Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca situatia din tara este buna, nu exista drumuri nationale blocate sau comune izolate, ci doar mai multe sate in care nu se poate ajunge decat cu masini speciale, de tip 4x4, 6x6 ori cu tractoare, insa aceste probleme urmeaza sa fie solutionate in cursul zilei.

"Privitor la caile de comunicatii, nu avem drumuri nationale blocate, ci doua drumuri judetene, tot in Botosani, DJ 292 si DJ 294C, este vorba de niste 'dopuri', unul de 0,3 km, iar unul este de 3 km. Si aceasta zona se estimeaza a fi deblocata astazi. In rest, pe cai de comunicatii feroviare este in regula, cai de navigatie fluviala, la fel, punctele de operare aero-medicale sunt toate deschise", a spus Radu Stroe, citat de Agerpres.

El a precizat ca in judetul Neamt, pe raul Bistrita, s-a creat fenomenul de zapor - mai multe straturi de gheata - insa ISU are in atentie aceasta problema, urmand sa rezolve situatia prin dinamitare, astfel incat sa nu se creeze presiune prea mare pe raul respectiv.

"MAI are mijloace si forte desfasurate in teren in numar de 764 efective, dintre care 172 lucratori la IGSU, 580 - Politia Romana, zece Jandarmeria si doua - Politia de Frontiera, iar la nivel national, incluzand lucratori ai Ministerului Transporturilor, CNADR, per total sunt efective de 2203 persoane care actioneaza cu 1043 mijloace pentru eliminarea efectelor zapezii", a precizat Radu Stroe.