Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a declarat luni la Oslo, unde participa la ceremonia de inmanare a Premiului Nobel pentru Pace decernat Uniunii Europene, ca nu vor exista dificultati in a colabora cu premierul roman Victor Ponta, informeaza agentia Reuters, citata de Mediafax.

Jose Barroso la BucurestiFoto: Hotnews

"Noi am exprimat unele ingrijorari cu privire la anumite decizii adoptate in Romania, dar eu cred ca prim-ministrul Ponta a raspuns ingrijorarilor noastre si si-a dovedit angajamentul de a corecta lucruri care au fost nepotrivite, din punctul nostru de vedere", a declarat Barroso pentru agentia de presa britanica.

Amintim ca in luna iulie, la prezentarea raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitiei (MCV), presedintele CE afirma ca Romania a facut un pas inapoi de pe buza prapastiei, dar ca trebuie sa isi respecte angajamentele, situatia urmand sa fie monitorizata "cu mare atentie".

Barroso preciza ca institutia europeana va urmari daca angajamentele asumate de premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectarii statului de drept si independentei sistemului judiciar vor fi respectate.