate si de a raspunde minciunilor cu care va confruntati.purtatori de cuvint sunt cam ineficienti.acest lucru se poate incepe si la nivel de prefecturi , ori prin platforme online la nivel de judet, ori prin mass media locala.
  va multumesc.(editat de HotNews.ro)
 • sa ne reamintim (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:41)

  sorin3 [utilizator]

  citat dintr-o discutie anterioara tot pe Hotnews, pe vremea cind nu erati prim ministru:
  "Monica [anonim]
  Cum veti reusi sa depolitizati institutiile administratiei locale si centrale?
  raspunde trimite

  raspuns (Marţi, 11 ianuarie 2011, 11:58)

  Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui Monica
  Trebuie demisi cei numiti pe criterii politice si sa nu fie numiti imediat altii din partidele care castiga, ci trebuie revenit la legea pe model francez a functionarului public. "

  As putea sa va dau exemple nenumarate de cazuri in care oamenii PDL-ului au fost inlocuiti nu cu specialisti, ci cu oameni care habar nu au meserie in domeniul respectiv dar sint membrii de partid(PSD,PNL).
  V-a invins sistemul ?
 • Doktor Ponta, stiti ca Plagiatul e infractiune si (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:44)

  ovidiu35 [utilizator]

  ///
  .De ce a eliminat Guvernul Doktor Ponta impozitarea la sursa a rezidentilor, principala metoda prin care plecau profiturile si banii de la corporatiile din ROmania? (peste 3 miliarde anual)(editat de HotNews.ro)
 • despagubiri Legea 290/2003 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:45)

  rasnoveanu [utilizator]

  Domnule Prim Ministru,in anul 2013 ati preluat in subordine directa Agentia Nationala de Restituire a Proprietatilor.Care este suma prevazuta in proiectul bugetului ANRP/2013, fata de cea rezultata in urma unor hotarari judecatoresti definitive si executorii la LEGEA 290/2003 si cum este esalonata ?
  (din totalul de aproximativ de 500 milioane lei prevazut pentru astfel de situatii in anul 2013)
  Va multumesc
 • Impozitarea PFA (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:48)

  BPM [utilizator]

  D-le Prim-Ministru,

  Am constituita o PFA care anul trecut a realizat venituri in valoare de cateva mii de EUR din activitati de consultanta - din pacate singura sursa de venit pentru moment.

  Impozitarea PFA in acest moment consta in:

  -5.5% contributia la fondul de sanatate - situatia din spitale fiind un dezastru;

  -30,5% contributia la asigurarile sociale de stat -la care contribui degeaba dat fiind faptul ca actualul sistem de pensii functioneaza pe baza unei scheme Ponzi (sau Caritas mai pe romaneste), respectiv cat timp baza de contribuabili creste si contribuie (ceea ce nu este cazul data fiind scaderea populatiei de la 22 mil. la 19 mil. in numai 6 ani) sistemul functioneaza. La ritmul in care populatia Romaniei scade, sistemul de pensii se apropie de colaps;

  -16% impozit pe profit.

  Total 50.5%.
  Vi se pare normal un asemenea sistem de impozitare? ////..

  Cu stima,
  Un PFA in curs de desfiintare(editat de HotNews.ro)
 • Responsabilitate (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:49)

  miki_ro [utilizator]

  Buna ziua domnule Ponta,

  Am mai multe intebari pentru dvs.:

  1. De ce ati inceput sa vizitati mass media ce in perioada suspendarii era vadit impotriva dvs? ///

  Multa bafta,(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:48)

   Victor Ponta [hotnews.ro] i-a raspuns lui miki_ro

   pentru ca nu vreau sa fac greseala presedintelui Basescu si a multor alti politicieni care confunda o televiziune sau un trust media cu cei care se uita la tv sau citesc stirile. Eu vin si la HotNews.ro pentru ca am responsabilitate ca prim-ministru si fata de cei care citesc stirile de la HotNews.ro.
 • POSDRU (Vineri, 25 ianuarie 2013, 8:52)

  geobit [utilizator]

  1.Cand estimati sa reincepa platile pe programul POSDRU?

  Cererea noastra de rambursare a fost depusa in 28 feb 2012 .

  Toate proiectele POSDRU depuse la Ministerul Educatiei au intarzieri foarte mari la rambursare.

  Daca misiune de audit de saptamana viitoare gaseste nereguli si CE nu da drumul la bani noi ce facem?
  Pana pe 25 ian trebuia sa platesc impozitele la stat si nu mai am nici o solutie ...
 • sanatate (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:03)

  oanalina [utilizator]

  Buna ziua.
  De ce nu sunteti bun sa faceti cumva sa rezolvati problema lipsei medicamentelor din spitale? Sunt oameni care au avut incredere in dvs. ca veti face ceva mai bun decat "anteriorii". Am vrea sa vedem ca faceti tot posibilul.
 • asa numita clasa zero (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:03)

  miki_ro [utilizator]

  Stiti ce parere au parintii ai caror copii sunt acum in clasa pregatitoare? Va rog detaliati.
 • locuri de munca (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:13)

  joeblack [utilizator]

  Buna ziua , va rog sa enumerati concret care sunt masurile pe care le va lua actualul executiv pentru a stimula , sporirea locurilor de munca in mediul privat?...stiind faptul ca cresterea locurilor de munca in mediul privat poate aduce la cerstere economica.
 • Alocatie copii (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:20)

  DREEA-NICOLE [utilizator]

  Cunoasteti care sunt cheltuielile necesare pentru un copil cu varsta intre 2 ani si 18 ani, incepand de la cresa/gradinita, pana la hainute, mancare, medicamente si jucarii.
  Alocatia pentru copiii din aceasta categorie nu s-a mai marit din 2008, iar nivelul actual la care se situeaza este unul dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana, daca nu chiar cel mai scazut.
  Ne putem gandi ca anul acesta sa luati masuri si in folosul copiilor, marindu-le aceasta amarata alocatie de 42 de lei?
 • 3% din cifra de afaceri (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:26)

  Gabriel_67 [utilizator]

  Am infiintat o societate comerciala in 2011, an in care am avut profit si am platit impozitul aferent.
  In 2012 am extins afacerea, investind din banii personali, ajungand la dublarea cifrei de afaceri, dar fara a face profit. Aveam perspectiva de a face profit in 2013 si chiar ma gandeam la o extindere a activitatii.
  Un impozit de 3% pe cifra de afaceri inseamna pentru mine un cost lunar suplimentar de aproximativ 500 lei.
  Pentru a putea obtine profit va trebui sa dizponibilizez un salariat, la salariul de 800 lei inseamna o contributie totala la buget de aproximativ 420 lei/luna.
  Pentru salariatul trecut in somaj, statul va plati mai mult de 400 lei indemnizatie de somaj.
  Punand in balanta, statul catiga un impozit de 500 lei, dar piede 420 contributii platite si cheltuiete suplimentar 400. Rezulta un deficit de 320 lei.
  Nu cunosc numarul de firme care sunt in aceasi situatie, dar daca estimare de 100.000 de firme este corecta, ar insemna o pierdere de 32 milioane lei la buget.
  Intrebarea mea: Exista un studiu de impact referitor la aceata masura?
  Multumesc.
 • revolutionari (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:28)

  golgota [utilizator]

  Domnule Prim-Ministru,care este politica guvernului pe anul 2013 vis-a-vis de luptatorii remarcati prin fapte deosebite in Revolutia din Decembrie 1989?Cu respect si consideratie
 • transparenta deciziilor si politicile publice (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:30)

  popse [utilizator]

  De ce transparenta decizionala este facuta doar formal? Exemplu: MinMediului supune dezbaterii timbrul de mediu pe 23.01, ne cere opinia in 5 zile (legea 52/2003 spune minim 10 zile), proiectul nu este insotit si de motivare (ar trebui sa ghicim care este fundamentarea acestui proiect) si probabil ca in prima sedinta de guvern il veti si adopta (desi legea zice ca se supune dezbaterii cu minim 30 de zile inainte de a lua o decizie). ///. Dezamagitor!!!(editat de HotNews.ro)
 • Fondul pentru citostatice (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:32)

  LianaSerbanescu [anonim]

  Domnule Premier,

  Ati discutat cu ministrul Arafat despre fondul de 800.000 de euro destinat achizitionarii citostaticelor de catre Unifarm? ///
  Faceti o vizita, Dvs. si intreg cabinetul la o sectie de oncologie pediatrica, sa vedeti situatia infioratoare a copiilor, care mor cu speranta-n suflet, poayte va convingeti cu cat cinism suntem tratati, dupa ce, cum-necum, cu bani putini, sustinem intreg aparatul de stat!(editat de HotNews.ro)
 • Raportul MCV, decisiv pentru aderarea Bulgariei si (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:34)

  NegoitaMircea [anonim]

  Din ce cauza suntem legati de Bulgaria in ceea ce priveste aceasta aderare, de ce nu se pune problema aderarii independente, dar nu simultan?///(editat de HotNews.ro)
 • Protectia cetatenilor romani de catre stat. (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:37)

  NegoitaMircea [anonim]

  In zonele de piraterie, fortele maritime NATO monitorizeaza activitatea dar si efectueaza exercitii in conditii aproape de realitate, datorita evenimentelor. Care este participarea Romaniei, membra NATO, in zonele de piraterie (Sudan, Nigeria, Indonezia) si de ce fortele navale romane nu iau avantajul acestor activitati permanente, trimitind permanent in zona, nave specifice pe care de altfel le detine, atat in vederea efectuarii exercitiilor si monitorizarii zonei(lor) cit si in vederea protectiei personalului navigant roman ambarcat pe nave sub diferite pavilioane care traverseaza apele internationale piratate? Aceasta este o singura intrebare. Va multumesc.
 • Este o crima ceea ce se intampla in Drumul Taberei (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:38)

  enduringmen [utilizator]

  Buna ziua domnule prim ministru,
  Locuiesc exact deasupra viitoarei statii M5 - Valea Argesului, din cartierul Drumul Taberei.
  Dupa 2 ani de santier intens, cu noroi, praf, zgomot, poluare, timp prelungit de asteptare in trafic, incepand cu luna septembrie 2012, pe acest santier totul a amutit! S-a inchis! La fel si la statia Raul Doamnei, tot inchis! Acum, am vazut ca la inca 4 viitoare statii (Romancierilor, Parc, Tudor Vladimirescu, Eroilor s-au inchis santierele).
  Asadar, din total 10 statii, se mai lucreaza decat la 3 statii (Orizont, Favorit, Valea Ialomitei). Stiati ca Dr. Taberei este singurul cartier cat un 2 judete, cu 300.000 de locuitori si de aici pleaca autobuzle Ratb FULL, de la capat, de la prima statie!
  V-am votat dupa cum bine stiti, nu ne dezamagiti si realizati odata magistrala de metrou M5!
 • Invatamantul prioritar (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:40)

  miki_ro [utilizator]

  Cand veti considera invatamantul o prioritate? (mai multi profesori responsabili, mai bine platiti, etc... nu simt ca politicienii si-ar dorii un electorat mai educat pentru ca altfel nu l-ar mai putea prosti/cumpara)
 • Legea 112/1995 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:42)

  Cumparatorul [utilizator]

  D-lui Prim Ministru Ponta:
  Ce va hotara guvernul pe care-l conduceti, in privinta sutelor de mii de fosti chiriasi ce au cumparat legal apartamentele in care locuiau conform legii 112/1995 si care acum de ani de zile sunt fara voia lor in procese civile de revendicare?
  Va multumesc.
 • Cand ati spus adevarul ? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:43)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  In ianuarie 2012 cand ati contestat la CCR comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, sau in ianuarie 2013, cand sustineti comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale ?
 • codul civil (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:45)

  miki_ro [utilizator]

  Se va amana aplicarea noului codul civil?
 • Apicultura (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:46)

  georgebis [utilizator]

  Unde pot gasi criteriile care au stat la baza calcularii normei de venit de 98 RON per familie de albine?
  Prin aceasta doresc sa aflu care sunt, in viziunea expertilor dvs., cheltuielile anuale necesare pentru intretinerea unei familii de albine astfel incat aceasta sa genereze un venit de 98 RON precum
  Va multumesc.
 • atr.170 din legea pensiilor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:47)

  indignatu [utilizator]

  Stimate domnule prim ministru,
  Va scrie un pensionar iesit la pensie in 2012 cu o contributie la pensie de 47 ani.
  Lozinca dumneavoastra DREPTATE PANA LA CAPAT se dovedeste a fi NEDREPTATE PANA LA CAPAT. Si sa ma explic:
  Legea pensiilor 263/2010 la art. 170 spune ca o singura data la iesirea la pensie se efectueaza o corectie a punctului de pensie -si aplicand datele de la INS rezulta un coefocient de aproximativ 1.15-1.2%.Nu am beneficiat de acest drept legal deoarece guvernul BOC a prorogat-o pana la 01.01.2013.
  Cand sa intram in normalitate cu acest articol si sa beneficiem de acesta corectie guvernul dumneavoastra USL prin ordonanta de urgenta nr.1/23.01.2013 reduce acest coeficienet la 0.06% ?????.Din acest moment increderea in USL a disparut si imi dau seama ca sunteti la fel ca si cei care au condus guvernul inainte si regret ca v-am votat.
  Oricum imi rezerv dreptul de a cere in justitie dreptatea considerand ca acesta ordonanta de urgenta nu poate fi aplicata retroactiv de la inceputul anului asa cum a fost ea emisa .

  cu stima,
  roman ion
  ploiesti
  sincer va doresc sa aveti multe realizari in politica si in viata personala. din pacate pe mine ma-ti dezamagit
 • Salrom (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:50)

  miner [utilizator]

  Este adevarat ca Salrom a fost cumparata de Viorel Hrebenciuc ? Daca nu, atunci explicati de ce Viorel Hrebenciuc a numit membrii in CA al Salrom, inclusiv pe presedintele CA,si in continuare a numit directorul general al Salrom, fara a respecta OUG 109 al givernantei corporative , care ar trebui sa fie obligatorie.
 • microintrprindere intre 65 si 100 de mii (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:51)

  dan.c [utilizator]

  Domnule Prim Ministru,
  O microintreprindere presteaza servicii IT exclusiv in strainatate cu un singur angajat. Pana anul acesta platea 3% pe venit 16% pe dividend. Statul isi lua si el niste bani frumosi de la un business care baga si valuta in tara. De anul asta, impozitul va fi de 16% pe profit 16% pe dividend. Astfel, impozitul ajunge comparabil cu Europa de vest care ofera si ceva in schimbul taxelor platite, nu ca Romania care in afara de functionari aroganti nu prea mai are a se lauda cu nimic.
  De ce ar mai continua microintreprinderea respectiva sa existe si de ce ar mai dori businessul respectiv sa fie rezident in Romania?
 • Clasa pregatitoare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:51)

  tatiana67 [utilizator]

  D-le prim ministru,
  Intrebare

  Am o fetita, care merge la gradinita, la gradinita nu la cresa din anul 2008, mai exact la varsta de 2 ani si jumatate, a trecut prin grupa mica, mijlocie, mare,anul trecut nu am optat pentru clasa pregatitoare deoarece facea 6 ani pe 6.12.2012 in final ramanad la gradinita iar in grupa mare, anul acesta face 7 ani, intrebarea mea este, de ce nu poate merge fiica mea direct in clasa I si trebuie sa mearga la grupa 0 obligatoriu, pentru ca nu o primeste daca nu a parcurs si aceasta etapa, cati ani de gradinita trebuie sa parcurga fiica mea ca sa poata merge la scoala in calsa I, la anul cand face 8 ani? este absurd..
 • Legea 112/1995 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:54)

  Cumparatorul [utilizator]

  D-lui Prim Ministru Ponta:
  Ce va hotara guvernul pe care-l conduceti, in privinta sutelor de mii de fosti chiriasi ce au cumparat legal apartamentele in care locuiau conform legii 112/1995 si care acum de ani de zile sunt fara voia lor in procese civile de revendicare?
  Va multumesc.
 • Masuri concrete revitalizare IMM-uri (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:54)

  PascaliniIrinel [anonim]

  Ce masuri concrete aveti pentru revitalizarea sectorului de IMM-uri si ce veti oferi ca ajutor pentru start-up-uri pentru a reporni motorul societatii? In momentul acesta toate taxele si impozitele actioneaza in sens negativ asupra IMM-urilor ducand la faliment. Impozitul forfetar va fi ultima pedeapsa asupra unui sector si asa vlaguit. Scazand puterea de cumparare a oamenilor nu stimulam consumul.
 • Comunicare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:57)

  miki_ro [utilizator]

  E clar ca sunteti un "comunicator" mult mai bun decat Boc :). Felicitari consilierului dvs. Credeti ca un politician care nu are alte competente/calitati/rezultate comunicarea este suficienta pentru a se salva politic?
 • Restanta Intretinere (Vineri, 25 ianuarie 2013, 9:58)

  eleny [utilizator]

  Buna ziua ,

  Datorita fatului ca in ultimul timp , moneda europeana a crescut si salarile au scazut , avad un credit ipotecar , nu am reusit sa mai fac fata si cu plata intretinerii acumuland o suma colosala , mai mult 50% penalizarii decat datorii,

  cum pot rezolva acesta problema , avand in vedere ca am ajuns in istanta ?

  Va multumesc
  cu stima Elna Minciu
 • Deblocarea citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:01)

  Florin_Pingu [utilizator]

  Va rog sa sprijiniti bugetul Ministerului Sanatatii cu banii necesari medicamentelor cetatenilor romani bolnavi de cancer.
 • Metrou Drumul Taberei (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:05)

  placintacubranza [utilizator]

  Buna ziua,

  De ce ati taiat banii de la constructia liniei de metrou Drumul Taberei? Pana acum se lucrase intr-un ritm bun care ne dadea sperante ca santierul se va termina intr-un termen rezonabil. ///(editat de HotNews.ro)
 • criza citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:19)

  Ionel_H [utilizator]

  Care credeţi că este soluţia cea mai rapidă pentru rezolvarea situaţiei bolnavilor de cancer, în privinţa alocării banilor necesari pentru asigurarea medicamentelor? Oamenii sunt disperaţi.
 • Informatizare,automatizare =control,calitate serv (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:21)

  cid [utilizator]

  Nu credeţi că informatizarea UNITARĂ a administratiei publice în particular şi a serviciilor oferite de stat ar trebui să fie o prioritate pentru guvern?
  In prezent sunt niste incercari timide de conectare a serviciilor soft intre institutii. Datorită acestor deficiente oamenii trebuie sa se plimbe intre mai multe institutii ale statului pentru a obtine tot felul de documente.
  Ar trebui ca pentru orice serviciu oferit de stat să existe un punct unic de rezolvare a sa.
  ///(editat de HotNews.ro)
 • Notari publici (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:24)

  dandandan [utilizator]

  Va rog sa imi spuneti care este parerea dumneavoastra personala despre monopolul notarilor publici din Romania.
  A fost si un comunicat al Cosiliului Concurentei acum cativa ani despre aceasta problema aratand ca un roman plateste de pana la 14 ori mai mut decat un neamt pentru serviciile notariale. Considerati ca este normal ca o anumita categorie sociala sa fie protejata prin legi in defavoarea cetatenilor romani?

  Va multumesc.
 • Se respecta art.31(4) din Constitutie? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:25)

  chiaburu [utilizator]

  Ce parere are dl. Victor Ponta desore afirmatiile facute de majoritatea celor de la antena 3 precum ca ei au adus la puere USL?///
  Va multumesc(editat de HotNews.ro)
 • Planuri pentru tinerii romani? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:40)

  Diana Catan [utilizator]

  Ce perspective sau planuri de incentivare ofera Statul Roman unui tanar inteligent din Romania pentru a ramane in tara? Pentru ca in prezent, Romania nu este o tara atragatoare din punctul de vedere al nivelului de trai, salariilor, educatiei sau sistemului sanitar.
 • Romanii cu varste>45 ani condamnati la stat acasa (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:43)

  tigrom20021340915783277 [utilizator]

  De ce nu inlensniti legislatia pentru angajarea romanilor cu varste > 45 ani?

  Unui angajator iar fi mai usor sa angajeze acesti romani daca taxele ar fi la jumatate poate!

  Probabil ar angaja chiar 2 in astfel de situatie.

  Ganditi-va cate familii sunt in astfel de situatii...in imposibiliate de angajare ...datorita varstei...
 • Justitie si judecatori (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:43)

  DanielArfire [utilizator]

  Domnule prim-ministru Victor Ponta, de ce ati acuzat un judecator de la Consiliul Suprem al Magistraturii, va citez "Danilet este un pedelist". Dumneavoastra fiind doctor in drept si fost procuror, cunoscator al legii si al Constitutiei ce specifica clar separatia puterilor in stat, cunoscand sensibilitatea Comisiei Europene asupra subiectului si avand un raport MCV consistent si fierbinte la final de ianuarie, va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. Doriti alaturi de doamna ministru de justitie sa intrati in galeria cercetatilor penali din Guvernul Romaniei ca domnii ministri Dragnea si Fenechiu?
 • Salariile medicilor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:43)

  Shush [anonim]

  De ce nu se gasesc bani si pentru marirea salariilor medicilor rezidenti? De fiecare data cand cei de la Metrorex sau CFR se revolta.. sau chiar si profesorii, se pare ca se gasesc bani pentru negocieri, insa medicii raman tot timpul la mila pacientilor ca sa traiasca. ///(editat de HotNews.ro)
 • taxa auto (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:46)

  75catalin [utilizator]

  de ce credeti ca actuala formula de calcul a timbrului de mediu care va fi platit la primul transfer de proprietate, in loc sa fie inclus in pretul combustibilului, astfel cum ar fi normal pentru a pune in aplicare principiul poluatorul platit, nu va duce la continuarea sirului de procese pierdute de stat si obligarea la restituirea noi taxe?
 • Fondurile UE este prioritatea zero? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:48)

  zzzzzzzzzzz [utilizator]

  D-le Ponta, as dori sa va intreb daca fondurile UE sunt si pentru guvernul pe care il conduceti, prioritatea zero, la fel ca pt. guverul Boc si daca considerati ca ve-ti fi diferit de guvernul Boc pentru care fondurile UE a fost declarate tot prioritate zero, iar realitatea arata ca de fapt a fost prioritatea zero barat!. Tin sa mentionez faptul ca sunt consultant si beneficiar de fonduri UE, in stare de faliment datorita incompetentelor gestionarii programelor de finantare POS DRU, POS CCE. . Multumesc
 • Timbru de mediu (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:51)

  Mihai321 [utilizator]

  1. Cum motivati ca o masina non euro sau cu euro 1 are timbru de mediu mult mai mic decat una cu ero 3 sau euro 4? Initial a-ti sustinut ca cine polueaza mai mult plateste mai mult. Noua propunere este exact pe dos.
  ///(editat de HotNews.ro)
 • Citostatice (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:52)

  chiracosmin [utilizator]

  Cand anume se deblocheaza cei 800.000 Eu pentru citostatice? Asta rezolva doar punctual problema, problema este cand se rezolva de permanenta criza medicamentelor pentru cei bolnavi de cancer. Oamenii acestia mor, maine e tarziu de multe ori.
 • Referendum? Ne convine? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:55)

  Sani [utilizator]

  Domnule Ponta, inteleg ca pentru USL rezultatele unor referendumuri se aplica, iar rezultatele altora nu. Stiti la ce ma refer. Sper!
  Care sunt criteriile care le departajeaza? ///(editat de HotNews.ro)
 • Criza Citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:55)

  ionescuc [utilizator]

  As avea si eu o intrebare legata de acest subiect mult discutat pe retelele de socializare: de ce este asa dificil sa alocati 800.000 de euro pentru un fond special, in conditiile in care un angajat cotizeaza la CAS destul de consistent (procentual vorbind)?
 • cum explicati (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:56)

  nahir [utilizator]

  asemanarea flagranta dintre proiectele si masurile anuntate de guvernul dvs. si cele promovate de guvernul/guvernele pdl-iste?
 • Date publice deshise / buget deschis (Vineri, 25 ianuarie 2013, 10:56)

  Ovidiu Voicu [utilizator]

  Domnule prim-ministru, ați promis, prin programul de guvernare și apoi prin declarații publice, că veți facilita accesul neîngrădit al publicului la datele publice, în format deschis. Sunt și angajamente internaționale ale României în acest sens.

  Un gest simbolic este publicarea în format deschis, integral, a bugetului public pe 2013. Când se va întâmpla acest lucru? (notă: ceea ce guvernul a publicat ieri este o parodie de buget deschis!)
 • Persoanele cu cancer sunt condamnati la moarte? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:01)

  LAM [utilizator]

  /// Daca tot platim taxe de sanatate, cum de nu se gasesc bani tocmai pentru sanatate?(editat de HotNews.ro)
 • parcari si trafic rutier (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:02)

  EmanuelPopa [anonim]

  buna ziua,

  problema parcarilor in majoritatea oraselor din tara si lipsa bunului simt in trafic sunt subiecte vechi. parcarea pe trotuar a devenit un obicei. nici chiar acolo unde au aparut parcarile subterane sau suprateranet nu s-a rezolvat problema. noi toti parcam pe unde apucam in tendinta de a ne da jos din masina direct in magazin, in farmacie sau acolo unde avem treaba. acelasi fenomen si in parcarile din marile centre comerciale. persoanele denumite si "parcagii" care cer si primesc bani in diferite locuri din bucuresti functioneaza fara probleme din partea autoritatilor. cand mergi in vizita la un prieten nu ai unde sa parchezi din cauza parcarilor de resedinta. lipsesc complet parcarile pentru vizitatori!

  stiu ca toate problemele de mai sus depind de politie, de autoritatile locale, de educatie si nu in ultimul rand de noi insine. stiind ca primarii nu vor rezolva niciodata aceasta probleme din motive electorale, v-ati gandit vreodata la o strategie nationala de a rezolva problemele de mai sus! exista multe solutii si beneficiile ar fi grozave chiar si pentru cei care nu respecta regulile in acest moment.

  mentionez ca sunt sofer, biciclist si pieton!

  si o intrebare retorica: ati parcat vreodata neregulamentar?

  succes!
 • sanatate (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:02)

  hobbyconstructor [utilizator]

  Care credeţi că este soluţia cea mai rapidă pentru rezolvarea situaţiei bolnavilor de cancer, în privinţa alocării banilor necesari pentru asigurarea medicamentelor?
 • Citostatice (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:03)

  Anca IonelaVasile [anonim]

  Domnule premier, ce se intampla cu fondurile ce trebuiau alocate pentru citostatice?
  In momentul de fata, bolnavii de cancer nu mai au nici o speranta, au si ei dreptul la viata, chiar daca si asa este una nenorocita. Pana si cainii de pe strada au mai multe drepturi si avantaje decat ei!
 • Un an de asteptare si...NIMIC (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:03)

  comandorul [utilizator]

  Domnule Prim-ministru,
  Am sotia bolnava de cancer la ambii sani,operata si tratament chimioterapeutic.
  De doua luni de zile doamna ministru Mariana Campeanu prersonal mi-a promis ca va anliza situatia si-mi va da un raspuns la o contestatie depusa acum aproape UN AN si pana acum NIMIC.
  Cui sa ma mai adresez domnule Prim ministru?
 • echitate pentru IMM-uri (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:07)

  B.T. Alexandru [utilizator]

  Intrebarea :

  Cum vedeti posibila punerea in conditii de echitate a IMM-urilor pe piata fortei de munca ?
  Exista o discrepanta foarte mare intre nivelul de salariu pe care poate sa-l ofere o firma particulara vis-a-vis de nivelul de retributie a unei unitati bugetare sau a unei regii cu capital de stat.La stat salariile sunt mult mai mari pentru aceleasi activitati si aceiasi calificare. Exemplu un sofer sau un informatician la stat si la privat pe piata concurentiala din Romania.
 • sporul natural. (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:11)

  dr_bear [utilizator]

  Domnule Prim Ministru. Desi nu trag nadejde sa-mi raspundeti pentru ca nu cred ca veti avea timpul necesar, si intrebarile mele sunt printre ultimele....totusi, imi fac datoria.
  Cea mai grava problema a Europei la ora actuala este criza demografica. Toate tarile UE (dar si Non-UE) au o natalitate scazuta si un indice al fertilitatii de sub 2.1 copii/femeie. Romania are 1.3, in conditiile in care in aceasta cifra sunt adunate si datele etniei rrome si datele celor fara educatie, etc.
  Intrebari : Incet dar sigur populatia Romaniei imbatraneste si presiunea pe sistemul de sanatate si de asigurari sociale creste constant. Ce aveti de gand sa faceti pentru cresterea natalitatii in randul oamenilor care conteaza, oamenilor educati care s-iar educa copii cat de cat, iar sistemul educational doar ar slefui?
  ....///
  Toate cele bune!(editat de HotNews.ro)
 • Curtea de Conturi Europeana (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:13)

  roxana2013 [utilizator]

  Cand va propune Guvernul un nou membru care sa reprezinte Romania la Curtea de Conturi Europeana, avend in vedere faptul ca procedura de validare dureaza destul de mult? Mandatul membrului actual s-a terminat oficial la 31 decembrie 2012.
 • problematica UE (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:13)

  Gloriana [utilizator]

  Premierul Marii Britanii cere o noua viziune asupra UE. O viziune mai minimalista, cu mai multe libertati pentru statele componente, pentru economiile lor si pentru cetatenii lor. Nu credeti ca pentru dezvoltarea fireasca a Romaniei, o astfel de viziune, ar fi cu adevarat in interesul nostru, decat viziunea germano-franceza, care prezinta deja "mugurii" unui totalitarism "de rit nou"?
 • RAPPS (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:15)

  zone [utilizator]

  Desfiintati RAPPS asa cum este acum?
  //(editat de HotNews.ro)
 • Propunerea D-lui Basescu (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:17)

  dandante30 [utilizator]

  Ar fi o varianta buna, pentru solutionarea unei crize care dureaza de prea mult timp! Domnule Ponta, luati in calcul acceptarea propunerii facuta de presedintele Basescu si anume depunerea demisiei intregului parlament cat si a dansului pentru organizarea de alegeri anticipate?
 • Biciclete (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:19)

  villa [utilizator]

  Merg des in Olanda si sunt impresionat de infrastructura construita pentru biciclisti. La noi sunt niste amarate "piste" pe care parcheaza masinile. Mai nou biciclistii sunt amendati daca nu circula pe pista, desi in multe locatii acestea nu exista.
  Ce puteti face concret in a dezvolta infrastructura pentru biciclisti, sa scapam de traficul rutier sufocant si ca biciclistii sa circule in conditii de siguranta? Multumesc
 • ### STOPATI PROGRAMUL PRIMA CASA! ### (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:21)

  laucan [utilizator]

  Domnule prim-ministru,

  Cand o sa stopati programul de ajutor al bancilor comerciale, cu banii cetatenilor romani platitori de taxe, program numit "Prima Casa". Acest program nu face decat sa mentina la un nivel ridicat artificial preturile imobiliarelor din Romania pentru a proteja creditele date de banci. Altfel spus, cu banii celor care platesc taxe ajutati bancile comerciale prin garatarea creditelor. Va rog sa nu mai interveniti in piata imobiliara in nici un fel. Lasati preturile sa se ajusteze in functie de puterea financiara a romanilor.

  Un cetatean platitor de taxe.
 • 3% pe cifra de afaceri (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:22)

  fluturel [utilizator]

  Buna ziua Domnule Prim Ministru
  Obligarea firmelor cu cifra de afaceri mai mica de 65000 euro la impozitul pe cifra de afaceri de 3% este o povara si reprezinta o mare NEDREPTATE fata de firmele care platesc 16% impozit pe profit.
  Consider ca anularea optiunii si trecerea la obligativitate este o mare greseala.
  Daca vreti ca banii sa ajunga reduceti CHELTUIELILE BUGETARE si PERSONALUL BUGETAR.
  Prin aceasta decizie ati creat o mare INECHITATE avand in vedere ca firmele care platesc 16% impozit pe profit pot sa inregistreze pierdere ani de zile fara sa plateasca un leu impozit pe profit la stat in timp ce cele cu impozit de 3% pe cifra de afaceri vor plati permanent.
  Va rog sa reanalizati aceasta masura luata si sa corectati aceasta NEDREPTATE.
  Multumesc
 • F.N.I. (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:23)

  Arazvan [utilizator]

  Domnule Prim-ministru,

  Intrebarea mea este daca Guvernul are o strategie privind despagubirea pagubitilor FNI care s-au constituit parti in procesul penal.Multumesc.
 • Impozitul agricol (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:23)

  anitei [utilizator]

  Taranii platesc impozit pe teren Dar impozitul nou,, pe venit devine bir fanariot, pentru ca incalca principiul impozitarii profitului , din celelalte activitati economice. Ceea ce e DISCRIMINARE! De ce nu se pune si taranului impozit pe profit si nu pe venit?
 • //// (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:24)

  Giculet [utilizator]

  Dle prim-ministru, vă rog să ne spuneţi, când se va rezolva problema pensiilor militarilor, abuziv diminuate de către regimul de tristă amintire, şi când vor reveni la cuantumul avut în decembrie 2010. Vă mulţumesc!(editat de HotNews.ro)
 • pensii militare diminuate (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:25)

  militardecariera [utilizator]

  Domnule Prim Ministru,

  Sunt un pensionar militar care m-am trezit intr-o zi cu pensia diminuata cu 40% in conditiile in care aveam si inca am rate la banca, cheltuieli cu medicamentele, cheltuieli de intretinere toate pe baza unui venit pe care, credeam eu ,ca ma pot baza pentru restul zilelor. Acum ajung sa mananc si doar o masa pe zi si asta cu alimentele cele mai ieftine. Am inca speranta ca veti rezerva aceasta problema si in disperarea mea va rog respectuos sa-mi spuneti concret cat mai am de asteptat pana voi primi pensia din decembrie 2010?! Va multumesc.
 • 8oo k e o gluma (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:35)

  Acestnicknameafostdejainregistrat [utilizator]

  Cum este posibil sa sustineti ca Romania nu dispune de cei 800 000 Euro pentru bolnavii de cancer, dar sa avem cu 288 mai multi parlamentari decat ne dorim, care sa beneficieze de prime pentru chirie de 4000 Ron/persoana/luna?
 • pensii militare diminuate prin recalculare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:36)

  costachel [utilizator]

  Domnule primministru, sint unul din pensionarii militari afectati de recalcularea pensiilor militare. Stiu ca a-ti promis ferm ca una din prioritatile dv. din momentul ajungerii la guvernare va fi repararea acestei greseli prin emiterea unei OG prin care pensiile diminuate sa revina la cuantumul initial din 2010. Va mai tineti de promisiune? multi dintre noi avem senzatia ca si dv . ne tratati la fel: promisiuni si atit. Dl. ministru Dusa ce parere are despre aceasta situatie pentru ca tace de prea mult timp!Cu respect!
 • criza citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:39)

  G_DL [utilizator]

  Buna ziua d-le PM Ponta.
  Cand credeti ca vom avea o solutie UMANA la criza citostaticelor ce afecteaza atat de multe existente de cetateni romani (direct afectati de maladia canceroasa sau rude ale acestora)?
  As vrea sa cred ca rumoarea generata de dl. ministru Nicolescu pe tema distributiei fondurilor asigurarilor de sanatate nu va trece problema citostaticelor in planul doi sau, mai rau, nu va duce la nesolutionarea acesteia.
 • Pasaje calea ferata Arad (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:40)

  S21 [utilizator]

  Odata cu caderea guvernului Ungureanu ati oprit finantarea la cele doa pasaje de cale ferata de pe centura Arad.Sunt din Arad si am vazut ca nu s-a mai facut nimic dupa caderea guvernului Ungureanu si prin urmare nu cred ca este cazul sa discutam despre cine a oprit sau nu a mai finantat pasajele respective.Credeam ca noul guvern va finaliza pasajele respective mai ales ca unul este in faza foarte mare de executie dincate stiu peste 60% si implicit se va putea lauda si atrage electorat de partea sa in unul din putinele judete apropiate PDL.IN schimb am auzit ca se va demara lucrari la centura Tg.Jiu ! Cred ca este pacat sa nu finalizezi o lucrare deja in stadiu avansat de executie si chiar mai mult sa o lasi sa se degradeze ,poarta de intrare in Romania si cu siguranta cu un trafic mult mai ridicat ep DN7 decat la Tg.Jiu .Stiati ca sunt statistici care spun ca barierele la Arad sunt coborate cam 8 ore din 24 si care duc la formarea de cozi pe mai multi km .Intrebarea mea este cand se vor finaliza pasajele de la centura orasului Arad ?
 • Cercetare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:40)

  benois [utilizator]

  Buna ziua! Ce masuri considerati ca urmeaza sa lansati, finantare si numiri, in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de cercetare? Subiectul intereseaza cu atat mai mult, cu cat s-a propus chiar la nivel de minister nou acest capitol Daca se poate, ar fi excelent un raspuns ceva mai detaliat: doctoranzi, institute de cercetare, statutul conducatorilor de doctorat, accesarea de fonduri pentru firme din domeniu, organizare de clustere privind inovarea, etc.(editat de HotNews.ro)
 • Impozitul pe venit din inchiriere locuinta (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:43)

  MunteanuConstantin [utilizator]

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Eu plătesc chirie pentru locuință de 250 euro pe lună.
  Am făcut contract cu proprietarul locuinței ca să nu mă dea afară și mai trebuie să plătesc pe lângă 250 euro încă 30 euro care reprezintă impozitul pe venitul din chirie. În total plătesc 280 euro pe lună. Această obligație ar trebui să îi revină proprietarului, dar eu am acceptat să plătesc impozitul deoarece eu nu am puterea să negociez cu el. Propun eliminarea acestui impozit pe chirie ca noi chiriașii să fim protejați prin încheierea contractului de chirie gratuită. Vă mulțumesc, Munteanu Constantin
 • criza citostaticelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:46)

  AlinaGr [utilizator]

  Domnule prim ministru,
  //// Ce s-a intamplat cu cei 800.000 de euro propusi pentru achizitionarea acestor medicamente? Este un pret infim pentru salvarea unor vieti.(editat de HotNews.ro)
 • politizare si incompetenta numiri teritoriu (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:49)

  covas [utilizator]

  Buna ziua PM Victor Ponta,
  In campania electorala ati castigat multe voturi cu promisiunea ferma de a depolitiza posturile de conducere si nu numai din structurile locale. In realitate se constata ca se fac numiri de incompetenti fosti lipitori de afise sau sponsori si se elimina multi profesionisti. TOT ce conteaza este baronul local si recomandarea de la partid.
  Practic este mai rau ca pe vremea PDL.
  Ce faceti sa controlati si sa impiedicati aceste abuzuri?
 • Criza citostaicelor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:53)

  ami_2110 [utilizator]

  /// Daca anumite medicamente s-au procurat deja, asa cum se vehiculeaza, cum pot bolnavii sa le achizitioneze?(editat de HotNews.ro)
 • intrebare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:55)

  i77 [utilizator]

  Avand in vedere faptul ca pentru absolut toate bunurile si serviciile au crescut constant preturile, si ca salariile in sectorul bugetar au fost de abia reintregite, credeti ca este posibil ca, pentru suplimentarea veniturilor, sa fie reglementata posibiliatea ca functionarii publici sa desfasoare activitati si in sectorul privat (bineinteles care sa nu fie in conflict de interes)?
 • min de interne (Vineri, 25 ianuarie 2013, 11:57)

  cocotica [utilizator]

  NU se respecta principiul - la munca egala, salariu egal: De ce se accepta in continuare ca in cadrul MAI politistii cu aceleasi grade si functii sa fie salarizati diferentiat si discriminatoriu de 3 ani, respectiv unii au salarii lunare cu 50% sau chiar 70% mai mari decat altii?
  EXISTA O MARE PROBLEMA CU SALARIZAREA LA MIN INTERNE, dar este tinuta sub pres deoarece factorii de decizie sunt cei care au salariile umflate.
  MULTUMESC.
 • Sucursala Electrocentrale Braila (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:01)

  1957 [utilizator]

  Buna ziua,
  Care este viitorul termocentralei din Braila?
 • retrocedare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:02)

  Lv [utilizator]

  Primari au împiedicat retrocedarea proprietatilor la nivel local, sunt in conflict de interes, atac hotararii judecatoresti, si refuz executarea. Nimeni nu poate fi judecator impartial in propria sa cauza. In consecinta, consider necesar desfiintarea competentei primarului pentru emiterea deciziilor de retrocedare, si limitarea dreptului de a exercita caile de atac. Primarul de Cluj atac sentinte, cad in pretentiile sale, plateste cheltuielile de judecata, si dupa solicita bani publici din bugetul central. Se impune transferul de competenţe de la primaria la prefectura sau un alt organ, asa cum a fost in Germania. Exista posibilitatea in viitor ca prefecţii sau un alt organ administrativ se ocupa cu gestionarea cererilor de retrocedare, si dreptul de a exercita caile de atac sa fie limitat prin lege?
 • Crestere economica (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:02)

  Jeu [utilizator]

  Cum explicati ca in 2011 am avut crestere economica de 2.5 la suta iar in 2012 de doar 0.2 la suta?
 • institutii de stat (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:09)

  onoare [utilizator]

  Domnule Ponta, va supun atentiei o situatie grava cu care ma confrunt de mai bine de un an, in relatia cu institutiile statului, facand "greseala" sa am incredere in institutiile sale, am participat la licitatia organizata de ANAF Ilfov pentru valorificarea unor bunuri sechestrate, ideea este ca de mai bine de un an nu pot beneficia de apartamentul dobandit pentru ca el este de fapt un ghetou, mi-a fost predat "devalizat" asa cum plastic s-a exprimat in scris un functionar anaf ilfov si cum se poate vedea din pv-ul de predare primire, neconectat la utilitati, practic nu intruneste conditiile din legea locuintei (114/1996 :a) Locuinţă
  Construcţie alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.) Pentru conectarea la utilitati, firma care administreaza complexul si care detine monopol pe reteaua electrica (de santier), care de fapt conform adreselor primite de mine de la ANRE ca urmare a sesizarilor este ilegala imi solicita preturi prohibiteve pentru conectarea la utilitati (4000 EUR fara TVA pentru montarea a doua contoare-apa si curent) refuzand sa- mi puna la dispozitie un deviz pentru aceasta suma. mentionez ca de mai bine de un an incerc rezolvarea acestei situatii pe cale amiabila, prin solicitari si audiente la institutiile respective, la nivel de vicepresedinte ANAF, director Minister de Finante care desi inteleg foarte bine situatia revin cu raspunsuri care depasesc deseori termenul legal si care n-au nici o legatura cu realiatatea, acoperind gravele nereguli care va garantez ca exista, problema este escalata si la nivel de comisie UE cu atributii in acest domeniu dar e pacat ca o problema asa simpla, care daca este tratata cu responsabilitate si competenta ar putea fi rezolvata in maxim o zi. Intrebarea este, ce sanse are un cetatean roman in fata acestor institutii, cum ati proceda Dvs in locul meu?
  Multumesc
 • Cardul electronic de sanatate, medicii de familie (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:13)

  medic-de-familie [utilizator]

  Buna ziua Domnule Prim Ministru,

  De ce ati ignorat scrisoarea inregistrata de Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie la SGG in august 2012, prin care vi se adresa rugamintea sa nu aprobati legislatia care obliga medicii de familie sa distribuie cardurile de asigurat, adica sa devina functionari ai casei de asigurari, intermediari intre asigurator si asiguratul sau ?

  ///? Medicii de familie doresc aparitia cat mai urgenta a cardurilor, sunt de acord sa le foloseasca la fel ca orice furnizor, dar nu sa le distribuie si inscriptioneze. Aceste activitati sunt in toata tarile europene atribuite asiguratorului care le emite.

  Toate demersurile medicilor de familie apar pe www.SNMF.ro/card si se poate observa ca este o problema ce treneaza de peste doi ani si a fost ignorata si de fostul Prim Ministru. Am toata increderea ca veti organiza intalnirea solicitata saptamana viitoare, in spiritul transparentei si respectului Guvernului Romaniei pentru medici si cetateni. Cu atat mai mult dupa ce saptamana aceasta ati aprobat in bugetul Sanatatii suma de 24 milioane euro pentru cardurile de asigurat si cu siguranta doriti ca acesti bani sa fie cheltuiti eficient.

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.(editat de HotNews.ro)
 • Autostrada Transilvania (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:14)

  0m [utilizator]

  Domnule Ponta,

  Va rog sa imi spuneti pe cand estimati ca va fi gata AUTOSTRADA TRANSILVANIA pe toata lungimea ei, de la Bors pana la Brasov.

  Multumesc.
 • un bolnav de cancer (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:14)

  Stefannn [utilizator]

  La cineva care a fost diagnosticat cu cancer de ce trebui sa astepte mai mult de 4 luni sa primeasca pensie de boala, dupa ce a muncit 34 de ani ,costurile de spitalizare ajung peste 700 de lei/luna si aici nam vorbit de spaga ce trebui dat la doctori si ai de deplasat 100 de km de citeva ori in fiecare luna,aceste costuri le ruineaza familii, stiu din propria experienta. ?!!!
 • Standarde de cost, transparenta Ministerul Transpo (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:14)

  Radu Pandele [utilizator]

  Dumnule PRIM MINISTRU victor ponta,
  Guvernul anterior a introdus standardele de cost pentru constructia de autostrazi, precum si cateva masuri de transparenta privind investitiile in infrastructura.
  De ce nu s-a continuat aceasta politica, ci din contra s-a renuntat la toate aceste idei?
  Va rog raspuns la subiect, nu in genul: "voi cere ministrului de resort sa analizeze cu deosebita atentie intrebarea dumneavoastra".
  Dumeavoastra sunteti seful guvernului si ar trebui (cel putin teoretic) sa fiti la curent cu toate investitiile mari facute pe bani publici.
  Va multumesc!
 • 2013, un an mai bun? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:15)

  stefania_24 [utilizator]

  Sunt romanca implicata in redactarea de proiecte europene si ma intereseaza un singur lucru de la premierul Romaniei: care este situatia fondurilor europene actuale si, mai important, care este nivelul de cofinantare pe care statul roman si-l propune pentru 2013? Raman „somera” sau ma pot gandi la 2013 ca la un an mai bun?
 • Taxe datorate statului in euro, contracte in euro (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:16)

  Angelica Grigorescu [anonim]

  Cand guvernul isi va asuma un punct de vedere oficial referitor la ilegalitatea exprimarii taxelor in euro si a incheierii contractelor intre parti persoane fizice/juridice cu personalitate juridica romana, stiut fiind ca moneda de tranzactionare si care e in circulatie pe teritoriul national este leul (nici o lege organica pana acum nu legifereaza circulatia si tranzactionarea euro ca inlocuitor al leului) iar legislatia europeana stipuleaza pt tarile care inca nu au adoptat moneda europeana ca platile se pot face in euro, dar moneda PRINCIPALA de expirmare a contravalorii bunurilor/serviciilor este LEU, altfel spus cine vrea sa plateasca in euro, poate sa o faca pe o factura care este emisa in euro si lei la o rata de schimb EUR/lei si NU lei/Euro cum ilegal se practica in prezent. Multumesc
 • casa verde (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:16)

  dan.c [utilizator]

  Aveti in vedere deblocarea platilor pentru contractele deja semnate si cu documentatia proiectului depusa complet (din vara)? In acest caz Investitiile s-au realizat deja pe cheltuiala aplicantilor si documentatia e depusa. Tot ce mai trebuie e virarea banilor in cont.
 • Cosmar metrou Drumul Taberei (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:30)

  tntmind [anonim]

  Domnule Ponta, ce solutie exista pentru urgentarea lucrarilor la metroul din Drumul Taberei. Traficul este un cosmar din cauza acestor lucrari, atat cu RATB cat si cu masina personala. Am inteles ca s-a taiat finantarea pentru acest proiect, ganditi-va ca acest cartier este la fel de mare ca un oras de provincie, care acum este blocat.

  Pana acum v-ati ocupat cu maririle de pensii si salarii pentru bugetari, dar pentru cei care lucreaza in mediul privat ce ati facut, in mod concret, in afara de impovararea cu alte taxe si impozite?

  Va multmesc,
  Stefan V.
 • selectie procurori sefi (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:32)

  nichifor [utilizator]

  Buna ziua, d-le prim-ministru.

  Care credeti ca sunt sansele lui Daniel Morar de a fi desemnat (in acest an) noul procuror general al Romaniei ( 0%, 10%, 50%...100%)?

  Multumesc.
 • Domnule Prim-ministru (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:32)

  Geo-mitica [utilizator]

  Domnule Prim-ministru,
  Cand deploitizati companiile CFR? Sunt politizate pana la portar, toate promovarile se fac politic. De ce mai sunt tinuti in functie(sau pusi pe o functie de consilier) fosti directori pusi politic de PDL?? Iar cu "Manager privat " se vede ca este tot politic. La CFR Infrastructura sunt pusi politic membri CA si chiar si ...
  Nu incercati sa pacaliti poprul cu televizorul ca o sa patiti ca PDL-ul. Pana nu dati o lege prinb care sa specificati clar modul cum se face promovariile pe functii in companiile de stat nu se rezolva nimica. Pentru ca roamnul tot la fel face(adica tot politic)
  cu stima
  Va doresc mult succes
 • Programul Prima Casa (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:33)

  Tavanulfals [utilizator]

  Domnule prim-ministru, va scriu acest mesaj in numele a mii de cetateni cu care am comunicat in ultimii 3-4 ani vis-a-vis de INTERVENTIONISMUL STATULUI in piata imobiliara.

  Cand aveti de gand sa lasati libera aceasta piata ? De ce trebuie sa suporte contribuabilii din taxele si impozitele lor garantii care mentin specula cu locuinte ? Plafonul de 60.000 EUR nu are nicio legatura cu salariul mediu din Romania ceea ce demonstreaza clar ca nu este un program social.

  Domnule Ponta, in afara de bancheri si dezvoltatori imobiliari mai sunt si cei care nu vor sa cumpere pe credit, cei care vor o locuinta pe bani munciti, nu pe promisiuni din viitor garantate de stat institutiilor de credit.

  Concret, in calitate de contribuabil si cetatean cu drepturi depline, va intreb cand veti opri acest program numit PRIMA CASA care ignora prevederile articolului 135 din Constitutie - Economia României este economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă... Nu exista concurenta cu garantii de stat, domnule Ponta.

  Va multumesc anticipat pentru raspuns !
 • OPRITI golania PRIMA CASA (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:34)

  alien_66 [utilizator]

  Domnule prim-ministru Victor Ponta,

  Petiția aceasta vizează o problemă importantă a tinerilor din România – locuința pe care foarte puțini și-o pot permite din cauza menținerii speculei prin Programul Prima Casă. Acum, după ce contribuabilii cu venituri consistente au accesat deja finanțări la limita suportabilității, au rămas cei cu salariul mediu pe economie. Pentru aceștia dar nu numai pentru ei, plafonul artificial de 60.000 respectiv 70.000 de EURO reprezintă o îngrădire a libertății economice, având în vedere că toți actorii pieței imobiliare – bancheri, evaluatori, intermediari au ca reper aceaste sume de-a dreptul halucinante pe care STATUL le GARANTEAZĂ instituțiilor de credit.
 • TVA si POSDRU (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:34)

  POSDRU [utilizator]

  Cum comenteaza primul ministru cererea oficiala a ANAF de inregistrare a fondurilor nerambusabile POSDRU (inclusiv prefinantari si rambursari) ca venituri in contabilitatile firmelor, aplicarea TVA acestor sume (ceea ce insemna aplicarea de mai multe ori a TVA pentru aceleasi sume) si cererea ca acest TVA sa fie achitat de companii, pe cale de consecinta, plata impozitului pe venit aferent fondurilor puse la dispozitie prin POSDRU? Totul privit prin prisma cresterii absorbtiei de fonduri europene......
 • Subventii (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:41)

  mucea [utilizator]

  Aveti parghiile necesare controlului preturilor pentru energie,gaze,etc?De ce nu tineti sub control aceste preturi,pentru a nu acorda apoi subventii pentru plata lor?Bani de la bugetul de stat sau bugete locale!
 • control la Teletrans (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:41)

  RozaS [utilizator]

  Aveti in vedere un control (audit) la Teletrans (si la alte intreprinderi de stat din domeniul energetic) privind desantul PDL de directori si de tot felul de angajati (fara nici o pregatire in domeniu ) care in ultimii 3 ani au dublat practic numarul salariatilor si in special pe cel al directorilor si al altor functii de conducere "inventate" ?

  Cu stima,
 • Legalitate OG 8/2013 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:46)

  Balin [utilizator]

  Cat de legala este OG 8/2013 privind modificarea Codului Fiscal in conditiile in care Art. 14 din Legea 571/2003 (Codul Fiscal) spune: "ART. 4 Modificarea şi completarea Codului fiscal:
  (1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.
  (2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege." ?
 • relatiile romano-maghiare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:46)

  Paraianu [utilizator]

  Cum vedeti relatiile dintre Romania si Ungaria in contextul in care pe deoparte exista o sumedenie de teme, proiecte si interese comune dar pe de alte parte se pare ca relatiile dintre cei doi prim-ministrii nu sunt tocmai bune, cel putin asa arata unele declaratii ale Dvs despre Viktor Orban? István Pataky, jurnalist la cotidianul Magyar Nemzet (Ungaria)
 • gazele de sist! respectati vointa romanilor! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:48)

  deceneus [utilizator]

  stiu ca ati devenit un fan al exploatarii gazelor de sist ... insa in orasele in care s-ar face aceste exploatari populatia este majoritar impotriva.

  La barlad au iesit in strada 4000 de oameni pentru a manifesta impotriva acestor exploatari , iar in Costinesti s-a validat referendumul facut cu ocazia alegerilor si rezultatul a fost: 1.192 au fost împotriva exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei şi doar 70 au fost de acord.


  Nu ar trebui sa respectati vointa populatiei?
  Mai ales ca avem rezerve bune de gaze conventionale in Marea Neagra?
 • Guvernator Nicusor Constantinescu (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:50)

  ziuadeconstanta [utilizator]

  În proiectul reorganizării administrative al Guvernului Ponta, prezentat la postul Realitatea TV, numele lui Nicuşor Constantinescu şi cel al lui Miron Mitrea sunt vehiculate pentru funcţia de guvernator al zonei de sud-est. Cum s-a ajuns la aceste variante? Ada Codău, Ziua de Constanţa
 • Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:57)

  [anonim]

 • absolventi spiru haret 2009 fara diplome (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:58)

  lua [utilizator]

  pPENTRU D-L PRIM -MINISTRU
  Salutam initiativa si rugam un raspuns clar pentru absolventii spiru haret 2009,care nu si-au primit inca diplomele ,fiind incontinuare clientii holurilor tribunalelor...
 • ROSIA MONTANA! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:59)

  mikimiki [utilizator]

  Buna ziua domnule Victor Ponta,

  Vrem sa avem un raspuns ferm asupra proiectului Rosia Montana - veti sustine derularea proiectului sau va veti opune?
  De cativa ani se asteapta raspuns la aceasta intrebare si toata lumea s-a ocolit sa dea un raspuns.
  Dar dumneavoastra ce veti face?
  Multumesc!
 • Independenta energetica a Romaniei (Vineri, 25 ianuarie 2013, 12:59)

  IrinaBandrabur [anonim]

  Domnule Prim-Ministru, tineti cont de faptul ca Romania se poate sustine in proportie de 84% NUMAI din energie regenerabila si asta pana in 2050, intr-un scenariu conservator.
  NU avem nevoie de riscurile asociate energiei nucleare, gazelor de sist si carbunelui.
  Orice demers care afecteaza mediul, afecteaza si oamenii, indiferent daca v-au votat sau nu.
 • retrocedari terenuriagricole (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:00)

  SMJ [utilizator]

  D-le premier, v-as ruga sa ne spuneti cand prognozati incheierea retrocedarilor de teren agricol, in scopul repunerii in posesie a persoanelor deposedate de regimul comunist? Va multumesc anticipat.
 • Caracterizati anul 2013 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:00)

  ElizaIonescu [utilizator]

  Daca ar fi un singur cuvant pe care premierul l-ar folosi pentru a caracteriza anul 2013, care ar fi acela?
 • CNADNR & Comandamentul de iarna (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:01)

  John.Gheorghe [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Cum comentati faptul ca la Comandamentul de iarna de la Guvern au participat din partea CNADNR reprezentanti care nu erau informati si faptul ca vicepremierul Liviu Dragnea a catalogat aceasta institutie ca fiind ”ce mai proasta veriga a sistemului”???

  ”In ultima perioadă tot sistemul a început să funcţioneze, toate rotiţele se învârt cu viteză firească, comunicarea a început să funcţioneze, instituţiile colaborează între ele, avem o singură problemă, o singură verigă slabă: CNADNR. Este ultima dată când mai acceptăm această bâlbâială din partea CNADNR”, a spus Dragnea.

  ////
  (editat de HotNews.ro)
 • Cum se impart banii de investitii? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:03)

  mirelacatargiu [utilizator]

  Care sunt, domnule Ponta, criteriile de care veti tine cont cand veti imparti banii pentru investitii? Ati fost impotriva PNDI, stiu bine asta. Dar dvs. cum veti face?
 • Concediul Crestere copil (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:03)

  Daykatana [utilizator]

  Buna ziua,
  In Acest moment sunt favorizate persoanele care stau 1 an acasa pentru crestere copil, intrebarea mea este considerati ca 1 an de zile este destul pentru acest concediu credeti ca dupa varsta de 1 an bebelusul poate sa ramana singur acasa daca parintii nu isi permit sa angajeze bone? Legea de 85 % este buna si pentur 2 ani dar limita de 1200 RON ii defavorizeaza pe cei care poate au un salariu peste 2000 RON, daca limita superioara la un an este de 3400 RON nu mai bine ati mari si limita superioara pentur 2 ani? macar la jumatate din suma pe 1 an
 • Despre proiectele europene! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:05)

  livy [utilizator]

  Sunt romanca implicata in redactarea de proiecte europene si ma intereseaza un singur lucru de la premierul Romaniei: care este situatia fondurilor europene actuale si, mai important, care este nivelul de cofinantare pe care statul roman si-l propune pentru 2013? Raman „somera” sau ma pot gandi la 2013 ca la un an mai bun?
 • legea retrocedarilor (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:07)

  floreaau [utilizator]

  Buna ziua, am avut un teren pe care a construit o sc.
  Intrebare : Pot sa cer despagubiri in echivalent cu un alt teren apartinind sc ?
 • Sunt conducator auto (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:07)

  Badin [utilizator]

  si am inteles ca veti taxa companiile din energie (inclusiv cele care comercializeaza combustibili) care fac profituri mari. Unde se vor duce toti banii luati de guvern? Este foarte bine ca le luati banii, dar ne intereseaza si spre ce zona ii indreptati!
 • Ecologistii (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:08)

  DoruMarza [anonim]

  In ce partid se afla in acest moment Iane si cernea?
 • CASMTCT (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:11)

  S_Ana [utilizator]

  De ce se desfiinteaza CASMTCT (Casa Asigurarilor de Sanatate a Transporturilor) ? /// Nu faceti o asemenea gafa!(editat de HotNews.ro)
 • Rosia Montana (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:11)

  IordacheMihai [utilizator]

  Buna ziua. Sustineti exploatarea aurului prin cianurare la Rosia Montana sau in alte parti? In campania electorala, din cate imi amintesc, ati dat un raspuns transant, negativ. Multumesc.
 • functionar public (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:13)

  tapa [utilizator]

  domnule prim ministru...cum e posibil ca un functionar public pe postul de inspector debutant sa aiba un salar de 540 de ron???///(editat de HotNews.ro)
 • BIBLIOTECA NATIONALA A ROMANIEI (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:15)

  Contestatar [utilizator]

  ///
  Niciodată, nimeni, timp de 10 ani nu a dat un răspuns clar memoriilor mele legate de STAREA publicatiilor Bibliotecii Nationale a Romaniei. Soarta cartilor Bibliotecii Nationale este o problema de interes national.
  Este o situatie inacceptabila pentru Prima Biblioteca a tarii pe care am sesizat-o de multe ori si O TACERE ABSOLUTA PE SUBIECT.
  In iunie 2002, prin prezentarea în presă a situaţiei Bibliotecii Nationale am reusit anularea Hotărârii de Guvern nr. 578, iar clădirea destinată sediului Bibliotecii Naţionale, din Bdul Unirii nr. 22, i-a revenit DEFINITIV, Bibliotecii Naţionale a Românilor.
  De atunci, de 10 ani suferinţa, necazurile familiei Constantinescu, Români cinstiţi, care pentru un gest obştesc, patriotic, în loc să fie felicitaţi, sau măcar, ignoraţi, ei sunt puşi la zid, fiind aduşi în pragul extincţiei de după episodul din iunie 2002, prin acţiunea lor curajoasă de iniţiere a salvării Bibliotecii Naţionale a României.
  Cu cine se poate discuta despre aceasta situatie mai ales ca DVS. MI-ATI PROMIS o intalnire cu fostul Ministru Hasotti, dar aceasta nu s-a intamplat, iar din partea Guvernului Romaniei am primit raspunsul ca subiectul e clasat ?!

  .(editat de HotNews.ro)
 • Comandament de iarna- Fenechiu (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:18)

  Foxu [utilizator]

  De ce domnul ministru Fenechiu boicoteaza sedintele comandamentului de iarna? Chiar daca nu mai are autostrazile si CNADR, de el tin drumurile judetene si comunale, cele mai vaduvite de lipsa de reactie a autoritatilor pe timp de iarna Multumesc(editat de HotNews.ro)
 • Comisie de ancheta pentru Rosia Montana (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:19)

  LuminitaDejeu [anonim]

  Doresc sa il intreb pe d-nul Ponta de ce nu initiaza o comisie de ancheta in cazul Rosia Montana care sa cerceteze toate aspectele de natura politica, economica si de mediu?
 • educatie - lege (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:19)

  ro-cetatean [utilizator]

  Buna ziua! Domnule Premier, cand si cum putem recupera diplomele de licenta ca absolventi ai Universitatii Spiru Haret, fara a mai fi nevoiti sa apelam la procese costisitoare pentru noi, avand in vedere ca exista deja precedent ( toti cei care au apelat la instanta au castigat )? Va multumesc!
 • ANRP Legea 290/2006 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:23)

  babas [utilizator]

  Stimate dl Prim Ministru, va scriu in numele bunicei mele care are venerabila varsta de 92 de ani. Cu toate ca are dosarul aprobat, de multi ani, nu a primit nici pana in ziua de azi despagubirile care i se cuvin.
  Doreste sa treaca la cei drepti cu sufletul impacat ca va beneficia de acei bani cat mai este in viata.
  Credeti ca va avea sorti de izbanda sau se va rasuci in mormant?
 • buna ziua (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:23)

  Xorciser [utilizator]

  S-a schimbat proiectul autostrazii Moldova de la Bucuresti-Ploiesti-Focsani- Albita la Bucuresti-Ploiesti-Focsani-Bacau etc?

  Ar fi pacat pentru ca ar fi din nou izolate zonele cele mai sarace din tara si care au nevoie de investitii si o autostrada ar putea ajuta la atragerea de investitii in zona (Vaslui etc).

  Va multumesc.
 • probleme de sanatate, sociale si de impozite (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:26)

  nante [utilizator]

  Dece nu infiintati casele de toleranta. Ar avea un impact multiplu - social si sanitar. Daca va uitati pe internet o sa gasiti o multime de anunturi postate de femei care isi cauta parteneri de sex, evident pe bani. Si le gasiti nu numai cu adresa in Bucuresti, dar si din multe alte localitati. Acestea ar putea plati impozite dar si ar putea fi supravegheate legal din punct de vedere sanitar. Populatia ar avea numai beneficii din aceasta masura. Lasati la o parte parerea bisericii - inainte de razboi nu avea nimic de obiectat. Dece ar obiecta acuma?
 • functionari publici (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:27)

  adelana [utilizator]

  Va rugam sa faceti ceva si pentru functionarii publici din administratia publica locala a caror salarii sunt extrem de mici , comparativ cu ceilalti functionari din bransa( administratiile financiare carora li s-au inclus stimulentele in salarii ,etc) . Promovarea in treapta care ne permitea cresterea salariului intr-o cat de mica masura a fost anihilata prin desfintarea treptelor creeand discrepante si mai mari intre functionarii publici (acelasi superior , unul la minim altul la maxim in cadrul aceleasi institutii) .
 • FMI si impozitele din energie (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:36)

  velena [utilizator]

  Buna ziua. Exista mai multe voci avizate din mediul privat care sustin ca raportul FMI va fi negativ si vom primi critici aspre pentru ca Executivul roman nu a reusit sa indeplineasca cele mai importante angajamente asumate.
  Noile masuri luate de Guvern recent privind taxele si impozitele au reusit sa multumeasca si sa convinga expertii straini? Credeti ca FMI va prelungi acordul si mai mult, speram la un nou acord?
  ////Multumesc(editat de HotNews.ro)
 • Clasa zero (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:39)

  AnaPopa [utilizator]

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca s-a fixat o data, perioada, pana la care se va da legea privind obligativitatea acestei clase, daca ea va fi sau nu la gradinita. Multumesc!
 • nu se angajeaza romani cu varste > 45 ani (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:39)

  tigrom20021340915783277 [utilizator]

  ///
  Buna ziua!

  de ce nu faceti ceva cu legislatia privind angajarea romanilor cu varste > 45 ani?

  Se stie ca aceasta patura este defavorizata clar de varsta, fiind un criteriu pentru angajare.

  Dar poate ca cu o masura sociala de inlesnire taxe de catre angajator, sau un regim fiscal mai moale pentru astfel de angajatori ar fi foarte benefic.

  Consider ca foarte multi romani se afla in imposibilitate de asi castiga paine. E un drept constitutional.

  ////

  ////
  Stimate Dle Prim-ministru, rog un raspuns. Multumesc(editat de HotNews.ro)
 • Proceduri de evaluare (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:52)

  Lica.lica [utilizator]

  Domnule Prim-Ministru,
  De ce se amana procedurile pe documentatii cum e avizul de mediu la proiecte mari de investitii cum este cel de la Rosia Montana? Nu considerati ca este necesar sa se ofere un raspuns oamenilor care locuiesc acolo, dar si investitorilor?
 • MCV (Vineri, 25 ianuarie 2013, 13:54)

  turturica27 [utilizator]

  Aveti de gind sa va asumati vina pentru raportul MCV dezastruos care se preconizeaza saptamina viitoare sau va veti ascunde din nou in spatele altor diversiuni de gen comasari alegeri/suspendare presedinte?
 • Soarta celor din Rosia Montana (Vineri, 25 ianuarie 2013, 14:04)

  Calinu. [utilizator]

  Domnule Ponta, as vrea sa stiu ce aveti de gand sa faceti in legatura cu situatia din Rosia Montana si din Apuiseni. Oamenii au mers la un referendum si au votat pentru pornirea mineritului, insa procedurile de avizare se tot amana fara niciun motiv. Cand vor primi un raspuns in legatura cu soarta lor?
 • POSDRU ID63666 (Vineri, 25 ianuarie 2013, 14:17)

  Petru1978 [utilizator]

  Societatea la care lucrez a participat la instruirea unui nr. de 900 de cadre didactice in cadrul unui proiect POSDRU ID63666 - beneficiar fiind ISJ VALCEA.

  Avem depuse cererile de rambursare nr.4,5,6, 7 si 8 la ISJ dar istitutia nu le proceseaza.

  Intrebare: Puteti cere ministrului educatiei sa remedieze acesta problema astfel incat cererile sa fie procesate bloc?
 • Revolutionari (Vineri, 25 ianuarie 2013, 23:58)

  ilcu [utilizator]

  Oare de ce o intrebare de bun simt privind modul in care intelege Guvernul Ponta sa solutioneze definitiv dupa 23 de ani situatia revolutionarilor,in sensul acordarii respectului si gratitudinii celor care in 1989 au schimbat fata romaniei(si nu ma refeream la indemnizatii)nu a ajuns la Premier.
  Este un subiect tabu,sau poate nu sunt inca raspunsuri,oricum deontologia cam scartie si se decredibilizeaza,poate nemeritat,un demers demn de apreciat.
 • Legea 372 (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 11:27)

  sebika [utilizator]

  Domnule prim ministru,
  In ce stadiu este legea 372 ? Va intreb deoarece unele primarii cer in certificatul de urbanism certificat energetic, altele nu cer. De asemenea, si la vanzarea sau inchirierea locuinrelor. Va intreb deoarece sunt interesat sa cumpar sau sa-mi fac o locuinta si nu stiu cum sa abordez problema cu notarul sau cu functionarul de la primarie care cere prin certificatul de urbanism si acest certificat energetic. (sunt patit cu taxa de mediu nu doresc sa patesc acelas lucru si cu acest certificat energetic).
  Astept cu interes un raspuns concret la aceasta intrebare, si tin sa mentionez ca apreciez modalitatea aceasta de a raspunde dumneavoastr[ sau colegii dumneavoastra la asemenea intrebari deoarece, raman scrise pe internet si pot fi citite si de alte persoane interesate.
  Mult succes in continoare (aveti nevoie din plin)!!
 • OUG nr. 186/1999 (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 19:03)

  Cremenarul [utilizator]

  Stimate domnule prim-ministru,
  Care sunt motivele intarzierii restabilirii legalitatii batjocorite de OUG nr. 186/1999, respectiv ale ignorarii de catre Guvernul Roimaniei a memoriului care a fost inregistrat de Guvernul României la nr. 12577/08.08.2012 ? Va reamintim ca este vorba despre o impardonabila minciuna prin care Guvernul României a dus in eroare Curtea Constitutionala a Romaniei.
  Va multumim !
 • legea 123/2012 (Marţi, 29 ianuarie 2013, 7:16)

  predoe_54 [utilizator]

  nu mia ti primit mesajul


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by