Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, ca in partid nu a existat vreo discutie institutionala privind afilierea la PPE, precizand ca nici personal nu a avut astfel de discutii, relateaza Mediafax.

Intrebat daca la nivelul PNL s-a discutat despre afilierea partidului la PPE, Frunzaverde a raspuns: "Aceasta discutie nu a avut loc in PNL, institutional (...) Nu am avut eu personal astfel de discutii".

El a mai fost intrebat daca apreciaza ca s-ar putea discuta, la sedinta de luni, despre excluderea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, sau a fostului premier Calin Popescu Tariceanu.

"Nu a existat in BPC, la nivelul conducerii PNL o discutie in legatuea cu excluderea domnului Tariceanu sau a domnului Chiliman", a sustinut Frunzaverde, mentionand ca oportunitatea unei astfel de decizii trebuie in primul rand sa faca obiectul unei discutii in interiorul partidului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, ca nu s-a discutat vreodata despre afilierea partidului la Partidul Popular European.

Antonescu a fost intrebat, intr-o emisiune a postului Antena 3, daca s-a discutat despre afilierea PNL la PPE si daca s-a depus vreo solicitare in acest sens.

"Cum sa depunem, dom¬le? Nici nu s-a discutat asa ceva vreodata", a replicat Antonescu.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru gandul ca in 2013 partidul se va afilia familiei popularilor europeni (PPE), decizia urmand sa fie luata in forurile statutare ale partidului.

"Decizia este ca si luata. PNL va deveni in acest an membru al Partidului Popular European", au precizat pentru gandul sursele citate.

De asemenea, vicepresedintele PNL Marian Petrache, presedinte al PNL Ilfov, a declarat pentru gandul ca este posibil ca in 2013 PNL sa se afilieze familiei popularilor europeni. "Acesta a fost un proiect mai vechi al PNL din 2002 si nu cred ca a fost abandonat", a spus Petrache.

Intr-un interviu acordat in toamna lui 2012 unui ziar spaniol, liderul PNL Crin Antonescu afirma ca "se uita cu interes la PPE". Fara a preciza clar care este pozitia sa, Antonescu a spus ca in interiorul PNL exista o "importanta componenta conservatoare", care situeaza partidul mai aproape de PPE.

Referitor la o eventuala afiliere a PNL la PPE, purtatorul de cuvant al acestei formatiuni politice a declarat ca PNL nu a depus o solicitare oficiala de aderare la familia populara, necesara in vederea demararii procedurii tehnice de afiliere la partidul european.