Premierul Victor Ponta a reactionat dur la afirmatiile facute de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, afirmand ca cine nu doreste sa ramana in guvern poate sa plece, in conditiile in care niciun un ministru nu este de neinlocuit sau "condamnat la locul de munca".

El a fost intrebat luni cum comenteaza declaratiile facute de Varujan Vosganian la Antena 3, potrivit carora s-a creat impresia ca posturile de ministrio delegati au fost create pentru a reduce atributiile unor ministri liberali.

"Dar sigur ca aceasta misiune a ministrilor delegati a creat o oarecare confuzie, a lasat sentimentul ca aceasta institutie a fost inventata ca sa destabilizeze ministrii liberali de atributiile lor, eu sper sa nu fie asa si cele doua, trei ministere, cele mai expuse, adica ministerul Finantelor, ministerul Transporturilor si ministerul Economiei, trebuie sa lucreze in asa maniera incat acesta impresie, prima impresie sa nu fie reala", potrivit transcriptului publica de ministrul liberal pe blogul lui.

"Cine nu vrea sa ramana in guvern poate sa plece", a reactionat Victor Ponta, adaugand: "Sugerez oricarui ministru care e nemultumit de activitatea sa in guvern ca nu e de neinlocuit, ba dimpotriva, fac imediat propuneri de inlocuire cu altcineva".

"E vreun ministru nemultumit?", i-a intrebat primul ministru pe ziaristi, precizand ca nu vorbeste "de persoane, ci de principiu, nu tin pe nimeni cu forta in guvern, nu sunt condamnati la locul de munca".

Seful guvernului a adauga ca "amatori de functii de ministri sunt intotdeauna".

Vosganian mai avertizase, intr-o declaratie acordata site-ului "Curs de guvernare", ca ministrii delegati ar putea primi dreptul de a emite ordine si alte astfel de decizii fara acordul ministrului titular de portofoliu, prin modificarea, in Parlament, a ordonantei de urgenta pentru reorganizara Guvernului.