Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, marti, ca vizeaza un post de ministru, iar liderul liberalilor, Crin Antonescu, a precizat ca sustine acest demers, relateaza Mediafax.

"Vizez un post de ministru. O sa vedem care", a spus Relu Fenechiu la instanta suprema, care judeca dosarul "Transformatorul", in care deputatul PNL a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu.

Intrebat cum comenteaza afirmatia presedintelui potrivit careia nu accepta ministri cu dosare penale, Relu Fenechiu a spus ca "dosar penal inseamna ca cineva iti face o reclamatie si ca un procuror da curs acelei reclamatii".

"Daca acel procuror mai are si interesul de a face ceva rau, imediat oricine poate avea dosar penal. Eu consider ca pana in momentul in care nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva, orice cetatean poate fi considerat nevinovat. Traian Basescu este singurul din Europa ales cu trei dosare penale pe rol. Deci chiar este ultimul om din tara asta care ar trebui sa vorbeasca", a adaugat Relu Fenechiu.

Crin Antonescu: Il sustin pe Fenechiu pentru un post de ministru

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat in aceeasi zi ca apelul presedintelui Traian Basescu din campanie de a nu fi votati candidatii cu dosare penale "nu a prea fost urmat", iar "poporul nu prea l-a ascultat", precizand ca isi mentine decizia de a-l sustine pe Relu Fenchiu pentru un post ministerial.

"Potrivit acestei grile de selectie inventata de presedinte fara ca ea sa fie impusa undeva in Constitutie, in vreo lege, daca aceasta grila s-ar fi aplicat, bietul domn Traian Basescu nu ar fi putut deveni presedinte niciodata, ca la cate dosare avea dansul in 2004 in curs de anchetare, sub urmarire penala sau in instante, domnul Fenechiu este un biet debutant", a comentat Antonescu.

"De altfel, as remarca faptul ca apelul - in afara oricarei reguli - facut de domnul Basescu catre cetateni de a nu vota cei care au o problema in instanta, nu prea a fost urmat. Cred ca stiti care sunt rezultatele domnului Fenechiu si ale altora pe care domnul Basescu i-a vizat. Poporul nu prea l-a ascultat. Sunt scoruri mari", a completat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalul Relu Fenechiu a castigat un nou mandat de parlamentar in judetul Iasi, in colegiul Tomesti.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in luna iunie, in dosarul cunoscut ca "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise in perioada in care a fost actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Relu Fenechiu este acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intreruptoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

In acest dosar, alaturi de Fenechiu sunt judecati fratele acestuia, Lucian Fenechiu, actionar sau administrator la aceleasi firme, si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la SC Euro Plus SRL Iasi si actionar al SC Gene Grup SA, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.