Premierul Victor Ponta a semnat miercuri decizia prin care Gyorgy Frunda (UDMR) este numit in postul de consilier onorific, acesta nefiind remunerat pentru activitatea pe care o va presta, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat saptamana trecuta ca Gyorgy Frunda, care nu a reusit sa obtina un nou mandat de senator UDMR, va fi consilierul sau pe probleme juridice, internationale si de minoritati.

"Am discutat cu el si a acceptat. Va fi consilierul meu pe probleme juridice, internationale si de minoritati", a spus Ponta la Antena 3.

Liderul UDMR Frunda Gyorgy a pierdut mandatul de senator in urma redistribuirii, care a dus la castigarea unui mandat de deputat, in Mures, de catre un candidat PPDD clasat pe locul patru intr-un colegiu, conform rezultatelor oficiale.

Gyorgy Frunda a fost parlamentar permanent incepand din anul 1990.

Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, afirma ca pierderea mandatului de senator de catre Frunda in urma redistribuirii este cauzata de legea electorala "stramba", dar si de PPMT, el aratand ca Uniunea va gasi o formula pentru ca Frunda "sa aiba in continuare un cuvant".