Eurodeputatul PDL Cristian Preda precizeaza, pe blogul lui, ca i-a propus lui Vasile Blaga candidatura in Bucuresti a trei deputati europeni (el, Monica Macovei si Theodor Stolojan) pentru alegerile parlamentare, miza fiind refacerea scorului PDL in capitala, dar raspunsul primit a fost de tipul "sa vedem, sa analizam".

Postarea pe blog vine dupa ce Vasile Blaga afirmase, luni seara, la Digi24, ca este dezamagit de demisia lui Cristian Preda din pozitia de prim-vicepresedinte si ca ii propusese acestuia sa candideze "la locale" ("se gandea probabil la parlamentare, dar nu a gasit cuvantul potrivit", noteaza Preda).

"Ma simt obligat sa reactionez, fiindca e vorba despre o denaturare a realitatii. E ca intr-un banc de la Radio Erevan: nu el mi-a cerut si eu am zis 'nu', ci eu am propus si PDL n-a acceptat", scrie europarlamentarul PDL.

"Mai precis, lucrurile au stat asa: la mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga si A.Videanu (responsabil pentru filiala din Bucuresti) un plan care prevedea ca trei deputati europeni sa candideze la alegerile pentru Parlamentul Romaniei, si anume Monica Macovei - impotriva lui Dan Voiculescu, eu - impotriva lui Crin Antonescu si fostul premier Stolojan - impotriva fostului premier Tariceanu", explica acesta.

Preda precizeaza ca acest plan "a fost discutat cu putine persoane", deoarece se dorea aparitia unor "candidaturi-surpriza" iar miza era "refacerea scorului PDL in Bucuresti, dupa experientele nefericite din trecutul recent, si anume esecurile lui V.Blaga si S.Prigoana de la primarie".

"Raspunsul a fost de tipul: sa vedem, sa analizam", in conditiile in care analiza lui Vasile Blaga arata ca "prejudiciul adus PDL de plecarea unor lideri din colegiile bucurestene va fi accentuat de niste candidaturi asumate de deputati europeni in capitala tarii".

Cristian Preda spune ca nu ar fi vorbit despre aceste "chestiuni interne, daca V. Blaga nu ar fi facut afirmatii inexacte" si face un apel la stoparea polemicilor din PDL.

"Cred ca in acest moment, opozitia fata de USL e mai importanta decat polemici cu miza strict personala. Asa ca, din punctul meu de vedere, ar trebui sa ne oprim aici", incheie acesta.