Senatorul Antonie Solomon a fost exclus din PP-DD, decizia fiind luata de Biroul National de Coordonare al PP-DD, a declarat marti intr-o conferinta de presa secretarul general al formatiunii, Liviu Neagu, citat de Agerpres.

Contactat de HotNews.ro, Antonie Solomon a confirmat ca a fost exclus, dar nu a vrut sa spune motivul excluderii.

Solomon a precizat ca a fost informat de excludere de catre secretarul general al PP-DD si ca nu se va inscrie intr-un alt partid.

In 2004, Antonie Solomon a fost ales primar al Craiovei din partea PSD, insa un an mai tarziu si-a dat demisia din partid, informeaza Mediafax. La alegerile locale din 2008, Solomon a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat.

Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, functie pe care a pierdut-o in septembrie 2011, dupa ce a anuntat ca va candida la primarie din partea UNPR. In luna februarie 2012, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit presedinte interimar al UNPR Dolj.

La alegerile locale din vara lui 2012 , Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR, pierzand alegerile in fata Liei Olguta Vasilescu.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Solomon a candidat si afost ales senator de Dolj pe listele PPDD, obtinand mandatul de parlamentar la redistribuire.

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, este acuzat in dosarul "Mita de la PIC" ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, unul dintre proprietarii lantulului de hipermarketuri PIC. Banii ar fi fost platiti pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova, pe un teren aflat in litigiu, si pentru a conecta noul hipermarket la reteaua publica de transport in comun. Edilul a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010. Dosarul a acumulat peste 1000 de zile de la trimiterea in judecata.

In dosarul "Mita de la PIC", Tribunalul Galati a judecat 17 termene in 2012. Printre amanari, audieri de martori si cereri facute de catre Antonie Solomon si Cornel Penescu, instanta a decis definitiv sa revoce masura preventiva de a parasi tara in cazul lui Solomon. Mai multe detalii pe pagina dedicata dosarului.