Conducerea UDMR Covasna a prelungit cu inca o luna autorizatia pentru panoul "Tinutul Secuiesc" pe care l-a amplasat in luna noiembrie in fata Prefecturii din municipiul Sfantu Gheorghe, relateaza Agerpres.

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a considerat util sa faca acest lucru pentru ca prefectul Codrin Munteanu sa vada panoul in fiecare zi.

"Am instalat acest panou pentru ca prefectul sa il vada in fiecare zi si sa stie ca traieste in Tinutul Secuiesc. Am prelungit autorizatia pana pe data de 20 ianuarie pentru ca am observat ca nu si-a insusit aceasta lectie (...) Am platit toate taxele, deci din punct de vedere legal suntem in ordine", a declarat Tamas Sandor, care este si presedintele Consiliului Judetean Covasna.

Panoul de culoare albastru deschis pe care sunt inscriptionate cuvintele "SIC-Terra Siculorum" ('Tinutul Secuiesc" in limba latina - n.r) are aproximativ 12 metri patrati si a fost amplasat in fata Prefecturii din Sfantu Gheorghe in luna noiembrie, cu putin timp inainte de inceperea campaniei electorale. La acea vreme, liderii UDMR Covasna au mentionat ca panoul reprezinta o "replica la actiunile provocatoare ale prefectului fata de simbolurile comunitatii maghiare".

Prefectul Codrin Munteanu a declarat pentru Agerpres ca liderii UDMR speculeaza teme etnice pentru a-si face imagine, dar nu se ocupa de problemele reale de zi cu zi ale cetatenilor judetului, fie ei romani ori maghiari.

"Noi deszapezim, iar ei se ocupa de panouri si tablite. Din pacate nu au participat pana acum la nici una dintre sedintele Comandamentului de iarna unde se discuta despre starea drumurilor, despre alimentarea cu apa, gaz si curent a populatiei, despre spitale. Nu ii intereseaza! M-au lasat pe mine sa gestionez singur situatia, ei au alte prioritati dupa cum se vede", a spus Codrin Munteanu.