Senatul se intruneste marti la ora 14:00 in sedinta extraordinara pentru a adopta bugetul institutiei pentru anul 2013. In urma deciziei Biroului Permanent al Senatului , pe ordinea de zi se afla si depunerea juramantului de credinta al senatorului Dan Voiculescu. Presedintele fondator al PC este judecat pentru spalare de bani si trafic de influenta in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare si a evitat sa-si depuna juramantul de senator pentru a evita repartizarea dosarului la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Voiculescu, a declarat saptamana trecuta, ca va depune juramantul in calitate de senator la sedinta de plen de marti, adaugand ca "nu sunt motive de nervozitate".

"Eu am lipsit cateva zile, de fapt nu sunt singurul care nu a depus juramantul (...) Ulterior, unii s-au facut mai repede bine, au venit mai repede, eu saptamana viitoare depun juramantul si totul intra in normal, nu sunt motive de nervozitate", a declarat Voiculescu.

Dosarul de coruptie "ICA" al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la inceputul acestui an pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si a primit primul termen de judecata pe 23 aprilie 2013. Dosarul a fost repartizat Completului de judecatori numarul 4, complet din care fac parte in prezent Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan, judecatorii care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

In 2012, dosarul de coruptie al senatorului PC Dan Voiculescu a avut cel mai interesant traseu in instanta.

Dupa un maraton de 10 termene in primele 6 luni ale anului, apropiindu-se de o prima pronuntare de sentinta, dosarul a fost mutat de la Inalta Curte la Tribunal dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, iar pe 20 decembrie dosarul este trimis din nou la ICCJ dupa ce Voiculescu iese din nou senator in urma alegerilor. Voiculescu nu si-a depus juramantul de senator tergiversand judecarea dosarului.