Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere, ca, potrivit programului agreat, proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat pe 2013 vor fi dezbatute in plen, marti, 5 februarie, transmite Mediafax.

Zgonea a spus ca proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013 au fost primite la Parlament, fiind distribuite catre parlamentari, care au la dispozitie saptamana in curs pentru a depune amendamente.

El a aratat ca saptamana viitoare, in zilele de luni, marti si miercuri, vor fi facute audierile in comisiile de specialitate pentru fiecare minister in parte, iar incepand de joi si pana luni, inclusiv, cele doua proiecte de lege vor fi dezbatute in comisiile comune de Buget-Finante.

Zgonea a mentionat ca proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2013 vor fi dezbatute in plenul Parlamentului marti 5 februarie, la ora 9.00.

Proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2013 au ajuns, miercuri dupa-amiaza, la Parlament.

Guvernul a avizat miercuri proiectul de buget pentru acest an.

Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finantelor, proiectia bugetara este construita pe o tinta de crestere economica de 1,6% si un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei.

Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentand 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma sa atinga 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).