Biroul Politic al Partidului Conservator a validat, in sedinta de marti, propunerile formatiunii pentru cele cinci functii de secretar de stat si doua functii de subsecretari de stat care le revin conservatorilor in Guvernul Ponta, informeaza Agerpres.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat, la finalul sedintei BP, ca la Ministerul Muncii PC il propune pentru functia de secretar de stat pe Codrin Scutaru, la Ministerul Sportului si Tineretului pe Cristian Cosmin, iar la Ministerul Telecomunicatiilor propunerea este Sorin Vicol.

"La Ministerul Agriculturii ramanem consecventi propunandu-l pe Achim Irimescu, care nu e membru al PC, dar care are o experienta importanta pentru Romania si mai ales pentru agricultura romaneasca. La Ministerul pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri si Turism, propunerea noastra pentru functia de secretar de stat este Dan Enache", a precizat Daniel Constantin.

In ce priveste cele doua functii de subsecretari de stat, Daniel Constantin a precizat ca la Ministerul Sanatatii subsecretar de stat este propus Razvan Vulcanescu, care in prezent ocupa functia de secretar de stat, iar in cursul saptamanii viitoare va fi validata si cea de-a doua propunere pentru functia de subsecretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri si Turism.

Daniel Constantin a subliniat ca PC ramane consecvent promovarii tinerilor in politica romaneasca. "PC va propune, in aceasta guvernare cinci secretari de stat si doi subsecretari de stat. Propunerile PC pentru functiile de secretari de stat si de subsecretari de stat sunt de oameni tineri, care insa au o experienta foarte buna", a precizat liderul conservator.