Camera Deputatilor si Senatul vor avea marti, la ora 11,00, o sedinta comuna de plen in care vor fi dezbatute si votate modificarile la Statutul senatorilor si deputatilor. In sedinta plenului reunit al Parlamentului urmeaza, de asemenea, sa fie ales si Avocatul Poporului, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 12:40: PPDD a parasit sala de plen in semn de protest fata de modul in care a fost elaborat proiectul de lege al statutului. Tudor Barbu, liderul grupului PPDD din Senat, a anuntat de la tribuna plenului ca este inadmisibil si inacceptabil ca modificarile la statut sa fie discutate in miez de noapte, iar raportul sa nu fie directionat parlamentarilor inaintea sedintei de plen.

Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului va alege in sedinta de marti si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, pentru aceasta functie fiind propusa Laura Corina Georgescu, a declarat luni secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.

Dupa aceasta sedinta comuna a plenului Parlamentului, atat Camera Deputatilor, cat si Senatul se vor reuni, incepand cu ora 14.00, in sedinte separate de plen, pentru a-si aproba bugetele aferente anului in curs. In ce priveste sedinta plenului Senatului, pe ordinea de zi figureaza, pe langa adoptarea proiectului de Hotarare privind bugetul institutiei pe 2013 si depunerea juramantului de credinta de catre senatorul Dan Voiculescu, conform articolului 70 din Constitutie.