Ministrul propus al Justitiei, Mona Pivniceru, a afirmat vineri, la audierile din Parlament, ca deputatii ar fi trebuit sa respecte votul Comisiei si sa-i ridice acestuia imunitatea, dar decizia este "mai multe de imagine", in conditiile in care procesul continua si in acest caz.

UPDATE 14:03 Mona Pivniceru a primit aviz favorabil, cu 43 de voturi pentru, 14 impotriva si o abtinere

"Raportul MCV spune clar ca Parlamentul nu trebuie sa interfereze in Justitie. Faptul ca s-a refuzat este mai mult de imagine, in realitate procesul continua, dosarul va merge la instanta si isi va continua procedura", a spus ea, intrebata de Gheorghe Flutur (PDL) cum comenteaza votul din Camera Deputatilor, care a respins vineri dimineata cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan.

"In opinia mea, cred, si cu toate scuzele de rigoare, ca Parlamentul ar fi trebuit sa respecte hotararea Comisiei juridice care a analizat si a dat un vot pentru ridicarea imunitatii. Cei care au votat trebuiau sa aiba la cunostiinta hotararea Comisiei juridice", a precizat aceasta.

Mona Pivniceru este audiata vineri de membrii Comisiei Juridice, ea fiind propusa pentru postul de ministru al Justitiei, pe care il detine si in prezent.

Gigi Becali s-a asezat alaturi de Mona Pivniceru, la inceputul audierilor.