Liderii UDMR Kelemen Hunor si Laszlo Borbely au sosit la biroul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde se afla si premierul Victor Ponta. La sosire, Laszlo Borbely a precizat ca obiectul discutiilor vizeaza modul in care vor fi alocate functiile in noul Legislativ, transmite Mediafax. In biroul lui Antonescu se mai afla presedintele PC, Daniel Constantin, alaturi de Bogdan Ciuca, dar si omul de afaceri Sebastian Ghita, ales deputat PSD. La discutii se mai afla secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, liberalul Dan Radu Rusanu si Viorel Hrebenciuc.

UPDATE (19.25) Victor Ponta, la finalul discutiilor:

  • Am discutat despre Parlament, despre structurile parlamentare. Deocamdata stabilim reprezentarea in structurile parlamentare si dupa aia vorbim si de colaborare. O sa discutam dupa ce presedintele va desemna candidatul de prim-ministru
  • Conform cutumelor parlamentare, toate grupurile au o pondere (in structurile parlamentare), nu vreau sa repetam abuzurile comise in perioada 2010-2012
  • (despre UDMR) Exista posibilitatea si sa fie in coalitia de guvernare si sa nu fie. Nu e cazul sa discutam nimic oficial si nimic aplicat, decat dupa ce va fi desemnat premierul. Daca eu sunt acela, ceea ce e posibil, atunci sigur ca discut si in cadrul USL si cu alte formatiuni. Bine, ARD vrea sa ramana in opozitie, iar cu PPDD… nu stiu cati mai raman
  • La UDMR deocamdata, in acest moment, nu e o decizie daca va fi in opozitie sau la putere

Crin Antonescu: "Este vorba de discutii intr-un cadru informal. Data fiind totusi iminenta convocare a Parlamentului, sunt niste lucruri care trebuie discutate si lamurite inainte. Exista clasicul algoritm al impartirii parlamentare putere-opozitie, grupuri parlamentare, sunt niste calcule care se fac. Sunt dupa aceea niste impartiri de comisii, in birourile permanente, sunt multe astfel de lucruri de discutat".

"Am venit la o pipa, la o cafea", a spus Hunor Kelemen, potrivit Agerpres. Intrebat daca va discuta si despre viitorul Guvern, el a sustinut ca intalnirea se rezuma la aspecte legate de Parlament.

In biroul lui Antonescu se mai afla presedintele PC, Daniel Constantin, alaturi de Bogdan Ciuca, dar si omul de afaceri Sebastian Ghita, ales deputat PSD. La discutii se mai afla secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, si liberalul Dan Radu Rusanu.

Victor Ponta a sosit in urma cu aproximativ o ora la biroul presedintelui Senatului.

UPDATE 1 Sebastian Ghita a plecat de la intalnire.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu crede ca mai este nevoie de o intalnire a sa cu liderii UDMR atata vreme cat reprezentantii formatiunii maghiare au discutii cu premierul Victor Ponta, dar si-a aratat deschiderea pentru o eventuala discutie, daca UDMR "simte nevoia".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri la pranz, ca vede o colaborare "linistita si constructiva" cu USL, aratand ca pentru UDMR ar fi oportun ca intrevederea cu USL sa aiba loc cat mai repede.

Intrebat daca o eventuala colaborare a UDMR cu USL va fi la nivel parlamentar sau la nivel guvernamental, Kelemen a precizat: "Vedem o colaborare linistita si constructiva. Dupa intalnire va dam toate datele".

El a precizat ca intrevederea dintre UDMR si USL va fi stabilita de catre el si de catre premier, aratand ca ar fi oportun, pentru UDMR, ca aceasta intrevedere sa aiba loc cat mai repede.

"Nu avem nicio intalnire programata. Nu avem stabilita nicio intalnire. Ea ar fi oportuna in orice moment, dar asta, cand vom stabili, va anuntam", a spus Kelemen Hunor.