PNL a decis sambata excluderea din partid a fostului deputat Adriana Saftoiu, decizia fiind motivata de "contradictia" intre ideile exprimate public de Saftoiu si cele ale PNL, informeaza Mediafax. Adriana Saftoiu era membra a PNL Ploiesti.

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

UPDATE Adriana Saftoiu a declarat pentru Mediafax ca decizie a fost luata fara ca ea sa fie anuntata pentru a-si putea prezenta pozitia, afirmand ca pana si in cazul membrilor PCR, acestia isi puteau prezenta punctul de vedere inaintea unei excluderi.

"Am aflat despre aceasta excludere de la televizor si nu-mi ramane decat sa constat ca e mai rau decat daca as fi fost membru al Partidului Comunist, unde acolo inteleg ca totusi te chemau in sedinta in care erai exlcus macar sa te infiereze de fata cu oamenii muncii si sa mimeze cat decat democratia, lasandu-te, vezi Doamne, sa spui ceva in apararea ta", a declarat Adriana Saftoiu pentru agentia de presa citata.

Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca Delegatia Permanenta a organizatiei judetene a decis exluderea din partid a fostului deputat de Prahova Adriana Saftoiu.

Rosca a explicat ca decizia de excludere a Adrianei Saftoiu a fost determinata de iesirile publice ale acesteia la diverse posturi de televiziune: "Cel mai mult ne-a deranjat ca (Adriana Saftoiu - n.red) merge la anumite televiziuni in numele PNL si exprima idei in contrast cu cele ale partidului. Nu suntem de acord sa vorbeasca in numele PNL in conditiile in care nu are nicio legatura si niciun contact cu acest partid", a declarat Rosca fara a oferi exemple.

Liderul PNL Prajhova a mai afirmat ca Adriana Saftoiu nu a mai luat legatura cu PNL Prahova de ani de zile.

Intrebat daca decizia PNL Prahova privind excluderea Adrianei Saftoiu trebuie validata de conducerea centrala a partidului, el a afirmat ca nu este cazul.