Liderul PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat ca fostul ministru al Muncii Ioan Botis a demisionat din functia de presedinte al PDL Bistrita, iar daca nu ar fi facut-o ar fi fost revocat, "pentru ca nu a fost deloc implicat in actul electoral din decembrie 2012", informeaza Mediafax.

Deputatul Ioan Oltean a precizat ca, in cazul in care Ioan Botis nu si-ar fi depus demisia, el ar fi cerut Biroului Permanent Judetean al PDL sa fie revocat din functia pe care a detinut-o incepand cu 2009.

"Ioan Botis si-a dat demisia din functia de presedinte al Biroului Permanent Municipal al PDL Bistrita. In privinta aceasta, lucrurile au fost foarte clare. Nelu Botis a avut macar demnitatea sa-si prezinte demisia pentru ca altfel il revocam si pe el, pentru ca nu a fost deloc implicat in actul electoral din decembrie 2012. A ramas membru al PDL. Calitatea si-a pastrat-o, dar vom vedea cum evolueaza lucrurile in continuare", a declarat Ioan Oltean.

Oltean a adaugat ca presedinte interimar al PDL Bistrita a fost numit Eugen Curteanu, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care detine functia de prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

Deputatul PDL a mai afirmat ca Ioan Botis reprezinta pentru el "o mare dezamagire".

"E o mare dezamagire pentru mine Ioan Botis. L-am sustinut cat am putut de mult. Investitia mea in el a fost de viitor. Botis e tanar si ma gandeam ca, in felul acesta, pregatesc oameni care sa conduca mai departe partidul. Nu am indepartat oamenii valorosi. Dimpotriva. Ii vreau cat mai aproape de mine, dar nu suport tradatorii. Timp de 20 de ani, organizatia din Bistrita-Nasaud, asa cum am condus-o, a fost fruntasa, chiar si la alegerile din decembrie 2012, asa cum au fost, suntem pe pozitia a treia in tara, ceea ce nu este de neglijat. Nu-mi plac tradatorii, nu-mi plac mincinosii, nu-mi plac profitorii", a declarat Ioan Oltean.

Potrivit deputatului, Ioan Botis si-a depus demisia din functia de lider al PDL Bistrita vineri seara, in sedinta Biroului Permanent Judetean al PDL Bistrita-Nasaud. Tot atunci, Ioan Oltean a propus revocarea din functiile de vicepresedinti a doi primari, Gheorghe Balajan din Dumitra si Florin Simionca din Budacu de Jos, dar si a secretarului general, Liviu Rusu, propuneri acceptate prin vot de BPJ, dar care trebuie votate in Consiliul de Coordonare Judetean pentru a deveni valide.

El a declarat ca nu s-ar fi ajuns la revocare daca cei in cauza si-ar fi depus demisiile de onoare.

El a recunoscut ca au mai fost si alti edili PDL care "nu au fost extrem de loiali partidului", dar a preferat sa ceara revocarea din functiile de vicepresedinti doar a lui Gheorghe Balajan si Florin Simionca, relateaza Mediafax.

"Am apreciat ca nu vrem sa facem un masacru. Primarii au fost supusi la niste presiuni foarte mari. Am apreciat ca doar pe cei care intr-adevar s-au expus fara nicio perdea in colaborarea cu USL trebuie sa-i revocam. Cu restul sper sa putem lucra in continuare si sa fim echipa pe care am avut-o intotdeauna la nivelul organizatiei judetene", a declarat liderul PDL Bistrita-Nasaud.

In cazul secretarului general, Liviu Rusu, Oltean a afirmat ca neimplicarea lui totala in referendum si in alegerile parlamentare era o "justificare incontestabila" care sa duca la revocarea lui din functie.