Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures considera ca prin eventuala cooptare a UDMR la guvernare USL nu ar face altceva decat sa se compromita in fata poporului roman, dand Uniunii posibilitatea sa continue "politica santajista" fata de autoritatile statului roman, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata marti liderilor USL, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin, citata de Mediafax.

In scrisoarea deschisa, semnata de presedintele Ilie Sandru, conducerea Forumului isi exprima increderea ca noile autoritati vor actiona in conformitate cu interesele tarii si ale poporului, fara a da curs proiectelor "separatiste".

"Ne exprimam ingrijorarea fata de intentiile USL de aducere a UDMR la guvernarea tarii, fara niciun temei. Aceasta formatiune etnica, sovina, va continua aceeasi politica santajista fata de autoritatile statului roman pe care a dus-o timp de doua decenii, spre a-si vedea implinite toate obiectivele separatiste si revizioniste. Prin aducerea UDMR la guvernarea Romaniei USL nu ar face altceva decat sa se compromita in fata poporului roman, incalcandu-si grav angajamentul de a nu colabora in plan politic cu aceasta formatiune etnica care a facut atata rau, prin participarea sa la guvernare, in ultimii ani", se precizeaza in documentul citat de Mediafax.

In document, FCRCHM mai solicita Guvernului sa nu puna in discutie in niciun fel si sa nu accepte o eventuala solicitare a UDMR de a fi schimbati cei doi prefecti romani din judetele Covasna si Harghita, care, in opinia Forumului, in calitate de reprezentanti ai Guvernului, sunt singurii care pot veghea si actiona impotriva actiunilor UDMR-iste, "tot mai numeroase si tot mai obraznice".

Amintim ca presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca in USL nu a fost luata formal o decizie privind colaborarea cu UDMR in timp ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca la nivelul partidului este o "retinere foarte mare" fata de ideea cooptarii UDMR intr-o guvernare alaturi de USL.