Eurparlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat miercuri pentru Mediafax, ca "PDL a fost facut knockout la alegerile parlamentare" si ca revenirea partidului, dupa "o asemenea lovitura, nu se face, cum cred unii, peste o noapte, o saptamana sau o luna".

"Cei care vorbesc acum sunt in general oameni care au venit de un an, doi in PDL si care acum sustin opinia de a se face Conventie cat mai repede. PDL are un statut care prevede clar ca dupa alegerile parlamentare are loc conventia partidului, unde au loc alegeri pentru conducerea partidului. PDL a luat o lovitura puternica la alegerile parlamentare, PDL a fost facut knockout la alegeri si revenirea dupa o asemenea lovitura nu se face, cum cred unii, peste o noapte, peste o saptamana sau peste o luna. E un proces care va tine o perioada de timp", a precizat Stolojan.

El crede ca PDL isi va reveni, "dar nu atat de repede" cat si-ar dori unii democrat-liberali.

Totodata, Stolojan considera ca trebuie mentinuta o alianta a fortelor de dreapta, inclusiv cu Forta Civica, PNTCD si Partidul Noua Republica si dupa aceasta trebuie discutat despre candidatul pentru prezidentiale.

Theodor Stolojan a evitat sa precizeze pe cine vede el drept candidat al democrat-liberalilor pentru functia de presedinte al Romaniei.

In urma esecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut in 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului National de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, cand ar urma sa se stabileasca organizarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

Dupa sedinta Colegiului Director, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie si februarie sa se faca analize in fiecare organizatie judeteana, iar in 23 februarie sa fie convocat Consiliul National de Coordonare, care va stabili data unei Conventii Nationale extraordinare in luna mai, noteaza Mediafax.

In sedinta Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din functia de prim-vicepresedinte al PDL, si Sever Voinescu, din functia de vicepresedinte al partidului.

Cezar Preda, care anuntase ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte, a revenit asupra demisiei.

Recent, democrat-liberali precum Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Paleologu au cerut organizarea rapida a congresului, la care sa se desfasoare o competitie deschisa si corecta.

Marti, prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de "tradarea" partidului si a sustinut ca singurul lucru pe care il poate cere acesta este sa fie dat afara, Voinescu replicand: "Cine e acest Cezar Preda? Ca sa-l pot baga in seama trebuie intii sa ma asigur ca exista. Exista?".

Imediat, Cristian Preda, Theodor Paleologu si Teodor Baconschi s-au declarat solidari cu Voinescu.

De asemenea, fostul presedinte al PDL Emil Boc i-a sfatuit pe membrii partidului sa se adune, nu sa se excluda, si le-a reamintit ca adversarii sunt in afara PDL, nu in interior.