Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ii cere premierului Victor Ponta sa emita o ordonanta de guvern prin care sa dea posibilitatea autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele locale: "Cer premierului Victor Ponta sa adopte de urgenta ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16% taxele si impozitele locale si cer Guvernului sa respecte promisiunile facute public pentru a nu induce in eroare populatia", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, Emil Boc, potrivit Agerpres.

Pana la reglementarea situatiei, in perioada 7-11 ianuarie, Primaria Cluj-Napoca nu va incasa impozitele pe cladiri si terenuri, in conditiile in care in 3 si 4 ianuarie aproape 5.000 de clujeni au platit taxele si impozitele locale la nivelul anului 2012, a precizat Boc, adaugand ca el nu isi permite sa vada ca cetatenii sunt nevoiti sa mai stea o data la coada pentru a plati eventuale diferente la impozite.

"Guvernul se balbaie si nu are curajul sa spuna clar daca aceste taxe si impozite nu trebuie majorate. E balbaiala, nestiinta, ipocrizie, nu stiu. Daca eram prim-ministru, ardeau televiziunile de cateva zile incoace", a mai spus Emil Boc.

Fostul premier a mai afirmat ca, in cazul in care nu va aparea ordonanta respectiva, va convoca la sfarsitul saptamanii Consiliul Local Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor si impozitelor locale cu 16 procente.