Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a spus că desemnarea lui Dan Zamfirescu drept europarlamentar pe locul rămas vacant în urma alegerii lui Gigi Becali ca deputat PNL este o decizie politică a partidului, fostul senator Eugen Mihăescu nefiind în drept să o conteste, potrivit RTV.net. Liderul PRM susţine că cererea lui Mihăescu de a fi trimis la Bruxelles ca europarlamentar PRM nu poate acceptată din moment ce graficianul nu a activat în partid timp de trei ani.

UPDATE Autoritatea Electorală Permanentă va informa Parlamentul European că în locul fostului europarlamentar George Becali, care a optat pentru calitatea de deputat în Parlamentul României, va activa reprezentantul PRM Dan Zamfirescu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ.

Potrivit lui Muhuleţ, conducerea PRM a informat anterior AEP că următorul candidat de pe lista cu care partidul a participat la alegerile europarlamentare, care este membru al acestei formaţiuni politice şi care îl va înlocui în PE pe George Becali, este Dan Zamfirescu.

"Este un drept al organelor de conducere ale partidului. AEP nu are ce să facă în aceste condiţii, legea nu îi permite să se amestece. S-a votat pe listă, s-a votat partidul, nu individul", a explicat vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

El a mai spus că dacă Eugen Mihăescu, aflat pe următoarea poziţie pe lista de candidaţi a PRM la alegerile din 2009 după Becali, se consideră nedreptăţit, acesta se poate adresa justiţiei.

"Este un scandal artificial creat de acest Matusalem la 76 de ani. A fost dat afară din partid pentru că trei ani a dat bir cu fugiţii. A stat la Paris cu burta la soare şi acum vine la de-a gata", a declarat Corneliu Vadim Tudor la Romania TV.

Acesta susţine că Mihăescu a fost exclus din PRM în octombrie 2012. C.V. Tudor susţine că, înainte de excludere, Mihăescu a trimis o persoană să-i plătească la partid cotizaţia restantă pe trei ani, însă acest lucru nu a dus la evitarea excluderii întrucât statutul PRM impiune plata lunară a cotizaţiei. "Dacă mai face multă gălăgie, o să vadă ce se va întâmpla. Îl calc în picioare", a afirmat Vadim.

Mihaescu spune insa ca excluderea este o minciuna. "Nu am primit nicio hartie ca am fost dat afara si demisia nu mi-am dat-o," a declarat Mihaescu la postul de stiri.

În locul lui Mihăescu va fi trimis la Bruxelles Dan Zamfirescu, fost colonel de Securitate, în detrimentul altor persoane care erau plasate mai sus pe lista cu care PRM s-a prezentat la alegerile europarlamentare din 2009, scrie RTV.net.

"Dan Zamfirescu poate să intre şi de pe locul 77. Este decizia partidului. Angela Bălan era acum câteva luni vicepreşedinte la UNPR, iar Dumitru Avram are alte însărcinări. Ca redactor-şef la 'România Mare', a primit salariu de un miliard de lei vechi în 4 ani", a motivat europarlamentarul PRM.

Potrivit România TV, soţia lui Zamfirescu, Elena, este unul din asistenţii lui Vadim la Parlamentul European, calitate care nu apare în declaraţia de avere a viitorului europarlamentar. "Nu ştiu despre ce e vorba, nu mă ocup de politica de cadre. Chiar de ar fi aşa, aceştia sunt oameni care au rămas în partid la greu", a comentat C.V. Tudor.

Eugen Mihăescu, candidatul aflat pe lista depusă de PRM la numărul 4, imediat sub poziţia ocupată de Gigi Becali cataloghează drept un abuz faptul că preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a decis să-l trimită în parlamentul European pe ocupantul poziţiei a şaptea, Dan Zamfirescu.

Potrivit lui Mihăescu, PRM nu ar fi avut niciun motiv să "sară cele trei poziţii", întrucât nu este vorba nici de demisii, nici de excluderi din partid.

"Locul meu a fost sărit şi locul cinci şi şase şi a ajuns la miliţianul Zamfirescu. Doamna Bălan, numărul 5 ce se întâmplă cu ea? Dar cu domnul redactor şef al publicaţiilor vadimiste, numărul 6? Întrebarea e: ce troc a făcut Vadim cu Zamfirescu? Până acum nu am primit nicio hârtie că am fost dat afară, iar demisie nu mi-am dat. E o minciună că m-am autoexclus pentru că nu am plătit cotizaţia şi în al doilea rând lucrurile nu pot rămâne aşa", a precizat Mihăescu la România TV.

Eugen Mihăescu acuză, de asemenea, şi Autoritatea Electorală Permanentă de faptul că acceptă "abuzul" lui Corneliu Vadim Tudor.

"Autoritatea Electorală trebuie să vegheze la respectarea legii. Atunci de ce nu trimit partidele pe cine vor ei? Asta arată ce înseamnă alegerile în România: bătaie de joc. PRM e un partid de familie, nu mai există. Consider că sunt jignit de grosolănia care s-a făcut, în primul rând a AEP care trebuie să vegheze la respectul alegerilor", a adăugat Mihăescu.