Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, la sediul partidului, ca nu doreste sa comenteze invitatia lansata liberalilor Andrei Chiliman si Calin Popescu-Tariceanu de presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, de a se inscrie in PFC si a adaugat ca nu crede ca acestia vor raspunde afirmativ unui astfel de demers, relateaza Mediafax.

"Nu o comentez, dar eu ii cunosc foarte bine, pentru ca au fost colaboratorii nostri in Alianta Dreptate si Adevar si domnul Chiliman si domnul Tariceanu, nu o vor onora", a spus presedintele PDL, intrebat cum comenteaza invitatia adresata de Mihai Ungureanu celor doi liberali.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, la randul sau, cu privire la acelasi subiect, ca democrat-liberalii au obligatia de a coagula dreapta in Romania.

"Noi, PDL, avem obligatia sa coagulam dreapta in Romania, sa chemam toate formatiunile, lideri politici, oameni importanti care au un cuvant de spus pe partea dreapta. Sunt convins ca sunt multi liberali care se simt pe un drum gresit, incompatibil cu USL-ul si asta cred ca este doar inceputul", a apreciat Gheorghe Flutur.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la finalul sedintei Biroului Politic Central al formatiunii, ca situatia primarului Andrei Chiliman va trebui analizata la congresul extraordinar care ar putea fi convocat in a doua jumatate a lunii februarie, sustinand ca nu este posibila varianta ca sa ramana in partid si el si edilul sectorului 1.

Primarul sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a declarat la randul sau ca singurele manifestari care fac rau Partidului National Liberal sunt declaratiile liderului Crin Antonescu, pe care l-a acuzat ca se ascunde 'sub pulpana PNL'.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu-Tariceanu a afirmat tot luni, dupa sedinta BPC al partidului, ca s-a simtit umilit de atitudinea unor colegi de partid in cateva ocazii si a avertizat ca isi rezerva dreptul sa reactioneze.