USL a mers la Cotroceni cu mandatul de a-l propune pe Victor Ponta in functia de prim ministru.

"In urma rezultatului alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie si a deciziilor adoptate in congresele PNL, PSD si PC din data de 7 aprilie 2012, Uniunea Social Liberala il sustine pentru functia de prim ministru al Romaniei pe domnul Victor Viorel Ponta", se intr-o scrisoare semnata de Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin si Gabriel Oprea si adresata presedintelui Traian Basescu.

Documentul este datat 17 decembrie 2012, ora 10.00.

Si UDMR a transmis presedintelui ca cei care au obtinut majoritate parlamentara trebuie sa formeze Guvernul

Uniunea Democrata Maghiara din Romania a transmis la consultarile cu presedintele Traian Basescu, de luni, de la Palatul Cotroceni, mesajul ca majoritatea parlamentara este cea care are responsabilitatea formarii noului Guvern, a declarat presedintele Uniunii, Hunor Kelemen, citat de Agerpres.

"Am spus la consultari ca UDMR nu are ce candidat sa propuna pentru functia de premier si ca cei care au majoritatea parlamentara au responsabilitatea de a forma Guvernul. Trebuie respectata optiunea si dorinta alegatorilor", a declarat, pentru AGERPRES, Hunor Kelemen.

El a subliniat ca a transmis respectivul mesaj indiferent daca UDMR va fi sau nu formatiune guvernamentala.

Liderul UDMR a mai spus ca presedintele Traian Basescu nu l-a intrebat despre o eventuala intrare a Uniunii la guvernare.