Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca prefectii de Botosani si Neamt vor fi demisi pe motiv ca nu si-au facut treaba la deszapezire, informeaza Mediafax. Premierul a adaugat ca face o analiza la nivelul conducerii CNADNR pentru a vedea daca aplica aceeasi masura si in cazul acesteia.

Intrebat daca va demite pe cineva din cauza faptului ca nu si-a facut treaba, Ponta a raspuns: "Sigur ca da. Din ce m-a informat ministrul Dusa, cel putin doi dintre prefecti pleaca - cel de la Botosani si cel de la Neamt. Daca e cazul, la fel voi lua masuri - acum fac analiza - si fata de conducerea CNADNR. Pleaca toata lumea care nu si-a facut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregatit, daca acum si-au dat sema, atunci inseamna ca nu sunt buni si vin altii".

Premierul a adaugat ca, avand in vedere prognozele meteo privind inrautatirea situatiei vremii, este posibil ca joi sa aiba loc inca o videoconferinta cu responsabilii din judetele afectate.

Ponta a mai precizat ca in acest moment seful IGP, conducerea CNADNR, ministrul Dusa, inca in functie pana vineri, si toti cei care au atributii sunt la munca si il informeaza continuu cu privire la situatie.

"Am scos din rezerva de stat, dam tot ceea ce trebuie pentru ca lucrurile sa fie tinute cat posibil sub control. Dusa e in drum spre casa. E perioada de 48 de ore de predare-primire a functiilor, in care trebuie sa mearga mai departe tot ceea ce e de facut si cu CNADNR", a mai declarat Ponta citat de Mediafax.

Ponta a subliniat ca a cerut CNADNR sa publice pe site toate contractele pe care le are de deszapezire ca sa poata sa se afle si de la mass-media si de la oameni unde nu-si fac treaba si unde pot fi luate rapid masuri.