Presedintele filialei din Teleorman a Aliantei Romania Dreapta, Marian Zlotea, a depus o plangere la Biroul Electoral Judetean prin care solicita renumararea voturilor in aproximativ 180 de sectii din judetul din sudul tarii. De asemenea, ARD semnaleaza nereguli la centralizarea voturilor si intocmirea proceselor verbale la nivelul birourilor electorale de sectie, anunta Agerpres.

Presedintele BEJ Teleorman, Petrica Gudac, a declarat ca rezolvarea unei plangeri de acest fel este, conform legii, de competenta Biroului Electoral Central, unde a si fost inaintata solicitarea scrisa a ARD Teleorman.

Duminica, in jurul orei 18:00, BEJ Teleorman a solutionat o alta contestatie a ARD Teleorman prin care se aducea la cunostinta "incalcari ale legii electorale savarsite de presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, in complicitate cu primarii localitatilor". In motivarea contestatiei se arata ca "presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare permit accesul si exercitarea efectiva a dreptului de vot pentru grupuri de persoane care nu au domiciliul in localitatea respectiva, ci in localitati vecine din acelasi colegiu". BEJ a respins insa aceasta contestatie, "cererea fiind neintemeiata", deoarece cuprindea generalitati si nu fapte concrete de la nivelul vreunei sectii de votare.

La alegerile parlamentare in judetul Teleorman au fost organizate 334 sectii de votare, prezenta la urne fiind cea mai buna din tara, cu aproape 55% din totalul cetatenilor inscrisi in listele electorale permanente. Reprezentantii Uniunii Social Liberale au castigat competitia electorala in toate cele sase colegii pentru Camera Deputatilor si trei la Senat.