Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni ca secretarii de stat din ministere vor fi de diferite culori politice, exceptie facand ministerele cu un singur secretar de stat. Dragnea a precizat ca numarul secretarilor de stat se ridica la 60, infrormeaza Agerpres. Presedintele PNL Crin Antonescu a precizat si el ca au fost discutii in coalitie si ca vor fi ministere in care secretarii de stat vor fi amestecati insa la unele ministere "putem vorbi de caracter monocolor."

'Nu (nu vor fi monocolore - n.red). [...] Sunt cateva exceptii, dar e bine sa fie si de la celalalt partid sau de la cealalta alianta un secretar de stat. Dl Sova, e o exceptie ca e un singur secretar de stat, la doamna Pana, e un singur secretar de stat, cam atat", a declarat Liviu Dragnea inaintea sedintei Uniunii Social Liberale de la Palatul Parlamentului.

Dragnea a mentionat ca la Ministerul Economiei unde sunt Varujan Vosganian, Maria Grapini si Constantin Nita fiecare au cate doi secretari de stat.

"Si, fiind in acelasi minister, fiecare din ministri are doi secretari de stat de la partidul din care face parte. La Dezvoltare de exemplu sunt trei secretari de stat, doi de la PSD, unul va fi de la PNL sau PC, nu stiu exact", a adaugat Dragnea.

Liviu Dragnea, care este si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, a aratat ca acest rationament al desemnarii secretarilor de stat este o masura buna pentru functionarea aliantei.

Acesta a mai spus ca a avut o discutie in cursul diminetii cu premierul Victor Ponta pe marginea listei secretarilor de stat din PSD, aceasta urmand a fi finalizata pana la sfarsitul acestei saptamani si ulterior aprobata in Biroul Permanent National al partidului

Intrebat luni despre discutiile cu privire la desemnarea secretarilor de stat, Crin Antonescu a declarat ca "am avut niste discutii la nivelul coalitii, vom avea ministere la care secretarii de stat vor fi amestecati, la unele ministere putem vorbi de caracter monocolor."