Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca nu va accepta niciodata o atitudine a unor colegi care sa il "umileasca" si a precizat ca, ori de cate ori se va intampla acest lucru, va reactiona.

Dupa sedinta Biroului Politic Central al PNL, Tariceanu a fost intrebat de jurnalisti in legatura cu anumite declaratii facute de Crin Antonescu.

"Ceea ce a spus - am vazut transcrierea - am inregistrat. (...) Revenind la aceste chestiuni pe care le invocati, la aceste declaratii, eu am sa va spun urmatorul lucru: nu am cerut pentru mine absolut nimic, nu am nevoie de nicio pozitie, am fost presedintele partidului, am fost prim-ministru, deci eu nu sunt angajat in vreo lupta pentru posturi, de care poate alti colegi ai mei sunt interesati, ministeriale, cvasi-ministeriale. Totul poate sa mearga si eu pot sa accept totul pana la atitudinea unor colegi care ma umileste. Acest lucru nu-l pot accepta si de cate ori voi simti ca sunt in aceasta postura si, din pacate, in ultima perioada au fost cateva ocazii in care efectiv consider ca am fost umilit, atunci sigur ca-mi rezerv dreptul sa reactionez", a spus fostul premier, citat de Agerpres.

Calin Popescu Tariceanu, despre care presa a scris ca s-ar afla in conflict cu actualul lider, Crin Antonescu, a precizat ca in PNL fiecare membru are dreptul la propria opinie: "Dl Antonescu are dreptul la opinia lui, eu la opinia mea pe care, cand consider ca e necesar, o spun in public".

Acesta a mentionat ca, in cadrul sedintei de luni a PNL, si-a exprimat "punctul de vedere" cand s-a discutat despre proiectul de buget pentru 2013.

"Nu am cerut pentru mine absolut nimic, nu am nevoie de nici o pozitie. Eu nu sunt angajat pentru o lupta pentru posturi, asa cum poate alti colegi ai mei sunt interesati", a mai spus Tariceanu.