Propunerea ca Valeriu Zgonea sa devina presedintele Camerei Deputatilor a fost singura avansata joi, in sedinta acestui for legislativ, de catre grupul parlamentar al PSD, ea fiind sustinuta si de grupurile PPDD si PC, celelalte grupuri parlamentare neavand o propunere in acest sens, relateaza Mediafax. In urma votului secret desfasurat cu bile Zgonea a fost ales presedintele Camerei Deputatilor.

Votul a fost secret, cu buletine. La sedinta au participat 390 de deputati din totalul de 409.

Potrivit Regulamentului Camerei, presedintele se alege cu votul majoritatii deputatilor. Mandatul lui Zgonea este unul pe durata mandatului Camerei Deputatilor.

Zgonea a luat cuvantul de la tribuna Camerei si i-a felicitat pe deputati pentru mandatele obtinute, manifestandu-si speranta ca acestia sa se ridice la demnitatea pe care le-au acordat-o cetatenii.

El le-a multumit deputatilor pentru incredere si i-a asigurat si pe cei din opozitie, si pe cei de la guvernare ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a duce la sfarsit acest mandat.

" Presedintia Camerei e o mare onoare pentru orice cetatean, dar si o uriasa responsabilitate ¬, a spus Zgonea.

El a precizat ca isi doreste ca in aceasta legislatura rolul Parlamentului sa creasca, prin oferirea de dezbateri de substanta despre viitorul Romaniei. "Trebuie sa aratam ca 412 uniti insemna mai mult decat 312 dezbinati", a subliniat Zgonea.

El a admis ca imaginea Parlamentului este una prosta si a spus ca prioritatea acestei legislaturi trebuie sa fie recastigarea increderii cetatenilor in aceasta institutie.

Crin Antonescu a fost ales, miercuri, presedinte al Senatului.

Propunerea ca Zgonea sa fie presedinte al acestui for legislativ a fost sustinuta de catre grupurile PPDD si PC.

Grupurile parlamentare ale PNL, PDL, UDMR si cel al minoritatilor nu au avut propuneri.