Mircea Dusa a fost transferat de la Interne la Aparare deoarece PNL a avut prima optiune pentru unul dintre aceste doua ministere si a decis sa il propuna pe Radu Stroe la Interne, spunand ca pentru partidul liberal este important sa detina acest minister, a declarat liderul PSD, premierul Ponta, scrie Mediafax.

"Eu am fost foarte multumit si de Dusa la Interne, si de Dobritoiu la Aparare, dar in momentul in care PSD a avut o noua functie de viceprim-ministru am discutat cu colegii liberali despre cele doua ministere de forta, Internele si Apararea, si am spus " Voi sunteti primii care aveti dreptul sa alegeti ce credeti ca din punctul de vedere al PNL este mai important".

Domnul Antonescu si colegii liberali au spus "Pentru noi este important sa avem Ministerul de Interne condus de Radu Stroe" si atunci am spus ca Dusa sa mearga la Ministerul Apararii, pentru ca mi s-ar fi parut incorect sa-l scot pur si simplu din Guvern", a relatat Ponta la Antena 3. El a explicat astfel ca acestea sunt "nedreptatile" deciziilor politice.