Corespondenta de la Bruxelles

VIDEO Victor Ponta: Termenul 2015 e posibil, dar nu e probabil pentru aderarea Romaniei la zona euro / Sigur ca am discutat cu presedintele UDMR, am stat unul langa altul in avion / Domnul Antonescu nu a spus ca se opune unei coabitari cu UDMR / CCR nu ne-a lasat sa micsoram numarul de parlamentari

de Robert Mihailescu     HotNews.ro
Joi, 13 decembrie 2012, 17:36 Actualitate | Politic


Termenul 2015 este "posibil, dar nu e probabil" pentru aderarea Romaniei la zona euro, a declarat, joi, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, care participa la reuniunea sefilor de stat si premierilor membri ai Partidului Socialistilor Europeni, ce precede lucrarile Consiliului European. Primul ministru nu participa insa la lucrarile Consiliului European de iarna, unde Romania este reprezentata de Traian Basescu. "Eu consider ca Romania trebuie sa faca eforturi sa intre in zona euro. Acest lucru se va intampla cand suntem pregatiti, nu inainte de a fi pregatiti", a adaugat primul ministru. Ponta a vorbit si despre varianta intrarii UDMR la guvernare, afirmand ca a discutat cu presedintele UDMR, aflat si el la Bruxelles - "am stat unul langa altul in avion" si a acuzat CCR ca "nu ne-a lasat sa micsoram numarul de parlamentari".

Declaratiile lui Victor Ponta:

Sunt foarte recunoscutator pentru sprijinul lui Stanisev, al PES-ului si al liberalilor europeni in perioada de campanie.

Azi e un nou premier si in Lituania, numarul nostru creste si sper ca va continua saz creasca anul viitor in Italia, Bulgaria, Malta.

Sper sa fiu capabil sa raspund asteptarilor poporului roman care a votat pentru noi.

As vrea sa spun ca am participat la intalnirea sefilor de Guverne social-democrati si socialisti, obisnuita inaintea Consiliului european, chiar daca eu nu particip pentru moment sau pana voi avea un mandat din partea presedintelui.

E o ocazie extrem de importanta pentru a afla care sunt ultimele dezvoltari pe agenda europeana, de a exprima punctul de vedere al guvernului Romaniei si al PSD.

Consider aceste intalniri o ucenicie foarte buna pentru mine si nu e vorba doar de un interes al familiei politice, ci si de exprimarea pozitiei Guvernului Romaniei.

Referitor la tema principala pe agenda CE, foaia de parcurs pentru definitivarea Uniunii economice si monetare. Guvernul a adoptat o pozitie, discutata si coordonata si cu consilierii presedintelui. Romania, in persoana presedintelui, exprima un punct de vedere comun, pentru Romania este important sa pastram implicarea noastra, desi ca tara nemembra a zonei euro, in toate procesele care au loc pe plan european, este extrem de important sa clarificam modalitatile de asociere a statelor non-euro la aceste mecanisme si sa pregatim momentul in care Romania va indeplini toate criteriile pentru intrarea in euro.

Mai este un subiect, si aici pozitia guvernului e similara cu cea a presedintelui - spatiul Schengen.

Discutiile s-au amanat pana la raportul MCV, care va fi prezentat de Comisie, motiv pentru care am solicitat in cadrul CAG ca actualul Consiliu sa ia act de deplina capacitate tehnica a Romaniei si de indeplinirea tuturor standardelor pentru a intra in Schengen, urmand ca la urmatorul JAI sa fie discutat si decis un calendar clar de aderare a Romaniei.

Am discutat cu colegii mei de familie politica despre rezultatul alegerilor de duminica, am primit destule felicitari pe care le voi transmite colegilor mei de acasa.

I-am asigurat pe presedintele PE, ceilalti prim ministri, ca Romania va merge pe o cale constitutionala, o cale de normalitate, stabilitate si predictibilitate, ca procerdurile constitutionale vor fi indeplinite in acest an si nu va exista niciun fel de nou conflict de natura constitutionala in perioada urmatoare.Intrebari:

V-ati consultat cu privire la pozitia Romaniei cu presedintele?
Da, nu eu personal, ci ministrii si personalul de specialitate au elaborat impreuna punctul de vedere si pozitia Romaniei. Nu exista niciun fel de precedent in acest sens. Nu a fost necesara o discutie telefonica, pe tema uniunii economice si monetare guvernul si consilierii presedintelui au elaborat o pozitie comuna.

Ati discutat despre Ecofin?
A participa domnul secretar de stat Claudiu  Doltu, am fost informat asupra evolutiilor, importanta pentru Romania era implicarea si a statelor care nu fac parte din euro in procesul de decizie si acesta va fi pe agenda Consiliului . Schengen va fi pe agenda consiliului JAI din martie, important pentru noi e sa se constate inca o data ca Romania a indeplinit toate conditiile tehnice.

Aveti informatii ca va aparea un paragraf cu Schengen?
Nu.

Pe memorandumul aprobat in guvern se afla si problema Schengen?
Nu pot sa va spun  ca e un mandat expres, discutiile despre Schengen au fost incluse in concluziile JAI din martie. Nu i-am cerut nimic presedintelui in mod special, ne dorim ca aceasta problema sa fie inclusa. Am discutat cu premierul Belgiei si Danemarciei, nu sunt adevarate zvonurile ca se opun aderarii Romaniei la Schengen. Sunt doua tari care au spus ca asteapta raportul pe MCV.

Aveti un termen stabilit pentru aderarea la euro?
 E o strategie de convergenta stabilita de Finante cu BNR, incercam sa respecta toate criteriile de convergenta.

Mai e valabil termenul 2015?
Este posibil dar nu e probabil.

Ati discutat cu presedintele UDMR?
Sigur ca am discutat, am stat unul langa altul in avion. Nu putem decide noi doi, o sa avem o intalnire dupa consultari si dupa ce presedintel nominalizeaza candidatul la functia de premier.

Ati discutat ce formula de colaborare va fi?
Am discutat azi in avion prieteneste toate formulele posibile, discutia nu poate avea loc decat dupa consultarile cu presedintele si candidatul pentru functia de premier. In mod sigur nu vo sustine o asemena pretentie, e un lucru evident si nengociabil. Vom discuta inclusiv despre revizuirea Constituiei, nu se modifica articolul 1.

Domnul Antonescu nu a spus ca se opune unei coabitari cu UDMR.

Constantin Nita a spus ca Finantele trebuie sa revina PSD.
L-am certat, nu in sensul ca nu as fi de acord, ci niciun reprezentant din conduecerea PSD nu trebuie sa discute de ministere pana nu avem decretul. Opinii de acest gen nu au absolut niciun rost. A raspuns la o intrebare, ghiciti de unde, cred ca de la B1.

Va doriti sa aveni un ministru UDMR personal?
 Personal cred ca trebuie dat un mmesaj foarte clar al majoritatii ca nu e o majoritate care asupreste nici minoritate politica, nici minoritati naitonal,e ci e o majoritate pe care o folosim ca o sansa istorica de a face reforme reale, si prima ar fi reunificarea simbolica a tarii si a poporului. Aici ii includ si pe cetatenii maghiari. Asta cred eu si asta a fost motivul pentru care am sustinut ca trebuie sa discuta cu UDMR asa cum vom discuta si cu PPD si cu PDL. Noi avem nevoie de jumatate plus unu din voturi pentru investirea Guvernului, e clar, cu atat mai mult cu cat avem si acordul cu minoritatile. Nu-mi doresc mai multe voturi, imi doresc un mesaj de deschidere si de dorinta de colaborare, mai ales catre minoritatea maghiara, care are un singur reprezentant legitim, UDMR. Eu cred ca indiferent de ce ne-am reprosat, am obligatia sa-i respect pe cei ce reprezinta comunitatea maghiara. Domnul Antonescu nu se opune ideii de cooperare, variantele le vom pune pe masa dupa desemnarea premierului, inainte e prematur.

Exista reticente in BP?
Sunt opinii in toate partidele, nu toata lumea de la PSD e in favoare, e normal, singurul lucru adevarat e ca nu putem discuta cu UDMR decat dupa ce va exista o nominalizare pentru functia de premier.

Va mentineti pozitia de a merge impreuna, ca USL?
Asa am mers si pana acum.

Articiolul unu nu se negociaza. CCR, la o luna dupa ce am avut majoritate, am adoptat o lege care reducea numarul de parlamentari, si Curtea a declarat-o neconstitutionala pentru ca nu a fost aprobata cu un an inainte. Daca acum CCR adauga ca nu va permite niciun fel de lege electorala decat cea cu 300 de parlamentari si unicameral e o problema si mai mare. E foarte ciudat comunicatul Curtii, nu au stiut atunci cand au respins legea ca o sa se inmulteasca atat de tare Parlamentul, s-au gandit sa nu castigam noi atat de mult. Curtea nu ne lasa nici sa reducem numarul de parlamentari? Daca dorim asta pentru 2016? Sper ca nu e cazul, ar fi groaznic sa nu ma lase sa reduc la 200 de parlamentari.

Sunteti multumit cum arata Parlamentul?
Evident ca nu, am votat o lege care trimitea in Parlament doar pe cei care au castigat colegiile. CCR nu ne-a lasat. Este obligatoriu sa reducem numarul de parlamentari, de asta m-a speriat comunicatul CCR, daca nu sunt fix 300 nu ne lasa? In sesiunea februarie - iunie trebuie facut un forum parlamentar, cu specialisti, care sa vina cu o propunere, iar in cazul legii electorale, e clar ca trebuie sa renuntam la legea actuala, si sper sa ne lase CCR, si atunci trebuie sa renuntam de acum si sa adoptam unul dintre cele trei sisteme: lista, foarte hulita, ori facem uninominal pur, majoritar, dar acolo PDL nu va accepta, pri facem sistemul mixt cu jumatate colegii, jumatate pe lista. Si in sistemul mixt german se dubleaza colegii, cu opt, ultima data, daca nu ma insel. E clar ca in primavara trebuie sa decidem care e sistemul, cel actual s-a dovedit un esec, nimeni nu s-a asteptat sa ajungem la situatia din 2012, cand ne-am dat seama ce se intampla nu ne-a lasat CCR.  Nu pretind ca au stiut ce o sa se intample, dar ei nu ne-au lasat sa micsoram numarul de parlamentari.

Se vor regasi oameni cu probleme in justitie in viitorul Guvern?
Nu vorbesc de echipa, de portofolii, decat atunci cand voi avea portofoliul de premier nominalizat.

Intentionati sa schimbati hotarea Guvernului Boc pentru intrarea in 2015 in zona euro?
O sa facem o analiza cu BNR si o sa vedem daca acesta e un termen realist. Eu consider ca Romania trebuie sa faca eforturi sa intre in zona euro. Acest lucru se va intampla cand suntem pregatiti, nu inainte de a fi pregatiti. Si Polonia are aceeasi optiune.

Se vor regasi oameni cu probleme in justitie in viitorul Guvern?
Nu vorbesc de echipa, de portofolii, decat atunci cand voi avea portofoliul de premier nominalizat.

Intentionati sa schimbati hotarea Guvernului Boc pentru intrarea in 2015 in zona euro?
O sa facem o analiza cu BNR si o sa vedem daca acesta e un termen realist. Eu consider ca Romania trebuie sa faca eforturi sa intre in zona euro. Acest lucru se va intampla cand suntem pregatiti, nu inainte de a fi pregatiti. Si Polonia are aceeasi optiune.

Cand se reiau platile pe POSDRU?
Si asta a fost unul dintre motivele pentru care m-am bucurat sa vin la PES, am discutat cu comisarul Andor , suntem preagatiti cu toate documentele. Maine pleaca seria de cereri de decontare, luni mai sunt pregatite documente pentru inca 130 milioane euro. Domnul Svoboda mi-a dat vestea ca intre Parlament si Comisie s-a gasit o solutie de rectificare a fondului social european, era un gap de 10 miliarde. Nu putea sa-mi spuna cand va dau banii, in functie de analiza cererii noastre si de alimentarea fondului social.


Declaratiile lui Serghei Stanisev - fost premier al Bulgariei si presedintele Partidului Socialistilor Europeni:

L-am felicitat pe Victor Ponta pentru victoria istorica a social-democratiei in Romania si i-am urat succes in implementarea programului USL.

Exista multe provocari si prioritatile sale vor fi dezvoltarea economica, problemele sociale.

La acest Consiliu se va discuta arhitectura uniunii ommetare si vor fi consecinte pentru tarile din UE in anii care vin.

Vestea este una pozitiva, dar sunt multe intrebari care trebuiesc clarificate.

Pentru mine, o ingrijorare foarte serioasa este lipsa dimensiunii sociale in concluziile Consiliului.

Responsabilitatea sociala si controlul sunt importante, dar UE s-a construit pe principul solidaritatii, nu pe cel al divide si stapeneste.

Intelegerile bilaterale intre UE si statele europene se pot transforma in noi troici.

Este o stire foarte importanta - garantia pentru tineri.

PES prpmoveaza aceasta campanie din aprilie, a fost aprobata de CE, la propunerea unui comisar socialist.

I-am cerut premierului sa sprijine garantia pentru tineri si sa ofere mijloacele financiare necesare pentru a o implementa.

Avem aproape 6 milioane de tineri fara loc de munca si e o rusine.

Garantia pentru tineri va oferi o sansa tinerilor sa aiba o sansa in viata, sa primeasca un loc de munca, o sansa la educatie.

Vrem o garantie europeana pentru tineri in valoare de 10 miliarde de euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6230 vizualizari

 • +26 (32 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 13 decembrie 2012, 17:51)

  florinelul [anonim]

  • -24 (34 voturi)    
   Cu siguranta.... (Joi, 13 decembrie 2012, 18:33)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui florinelul

   Ia canta si placa cu frauda masiva...
   • +19 (25 voturi)    
    Nu cata nimeni , (Joi, 13 decembrie 2012, 20:53)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

    Doar tu dansezi.Si Mazeta ,Colonelul....ca de obicei,la balul sepcilor rosii.Sa traiesti bine!
   • +10 (20 voturi)    
    Un alt cintec, poate iti place. (Joi, 13 decembrie 2012, 21:20)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

    Ponta a marit taxele locale cu 16%
    • -1 (9 voturi)    
     Ai citit vreodata... (Vineri, 14 decembrie 2012, 8:47)

     cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Codul Fiscal.E din 2005.
     E o prevedere acolo de indexare anuala..
     Asta ca sa nu mai ai dubii de cine si cum mareste.
     Zi merci ca te-am luminat.
   • +2 (6 voturi)    
    care frauda? (Vineri, 14 decembrie 2012, 9:27)

    quetzal [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

    care frauda, nu va mai laudati atata, nu a fost nici o frauda, a fost prostia poporului latrinist, atata i-a dus mintea sa voteze :)
  • +23 (31 voturi)    
   MINCIUNI marca USL (Joi, 13 decembrie 2012, 19:09)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui florinelul

   USL nu a vrut niciodata reducerea nr de parlamentari, in 2009 PSD si PNL au facut tot posibilul pt ca referendumul sa NU fie valid.

   in 2012 USL nu a facut absolut nim,ic pt a reduce nr de parlamentari desi a detinut controlul in parlament si la guvern pest 8 luni.

   modificarile la legea electorala incercate de USL in 2012 se refereau doar la uninominal PUR, NU la reducerea nr de parlamentari cum minte Ponta si Antena 3
   • +1 (3 voturi)    
    8 luni... (Vineri, 14 decembrie 2012, 9:27)

    nellino [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    dar parca CCR a zis ca legea electorala se poate modifica maxim cu 6 luni inaintea alegerilor.

    si-au ramas doar doua....
    • 0 (0 voturi)    
     8 luni (Vineri, 14 decembrie 2012, 20:20)

     alien_ [utilizator] i-a raspuns lui nellino

     Daca vroiau sa o faca, o faceau in cele 8 luni in care au fost la guvernare, dar in perioada aia stim cu totii ca aveau cu totul alte prioritati: taierea investitiilor ca sa fie bani suficienti pentru pomenile electorale, apararea puscariabililor de justitie, interventia brutala impotriva statului de drept, musamalizarea plagiatului si referendumul abuziv pentru suspendarea presedintelui.

     Scuza ca CCR nu a aprobat proiectul de lege cu 300 parlamentari combinat cu uninominalul pur e jenanta.

     De ce nu le-au separat, ca macar aia cu 300 parlamentari sa treaca? Uninominalul pur e o prostie imensa, foarte bine ca a fost blocat de CCR, ca asa USL fi avut 95% in parlament, devenind iar "partidul unic".
 • +28 (36 voturi)    
  vezi ca CCR (Joi, 13 decembrie 2012, 18:27)

  Aramis [utilizator]

  tocmai ti-a raspuns ca tu si Antonescu sunteti de vina
 • +40 (48 voturi)    
  Doamne, baiatul asta minte asa cum respira (Joi, 13 decembrie 2012, 18:27)

  bigbrother [utilizator]

  CCR nu i-a lasat sa reduca nr de parlamentari pe motiv ca..ce? Nu mai intrau toti hotii?

  Ia uite declaratia presedintelui CCR (sursa: Romania Libera):

  ..." Prin acest comunicat de fapt am reluat hotararea Curtii Constitutionale din iunie 2012, cand , intre altele, am adus aminte legiuitorului ca trebuie facute modificari legislative care sa respecte vointa poporului, exprimata prin referendumul din 2009, care cerea un numar maxim de 300 de parlamentari"

  USL trebuia (si avea doua treimi din parlamentari a.i sa treaca legea in Parlament) sa faca doua chestii : parlament unicameral si reducerea nr. parlamentarilor la 300. Dar, ca multe din alte promisiuni ale USL, au ramas la stadiul de declaratii sforaitoare.

  Din nou, "felicitari" celor care au votat USL. Pe zi ce trece ne va fi mai rau.
  • +13 (19 voturi)    
   CCR nu i-a lasat? (Joi, 13 decembrie 2012, 18:57)

   Mariusica.a [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Bai toti politicienii mint, chiar si Basescu mai minte, oricat de incredibil ar fi asta pentru unii.

   Dar omu asta mananca XX cu lopata
   Ce rost mai are sa si postez comentariu mare ca "bigbrother" cand asta ne ia de retarzi, debili, handicapati...

   PS: +1 pentru ca te-ai chinuit bigbrother
  • -14 (22 voturi)    
   USL a scapat o mare opotunitate (Joi, 13 decembrie 2012, 19:25)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   de a limpezi viata politica daca faceau legea cu 300 de parlamentari, ramaneau numai doua partide in parlament PSD si PNL la care se mai adauga UDMR. Aviz amatorilor pentru alegerile de peste 4 ani.
   • +7 (13 voturi)    
    Stai linistit, (Joi, 13 decembrie 2012, 21:23)

    mihai_42 [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    mai e mult pana se va rezolva criza prin care trece toata lumea asa ca peste 4 ani PSD-ul va fi cel care va lupta din rasputeri sa pastreze legea in forma actuala ca sa prinda Parlamentul :)
   • +4 (8 voturi)    
    si la alegerile urmatoare.. (Vineri, 14 decembrie 2012, 9:18)

    math [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ... ar fi ramas unul singur PSNL, borna de aur a implinirii poporului, culmea democratiei originale. Sunt convins ca la alegeri, desi singuri pe lista, canditatii socialisti-liberali ne vor da tuturor galeti, faina, cartofi.

    Am scapa definitiv de aceste scandaluri care nu lasa guvernul sa lucreze si obliga politicienii sa stea toata ziua la televizor. Totodata ar trebui sa ramana numai doua televiziuni Antena 3 si RTV. Acolo avem tot ce trebuie, informatii, dezbateri. De ce sa fie 100 de programe care sa zapaceasca poporul si sa dam ocazia tiranului sa manipuleze/dezinformeze.

    Aviz amatorilor cu neuroni stingheri.
   • +1 (3 voturi)    
    Da, sansa de a reveni la comunism (Vineri, 14 decembrie 2012, 11:47)

    bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Ti-e dor de cozile la paine, salam cu soia, lipsa apei si curentului? Sau poate programul la TV e prea lung si nu apare destul Ponta & Co pe "sticla". Nu, stiu, ti-e dor sa-ti fie ascultate convorbirile, sa nu iti mai poti spune parerea, sa nu mai poti pleca din tara, sa nu mai traiesti.

    In cazul asta, da, au scapat o mare oportunitate.
 • +15 (23 voturi)    
  tot nu a invatat tratatul? (Joi, 13 decembrie 2012, 18:28)

  foarte-curios [utilizator]

  sau nu e nevoie nemaifiind premier in cateva zile? Ca sa poti sa aderi la euro, STAI DOI ANI in anticamera, cu inflatie redusa si cu curs putin fluctuant. Ori USL a decis sa dea drumul la inflatie ca sa poata mari IN MINUS pensiile si salariile. Cum sa adere? Miorlau habar n-are NICI DE ASTA...
 • +15 (21 voturi)    
  familia politica... (Joi, 13 decembrie 2012, 18:29)

  pehash [utilizator]

  sunt curios ce parere au colegii de familie politica din alte tari despre doctrina USL. aia transmisa prin fapte, nu prin vorbe.
 • +20 (24 voturi)    
  ca de obicei (Joi, 13 decembrie 2012, 18:29)

  cotora [utilizator]

  ca de obicei, ponta minte, de ce CC nu i-a lasat sa faca o lege cu 300 de parlamentari maxim ?, eu stiu ca nu i-a dat voie cu legea uninominala facuta de el si antonescu, vad ca ocoleste raspunsul cu privire la viitorii ministrii penali
  • +10 (14 voturi)    
   nu stiu de ce-l ocoleste ... (Joi, 13 decembrie 2012, 18:56)

   the [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   asa cum merg treburile deocamdata, ar fi sa fie 100% penali ...
  • -13 (19 voturi)    
   CCR a gresit! (Joi, 13 decembrie 2012, 19:44)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui cotora

   Vointa noastra a fost 300 de parlamentari.
   Legea in vigoare a dus la 588 de parlamentari.
   USL a propus o alternativa la legea in vigoare cu maxim 471 de parlamentari care a fost respinsa de CCR.

   Decizia CCR a condus catre un rezultat total opus vointei poporului.
   • +7 (11 voturi)    
    USl s-a opus (Joi, 13 decembrie 2012, 21:33)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    la modificarea Constitutiei si un nr. de 300 parlamentari. Caz in care ati fi putut scapa si de PDL si de Basescu. In schimb v-ati ales cu 588. Daca nu aveti locuri destule pentru ei faceti ca la scoala: doua schimburi.
   • +3 (7 voturi)    
    De cand da CCR-ul legi?? (Joi, 13 decembrie 2012, 22:37)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    Si de cand 471=300?? Ce fel de scoala ai facut? (daca ai facut)!!!
   • -2 (6 voturi)    
    USL ar fi facut legi pentru 275... (Vineri, 14 decembrie 2012, 9:27)

    math [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ...de Parlamentari si numai 10 ministere, pentru a economisi banii poporului si a mari salariile bugetarilor, pensiile si autostrazile.

    Tiranul si slugile lui din CCR, DNA, ANI, CSM, NBA, OTV, CFR.... nu i-au lasat. Cum nu ii vor lasa nici in urmatorii ani. Dl. dr. Ponta este cel mai mare conducator al romanilor dupa Mihai Viteazu si Adrian Nastase, dar nu se poate lupta cu miile de slugi ale tiranului care ii baga bete in roate.
 • +3 (11 voturi)    
  curand... (Joi, 13 decembrie 2012, 19:01)

  UglyKidJoe [utilizator]

  aderam la rubla
 • +13 (17 voturi)    
  Ponta minte cu nerusinare (Joi, 13 decembrie 2012, 19:07)

  Gryphus [utilizator]

  USL a vrut sa modifice legea electorala cu cateva luni inainte de alegeri dar pt un singur scop: sa fie uninominal PUR, adica doar candidatul de pe locul 1 sa ajunga in parlament deci doar cei ai PSD si PNL.

  dar UNINOMINALUL PURT dorit de USL NU PERMITEA SCADEREA NR DE PARLAMENTARI, ar fi ramas tot in jur de 450 deci departe de cei 300 votati la referendumul VALID din 2009
 • +12 (20 voturi)    
  mitomanie (Joi, 13 decembrie 2012, 19:09)

  paganini [utilizator]

  mai oameni buni...!!! individul asta este INCORIGIBIL...minte de ingheata apele....(de aia o vint mai iute IARNA...sic !) mintea mea de ardelean refuza un asemenea comportament...asta are o logica ..PE DOS...!!!!!!
 • +11 (17 voturi)    
  Parca si-ar face campanie electorala deja (Joi, 13 decembrie 2012, 21:59)

  Parzivall [utilizator]

  Dottore, cu tine, cu Cacaru, cu Varanul si cu Ciobanul sa spuna romanii sar'mana daca o sa mai fiti in UE in 2015.
 • +1 (5 voturi)    
  Premierul, UDMR si MRU (Vineri, 14 decembrie 2012, 9:17)

  margo40 [utilizator]

  In timp ce dl Ponta discuta cu presedintele UDMR in avion, Mihai Razvan Ungureanu, primea titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea din Pecs, http://www.youtube.com/watch?v=hcUbLju2ViM . Intreaga ceremonie a fost transmisa de Televiziunea Universitatii, fiind receptionata si in Romania pe internet. Oare dl.Ponta, a comentat acest eveniment cu UDMR-ul?
 • 0 (4 voturi)    
  minte de rupe (Vineri, 14 decembrie 2012, 10:27)

  Gobelin [utilizator]

  nu i-a impiedicat nimeni sa aibe mai putini parlamentari.
  harta si numarul colegiilor sunt definite in legea de organizare, de aia nu s-au atins.
  ceea ce au vrut e a fost sa fie doar ei in parlament si cativa de la minoritati.
  puteau foarte simplu sa reduca numarul de colegii, dar n-au vrut.
 • +1 (5 voturi)    
  Ponta e mincinos (Vineri, 14 decembrie 2012, 11:03)

  MirceaIo [utilizator]

  Problema lui Ponta e ca nu il mai crede nimeni. Cu ce sa asigure el CE,? el a dat ordin ministrilor Invatamantului sa dizolve comisiile care ii verificau "furaciunile". Ponta Victor e MITOAMN!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by