Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara, care a suferit, in urma cu 11 zile, o fractura de femur la ambele picioare in urma unui accident rutier, a fost supus, marti, unei noi interventii chirurgicale la Spitalul Judetean din Timisoara, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara, Liana Dacilescu, a declarat, marti, ca Valeriu Tabara a fost supus celei de-a doua interventii chirurgicale, la Sectia de Ortopedie.

"Valeriu Tabara a fost operat in cursul zilei de astazi (marti- n.r.) la Spitalul Judetean. El se simte foarte bine, iar medicii sunt multumiti de evolutia sa", a declarat Liana Dacilescu.

Potrivit sursei citate, fostul ministru al Agriculturii a fost operat la piciorul drept, dupa ce in urma cu opt zile fusese supus unei prime interventii chirurgicale la piciorul stang.

Accidentul in care a fost implicat Valeriu Tabara a avut loc in 7 decembrie, la iesirea din localitatea Izvin spre Recas, dupa ce autoturismul Dacia Logan pe care il conducea a lovit un cap de pod, apoi s-a rasturnat. Valeriu Tabara era singur in masina.

Seful Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara, Mihai Grecu, declara ca Valeriu Tabara a suferit o fractura de femur bilaterala, fiind nevoie de o interventie chirurgicala.

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara a candidat pentru cel de-al cincilea mandat de deputat, in colegiul electoral din zona Recas din judetul Timis, si a pierdut alegrile, cu 19,74% din voturi, in fata contracandidatului sau de la USL, consilierul judetean Catalin Tiuch, care a primit 55,17% din voturi.

Ulterior, el a anuntat, din spitalul unde era internat in urma accidentului, ca se va retrage din viata politica.

La jumatatea lunii septembrie, Valeriu Tabara a fost supus unei interventii chirurgicale de tip by-pass la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.