Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a evitat, joi seara, sa spuna cu cine a vorbit Traian Basescu pe subiectul desemnarii premierului, el mentionand doar ca nu este vorba despre un om care a fost in PD si ca "nu e numai unul", desi nu toti au vorbit direct cu presedintele, scrie Mediafax.

"Este un om care nu a fost in PD. Nu o sa aflati de la mine lucrul asta. Vom discuta in partid. Nu e numai unul. Repet, eu nu spun ca au vorbit cu Traian Basescu", a spus Dragnea la Realitatea TV.

El a tinut sa aminteasca faptul ca el este unul dintre cei patru care au inventat si au construit USL. "Sunt prieten si camarad cu Victor Ponta si am fost impreuna in situatii grele si nu l-am lasat si nu m-a lasat. Sa fac complot ca sa ce? Sa nu mai fie Victor? Am auzit si de Marian Oprisan, Nicusor Constantonescu si Radu Mazare. Este exclus. Oamenii acestia nu au nicio legatura cu asa-numitul complot. In ceea ce priveste aceste discutii, noi vom face o analiza in partid. Este incorect fata de colegi sa vorbim la televizor, cei care stim cu certitudine ce cu cine a vorbit. Vom avea o discutie in partid foarte serioasa pentru ca nu e in regula ca intr-o campanie extrem de importanta sa se intample aceste lucruri. Este vorba de niste decizii ale Congresului", a mai spus Dragnea.

El a fost intrebat daca se refera, cand vorbeste despre cei cu care Basescu a purtat discutii, la Mircea Geoana sau la Marian Vanghelie, dar a evitat sa raspunda.

Intrebat daca cel cu care a discutat Basescu este fost ambasador sau fost ministru de Externe, Dragnea a spus ca au fost multi ambasadori si nu ii stie pe toti. Desi realizatorii au insistat, Dragnea nu a dorit sa dea nume: "O sa ma intrebati acum si cu ce litera incepe".

Intrebat daca cel cu care a discutat presedintele este un om important, Dragnea a raspuns: "Traian Basescu vorbeste cu oameni grei si oameni puternici, despre care el stie ca pot face lucruri".

El a spus ca nu ii este frica de Basescu si nici de procesele in care este implicat.

Senatorul PSD Mircea Geoana a exclus, la "Gandul Live", implicarea sa intr-un puci intern care ar avea ca scop inlocuirea lui Victor Ponta ca si candidat pentru sefia guvernului, mentionand ca va incerca sa aiba o discutie cu acesta si ca a vorbit deja la Senat cu Crin Antonescu.

Numele lui Marian Vanghelie, al lui Marian Oprisan si al lui Radu Mazare au fost vehiculate in presa ca numarandu-se printre social-democratii pe care Mircea Geoana i-ar fi contactat, vorbind in numele lui Traian Basescu, pentru a obtine sprijinul in vederea formarii Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca exista o problema in PSD data de faptul ca "cineva din partid" a vorbit cu alti membri ai PSD, in numele lui Traian Basescu, pentru a obtine sustinerea pentru o eventuala desemnare ca premier, spunand ca acea persoana va fi exclusa.