Senatorul Dan Voiculescu, presedinte fondator al Partidului Conservator, a depus marti juramantul de parlamentar, intr-o sedinta solemna, prezidata de presedintele Camerei superioare, Crin Antonescu, informeaza Agerpres.

Dan Voiculescu a fost ales senator, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, in circumscriptia electorala 42, colegiul senatorial 8 Bucuresti. Dupa ce Dan Voiculescu a depus juramnatul, numarul total de membri ai Senatului este de 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

Dan Voiculescu a anuntat saptamana trecuta ca va depune juramantul in calitate de senator la sedinta de plen de marti, adaugand ca "nu sunt motive de nervozitate".

Amintim ca dosarul de coruptie "ICA" al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la inceputul acestui an pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si a primit primul termen de judecata pe 23 aprilie 2013. Dosarul a fost repartizat Completului de judecatori numarul 4, complet din care fac parte in prezent Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan, judecatorii care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

In 2012, dosarul de coruptie al senatorului PC Dan Voiculescu a avut cel mai interesant traseu in instanta.

Dupa un maraton de 10 termene in primele 6 luni ale anului, apropiindu-se de o prima pronuntare de sentinta, dosarul a fost mutat de la Inalta Curte la Tribunal dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator. Pe 20 decembrie dosarul a fost trimis din nou la ICCJ dupa ce Voiculescu a fost ales din nou senator in parlamentarele din decembrie 2012. Voiculescu nu si-a depus juramantul de senator tergiversand judecarea dosarului.