Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au fost huiduiti, joi, la Iasi, de cateva persoane care participau la manifestarile prilejuite de Unirea Principatelor Romane, oamenii strigand: "Hotii! Hotii". Un alt grup l-a huiduit pe consilierul prezidential Iulian Chifu, care a depus o coroana de flori, potrivit Mediafax.

Cateva persoane care au participat la festivitatile dedicate Unirii Principatelor Romane de la Iasi i-au huiduit pe liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, in timp ce dadeau mana cu oamenii.

Dupa sustinerea discursurilor si dupa ce s-au prins in Hora Unirii, premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu, s-au indreptat catre oamenii care au asistat la manifestari pentru a da mana cu acestia.

La un moment dat, cateva persoane au inceput sa strige "Hotii! Hotii", una dintre acestea spunand: "Banditilor, hotilor, la puscarie!".

Victor Ponta si Crin Antonescu nu le-au raspuns celor cateva persoane si au continuat sa dea mana cu ceilalti oameni. Multi dintre cei prezenti le-au cerut liderilor USL locuri de munca, pensii si salarii mai mari.

De asemenea, cand s-a anuntat ca va fi depusa o coroana de flori de cate consilierul prezidential Iulian Chifu, din multime s-au auzit huiduieli.

Dupa discursurile de pe scena din Piata Unirii, oficialitatile au depus coroane de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au inceput in jurul orei 9.00, cu un spectacol folcloric, pe scena montata in Piata Unirii din Iasi urcand Maria Dragomiroiu, Petrica Matu Stoian, Veta Biris, Laura Lavric, Zinaida Julea si Nicolae Hlib.

La festivitatile oficiale, care au inceput la ora 10.00 cu intonarea imnului national, au participat premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si mai multi ministri, intre care Daniel Constantin, Varujan Vosganian si Liviu Dragnea.

De asemenea, au fost prezenti primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, dar si seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, si prefectul Romeo Olteanu.

Premierul Victor Ponta a ajuns in Piata Unirii din Iasi in jurul orei 9.45, fiind insotit de reprezentanti locali ai PSD si PNL. Ulterior, Ponta a mers sa discute cu oamenii prezenti in Piata Unirii, iar unul dintre participanti i-a spus: "Dati-ne salarii si pensii ca avem parte doar de scumpiri", moment in care primarul Gheorghe Nichita a incercat sa-l indeparteze pe barbat si le-a spus oamenilor ca se vor intoarce sa discute cu ei dupa discursuri.

Oficialitatile prezente la evenimente au tinut discursuri pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, apoi au coborat au depus coroane la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza si s-au prins in Hora Unirii, alaturi de miile de persoane prezente la manifestari.

Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, nu a urcat pe scena din Piata Unirii, iar intrebat de ce a preferat sa ramana jos a spus: "De jos se vede mai bine!".

In cursul serii vor avea loc retragerea cu torte a militarilor pe bulevardul Stefan cel Mare al municipiului, dupa care in Piata Palatului Culturii este programat un concert sustinut de Zdob si Zdub, Iris si Ruby.

Circulatia mijloacelor de transport prin centrul orasului este oprita joi, pe toata durata desfasurarii evenimentelor din Piata Unirii.

Presedintele Traian Basescu nu va participa in cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iasi si la Focsani pentru sarbatorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.