Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, in ultimul discurs sustinut in acest an, ca exista unii comentatori care reiau inutil tema suspendarii presedintelui Traian Basescu, precizand ca, atat timp cat "Constitutia se respecta de toate partile, lucrurile merg inainte pe fagasul lor firesc".

"Suspendarea nu se poate face impotriva unui om care se da cu sania, nimeni nu e absurd", a spus Antonescu, referindu-se la vacanta pe care Traian Basescu o petrece la munte.

"Eu personal sper sincer in 2013 la o relatie corecta politic, perfect constitutionala cu institutia presedintiei si cu titularul ei legal actual", a continuat acesta, precizand insa ca isi pastreaza toate evaluarile legate de legitimitatea lui Traian Basescu de a ocupa fotoliul de la Cotroceni.

Crin Antonescu a precizat ca PNL se va concentra in anul urmator pe indeplinirea programului de guvernare si printre proiectele prioritare se afla si "schimbarea unora dintre mecanismele de functionare ale Parlamentului".

In acest sens, el propune "imprumutarea" unei bune parti din mecanismul de functionare a Parlamentului European.

"Activatea in comisii poate fi mai bine ordonata si responsabilitatile trasate direct, se poate recurge la sistemul de raportori", a explicat Crin Antonescu, propunand inclusiv introducerea unor "masuri de regularizare, inclusiv in ce priveste consumul de timp".

"Cred ca tine de parlament sa impuna o anume relatie cu guvernul astfel incat pentru guvern o interpelare in parlament sa fie cel mai important lucru de pe lume, asa e normal intr-o democratie. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca Parlamentul e institutia fundamentala a democratiei", a adaugat liderul PNL, mentionand ca nu doreste mai multe institutii in subordinea parlamentului, lucrurile "trebuie asezate in asa fel incat sa avem echilibrul puterilor in stat".

Candidatura lui Gigi Becali la presedintia PNL

Intrebat de ziaristi cum comenteaza ambitiile lui Gigi Becali de a candida la presedintia PNL in cazul in care Crin Antonescu va fi ales presedinte al Romaniei, liderul liberalilor a precizat ca nu a discutat aceste lucruri cu finantatorul Stelei.

"Orice membru al PNL isi poate pune in proiect sa devina orice. Atata vreme cat e o aspiratie licita, legala, o putem comenta, putem face pronosticuri, nu avem a o incrimina", a notat acesta.

Crin Antonescu a reafirmat ca doreste organizarea unui congres al PNL la inceputul anului viitor, "poate in februarie", pentru a clarifica "niste optiuni strategice, tactice, chiar programatice", respectiv "masuri de organizare interna care sa raspunda nevoilor pe care il are un partid mare".