Premierul Victor Ponta a spus miercuri, in gluma, in debutul CExN al PSD, la care presa a avut acces, ca acordul pe care l-a semnat cu presedintele Traian Basescu contine o fraza in care se arata ca cei doi vor folosi persoana a doua plural si nu vor utiliza epitete sau comparatii din regnul animal: "Colegilor le dau acum textul acordului de pace intre presedinte si prim-ministru. Presa o sa fie foarte dezamagita, ca nu-i nimic acolo. Dumneavostra colegii mei, o sa cititi doar o fraza interesanta care spune ca intre presedinte si prim-ministru trebuie sa vorbim la persoana a doua plural, sa nu folosim epitete, sa nu folosim comparatii din regnul animal", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Victor Ponta si Traian BasescuFoto: Agerpres

El a fost intrebat de Viorel Hrebenciuc daca acordul nu are anexa. "Nu am anexa, ce anexe, iar incepeti? Iar va ia presa in serios, pe bune", i-a replicat Ponta, razand.

Ponta i-a spus lui Hrebenciuc ca partidul s-a schimbat si ca s-a facut o negociere si fara acesta. "Ei, vezi ca se poate?", a mai spus Hrebenciuc.

Victor Ponta a facut public acordul semnat cu seful statului in cadrul conferintei de presa de miercuri de la pranz, in care a prezentat si lista noilor ministri.

Presedintele Traian Basescu declarase, in luna noiembrie, intr-o emisiune televizata, ca "Victor Ponta, cand vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic, ᅡda, domnule presedinte, da domnu' presedinteᅡ si dupa ce iese si ajunge la Palatul Victoria sau ajunge ... se vede cu un microfon in fata vorbeste cum vedeti. De aceea il fac mincinos, de aceea il fac mincinos si pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea il fac mincinos si pentru declaratiile pe care le da pentru presa straina, pentru ca are nevoie de imaginea mea externa si spune ᅡcoabitez, am invatat din lectia verii, nu stiu ce...ᅡ, iar acasa face ce face. Cand vine la mine, cand suntem intre noi doi, se comporta ca un pisic. (...) Acest om ... trebuia sa-i dau de pe fata masca. Cand e in fata mea e ca un pisicut, cand e cu altii e zmeu".