Eurodeputatul PDL Cristian Preda il critica dur pe seful sau pe linie de partid, Vasile Blaga, despre care scrie, pe blogul lui, ca "dupa ce a tacut o luna de zile pana a inceput lumea sa se intrebe daca exista opozitie in Romania" revine acum in scena amenintand cu excluderi fara ca macar sa existe vreo "justificare statutara".

"Se pare ca Vasile Blaga nu cunoaste statutul PDL. Astazi (luni, n.r.), el a declarat ca va discuta situatia lui Voinescu cu organizatia din Constanta, care cere excluderea fostului deputat. Voinescu e insa membru al organizatiei din Prahova, asa ca, potrivit statutului, Blaga va trebui sa mearga la Ploiesti, nu la malul marii. In fine, nu e obligat sa mearga, organizatia poate discuta si singura, dar Blaga pare sa vrea sa asiste la executii. Dupa ce a tacut o luna de zile, pana ce a inceput lumea sa intrebe daca exista opozitie in Romania, presedintele PDL revine in arena publica proferand o amenintare de excludere, care nu are nici macar o justificare statutara. Va fi un an politic foarte greu", comenteaza Preda, intr-o postare intitulata "Tradarea la doua partide care-si spun liberale".

In aceasta postare, acesta afirma ca si in PNL, si in PDL, "pasiunea cu care se discuta in ultimele zile despre tradare este impresionanta".

El citeaza in acest sens doua declaratii facute de Cezar Preda (la adresa lui Sever Voinescu) si de Crin Antonescu (despre Andrei Chiliman) in care este acuzata tradarea.

"Desi Cezar Preda si Crin Antonescu nu sunt in acelasi partid, ei vorbesc la fel despre colegii care nu le impartasesc opiniile. Si unul, si celalalt se folosesc de pozitiile de autoritate ocupate - prim-vicepresedinte PDL, respectiv presedinte PNL - mizand pe servitutea organizatiilor care i-au ales. Partidele celor doi au in denumire referinta la liberalism, dar par sa nu fie capabile sa asume dezbaterea libera", comenteaza Cristian Preda.

"Cand aud aceste voci din PDL si PNL care detesta atat de tare libertatea incat o descriu ca 'tradare', am impresia ca batalia pentru demnitate si reprezentare inceputa in 1989 nu a fost castigata", noteaza Cristian Preda.