Noul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a numit, sambata, in functia de secretar de stat si prim-adjunct al ministrului pe Raed Arafat, preluand de la acesta prerogativele ministeriale, informeaza Mediafax. Nicolaescu a precizat ca Raed Arafat - care a detinut portofoliul Sanatatii pana vineri seara - se va ocupa de conducerea curenta a ministerului, in timp ce el se va ocupa de politici si strategii.

Eugen Nicolaescu a declarat vineri, in cadrul audierii de la Parlament, ca are ca prioritati numirea lui Raed Arafat in functia de secretar de stat si prim-adjunct al ministrului, dar si repornirea productiei la Institutul Cantacuzino.

Sambata, la instalarea sa ca ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat presei ca l-a numit pe Raed Arafat, asa cum a promis, secretar de stat si prim-adjunct al ministrului.

Noul ministru de la Sanatate a adaugat ca pana pe 10 ianuarie vor trebui finalizate discutiile cu Ministerul Finantelor privind bugetul si a precizat ca a vorbit de demersuri pentru alocarea sumei necesare finalizarii lucrarilor la Institutul Cantacuzino si repornirii productiei de vaccinuri.

Raed Arafat - care a detinut portofoliul Sanatatii pana vineri seara - se va ocupa de conducerea curenta a ministerului, a precizat Nicolaescu, adaugand ca lui ii va reveni sarcina de a se se va ocupa de politici si strategii.

Nicolaescu a declarat ca mandatul de abia inceput va fi unul foarte greu pentru ca "asteptarile populatiei sunt imense, oamenii vor o schimbare reala". El a precizat ca va stabili prioritatile pentru anul 2013, intre aceste fiind proiecte si programe pentru atragerea de fonduri.

Raed Arafat a declarat ca din punctul sau de vedere este important ca ministerul sa revina unui om politic.

Intrebat daca taxa de viciu ar putea creste, ministru Eugen Nicolaescu a precizat ca aceasta se deduce din accizele pe bauturi si tutun si nu este o taxa suplimentara: "Voi face tot posibilul ca la minister sa ajunga o suma mult mai mare", a precizat Nicolaescu.