​Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, referitor la zvonurile cu privire la negocierile intre anumiti membri PSD si Traian Basescu pentru o nominalizare la functia de prim-ministru, ca nu are dovezi "ca presedintele a vorbit cu cineva din PSD, am dovezi ca un membru PSD a vorbit si in numele presedintelui."

"Nu am dovezi ca presedintele a vorbit cu cineva din PSD, am toate dovezile ca un membru PSD a vorbit si in numele presedintelui", a spus Ponta, raspunzand unei intrebari in acest sens.

Initial, cand Ponta a fost intrebat de discutiile dintre Mircea Geoana si Traian Basescu, el a raspuns zambind: "Haideti ca m-ati binedispus, cand mi-ati zis de Mircea Geoana m-ati binedispus".

Premierul a spus si ca cine nu respecta deciziile luate in interioriul PSD in cadrul congresului va fi cu siguranta exclus. "Avem o problema in PSD pe care o rezvolvam in PSD".

Mircea Geoana ar fi avut mai multe intalniri cu membri USL pentru a incerca sa isi creeze o majoritate, dupa ce presedintele Traian Basescu i-ar fi oferit postul de premier, a relatat miercuri dimineata Romania TV. Purtatorul de cuvant al presedintiei a precizat, ulterior, ca presedintele "le solicita politicienilor sa nu-l implice in niciun fel in eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale" si "face un apel la jurnalisti ca, atunci cand primesc o informatie neoficiala care-l implica pe presedintele Romaniei sau Administratia Prezidentiala, sa o verifice in mod oficial inainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformari in spatiul public".

Surse apropiate de Mircea Geoana au declarat pentru HotNews.ro ca fostul lider PSD s-a intalnit in ultimele doua luni cu fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, dar ca nu ar fi discutat despre ruperea PSD in vederea formarii unui guvern.

Ulterior, senatorul PSD, Mircea Geoana, a declarat, citat de B1 TV: "Ambitia mea este sa desemnez premieri si nu sa fiu desemnat ca prim-ministru."