Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au fost convocate pentru vineri la ora 09.00, urmand sa fie stabilite audierile ministrilor propusi pentru Cabinetul Ponta, a anuntat, joi seara, chestorul senatului Ioan Chelaru, el precizand ca audierile vor avea loc "intr-o ora din acea clipa".

Intrebat daca nu se vor mai intruni Comisiile de specialitate joi seara, asa cum se intentionase, Chelaru a raspuns: "Nu. In seara asta nu", relateaza Mediafax.

"Maine dupa ora 09.00 vom convoca Birourile Permanete reunite, se vor stabili salile si comisiile in care vor fi audiati ministrii si gata", a spus Chelaru.

Chestionat daca audierile in cadrul comisiilor vor avea loc tot in cursul zilei de vineri, el a precizat: "Maine, intr-o ora din acea clipa".

Audierile ministrilor desemnati in comisiile de specialitate, preconizate sa inceapa joi seara, in jurul orei 19.00, au fost amanate dupa ce liderii USL s-au reunit intr-o sedinta restransa, pentru a discuta atributiile ministrilor delegati. Potrivit unor surse politice, liberalii vor ca atributiile ministrilor delegati sa fie stipulate separat in organizarea noului Executiv. Mai mult, liberalii ar fi solicitat garantii ca cei trei ministri care au devenit joi ministri delegati vor avea in continuare atributii de ministri cu portofoliu.

Tensiunile ar fi fost provocate, potrivit unor informatii obtinute de HotNews.ro, si de faptul ca premierul Victor Ponta ar intentiona sa treaca in subordinea sa ANAF (in prezent in subordinea Ministerului de Finante), DGIPI si Ordinea publica (Ministerul de Interne). Ambele ministere urmeaza a fi ocupate de ministri liberali. Potrivit unor alte surse, Victor Ponta ar fi dorit sa treaca prefecturile in subordinea lui Liviu Dragnea.

La discutie au participat, potrivit unor surse consultate de HotNews.ro, Victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si Eduard Hellvig.

Premierul Victor Ponta a declarat, la plecarea de la sedinta restransa cu liderii USL, ca ANAF-ul ramane in subordinea Ministerului de Finante. De asemenea, CNADR-ul care se afla in prezent la ministerul Transporturilor va trece in subordinea ministrului delegat Dan Sova la Marile Proiecte de Infrastructura.

Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca Relu Fenchiu, propus pentru functia de ministru al Transporturilor ar fi amenintat in sedinta USL cu demisia daca CNADR trece la Marile Proiecte.

Liberalii au convocat sedinta USL dupa ce in cursul zilei, Guvern a transmis Parlamentului lista cu ministri modificata.Trei ministri anuntati initial cu portofolii intregi vor ocupa, conform ultimei liste, functii de ministri delegati: Constantin Nita (ministrul delegat pentru Energie), Maria Grapini (ministrul delegat pentru IMM, Mediu de afaceri si Turism) si Lucia Varga (ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura).