Potrivit surselor Hotnews.ro din interiorul USL, UDMR a promis sustinerea lui Victor Ponta pentru functia de premier in cadrul viitoarelor consultarii de la Cotroceni in schimbul unor functii in esalonul doi din Guvern. Este vorba de functii in institutiile aflate in subordinea Guvernului insa nu s-au stabilit care vor fi acelea. "Discutiile au fost de principiu, nu s-a luat nicio decizie, nu s-a stabilit numarul si functiile", au explicat sursele citate.

"Pentru USL este importanta sustinerea UDMR din perspectiva numirii premierului. Miza este ca UDMR sa-l sustina pe Victor Ponta ca premier in fata lui Traian Basescu si sa avem o majoritatea confortabila la revizuirea Constitutiei si legea electorala. Trebuie sa dam ceva in schimb si PNL trbuie sa inteleaga asta. Nu se pune problema cedarii unor ministere poate functii de secretar de stat", au explicat sursele citate.

Totodata, UDMR a cerut sa-i fie mentinuti oamenii in instutiile deconcentrate, aflate in subordinea Guvernului. In cadrul Victor Ponta le-a explicat partenerilor de guvernare ca este nevoie de sustinere UDMR-ului pentru a elimina orice posibilitate a lui Traian Basescu de a refuza nominalizarea premierului.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat la finalul intalnirii cu USL ca singurul premier este Victor Ponta. "Din punctul meu de vedere, exista o singura varianta, indiferent daca vom intra la guvernare sau nu, cei care au castigat alegerile si bineinteles Victor Ponta. Asta nu are legatura cu situatia ulterioara desemnarii primului ministru. Nu noi am castigat alegerile. Noi, daca am fi castigat alegerile, am fi venit cu o propunere, dar in aceasta situatie singura propunere este Victor Ponta".

Sursele citate sustin ca liderul PNL, Crin Antonescu si presedintele PC, Daniel Constantin nu s-au lasat convinsi, urmand sa aiba loc o noua runda de negocieri in urmatoarea perioada.

De altfel, la finalul intalnirii Crin Antonescu a refuzat sa faca orice fel de declaratie, plecand in graba si vizibil iritat.

In schimb, liderul PSD, Victor Ponta a ramas la declaratii.

"Exista posibilitatea ca UDMR si sa fie in coalitia de guvernare si sa nu fie. Nu e cazul sa discutam nimic oficial si nimic aplicat, decat dupa ce va fi desemnat premierul. Daca eu sunt acela, ceea ce e posibil, atunci sigur ca discut si in cadrul USL si cu alte formatiuni. Bine, ARD vrea sa ramana in opozitie, iar cu PPDD" nu stiu cati mai raman(...) La UDMR deocamdata, in acest moment, nu e o decizie daca va fi in opozitie sau la putere ", a declarat Ponta.

La negocieri au participat alaturi de liderii USL si cei ai UDMR (Kelemen Hunor si Laszlo Borbely) si Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Bogdan Ciuca, Dan Radu Rusanu, Eduard Hellvig si Mihai Voicu. In debutul negocierile a fost prezenta si Sebastian Ghita care a parasit sedinta ulterior.